fbpx

SMD Plus Technology alege Pluriva ERP ca partener pentru creșterea rapidă și sustenabilă a companiei. Dublarea cifrei de afaceri prin implementarea aplicației ERP

Beneficii obtinute prin implementarea Pluriva ERP: Cifra de afaceri a companiei s-a dublat fata de perioada anterioara implementarii aplicatiei Pluriva ERP; Acces la rapoarte in timp real conform nevoilor de business ale SMD Plus Technology; Trasabilitatea informatiilor, acestea transmitandu-se in toate departamentele companiei.

Clientul: SMD Plus Technology

 

Website: smd-plus.ro 

 

Director General: Silviu Popescu

 

Solutia utilizata: Sistemul integrat de gestiune a afacerii Pluriva ERP

Echipa de implementare sistem ERP: Ramona Bobocea, Jenel Spoeala

Componente implementate: Contabilitate, Financiar, Mijloace Fixe, Cash Flow, Bugete, Aprovizionare, Cumparari, Stocuri, Vanzari, Ofertare, Pluriva Mobile

Licentiere: Licentiere SaaS, gazduita in cloud

SMD Plus Technology – partenerul de încredere al companiilor din piețele de telecomunicații și materiale electrice

SMD Plus Technology este importator si distribuitor de produse de telecomunicatii, retelistica, electrice, CATV, IT&CE, avand in portofoliu branduri cum ar fi: MOLEX,EMTEX, DATEUP, ELEMATIC, UNIT, TELEFONIKA, ETK, XGIGA. Printre categoriile de produse comercializate se numara: retelistica, fibra optica, trasee cabluri, electrice, audio-video, cabluri de alarma, comanda si control.

Compania si-a inceput activitatea in anul 2013. Sediul se afla in Bucuresti, iar depozitul se afla de asemenea in Bucuresti. Produsele SMD Plus Technology pot fi achizitionate online, din site-ul https://smd-plus.ro/, prin intermediul portalului B2B https://smd-plus.ro/contul-meu, de pe site-ul www.smdshop.ro ,si de pe site-ul https://www.EMAG.ro/, telefonic la numarul  037.449.09.02 si din magazinul fizic din Strada Busteni nr. 44A, Bucuresti.

Provocari de business

Din dorinta de a avea o planificare a activitatii companiei cat mai exacta, managementul SMD Plus Technology a luat decizia implementarii unui sistem de gestionare a activitatii companiei de tip ERP. Timpul dedicat activitatii de intocmire a raportarilor catre institutiile de stat trebuia eficientizat, in plus, se dorea acces la un pachet de rapoarte complet, disponibil in orice moment al zilei. 

 

Atunci cand fluxurile de afaceri nu sunt automatizate si activitatile sunt efectuate manual, apare riscul producerii de erori de operare si se consuma timp cu munca repetitiva ce ar putea fi transmisa unei aplicatii IT, astfel ca era nevoie de implementarea unei solutii de gestionare a afacerii.

Managementul SMD Plus Technology a inceput cautarea unui sistem software integrat de gestiune a afacerii de tip ERP, pentru cresterea eficientei si pentru automatizarea proceselor de business.

„Situaţiile sensibile cu care ne-am confruntat in perioada ce a precedat implementarea PLURIVA ERP au fost de natura comerciala, logistica, financiara şi situaţii legate de trasabilitatea informaţiilor şi de istoricul acestora. Dorinţa de planificare a activitaţii companiei cat mai exact şi intr-un mod facil, schimbarile rapide ce apar in relaţia cu clienţii şi furnizorii noştri necesita o adaptare permanenta şi imediata, care, de multe ori, pune la incercare capacitaţile de analiza ale resursei umane. Accesul la un pachet de rapoarte prin care putem analiza şi lua decizii rapide asupra activitaţii operaţionale a fost un alt motiv important ce a stat la baza deciziei de implementare a acestui ERP. O alta problema cu care ne confruntam era modalitatea  intocmirii raportarilor contabile catre institutii de stat (declaratii, bilant, balanta, intrastat). Ne doream un sistem in care eventualele lacune sa fie identificate usor, corectate usor si sa stabilim un mod de lucru astfel ca aceste situatii sa fie cat mai putine. ” 

Silviu PopescuDirector General SMD Plus Technology

Managementul SMD Plus Technology a evaluat mai multe aplicatii pentru a alege solutia potrivita.

 In alegerea solutiei, unul dintre cele mai importante criterii de selecţie a fost legat de faptul ca acest ERP sa raspunda cerinţelor specifice afacerii.

 

De asemenea, a fost luat in calcul factorul implementare (durata şi partenerul de implementare), modalitatea de licentiere (cea potrivita intereselor companiei a fost cea software as a service (abonament lunar), uşurinţa in exploatare, dezvoltarea functionalitatilor programului şi, nu in ultimul rand, experienta echipei de implementare. Astfel, Silviu Popescu, Director General SMD Plus Technology, impreuna cu echipa lui, au luat decizia de a merge mai departe cu sistemul integrat Pluriva ERP.

„Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le-am luat in calcul in momentul in care am ales Pluriva ERP a fost impresia buna facuta de consultantii de business si de experinta de necontestat a acestora. De la primele discutii ne-am dat seama ca pentru toate cerintele noastre se vor gasi solutii ce ne vor asigura cresterea sustenabila a busines-ului pe care ne-o doream.”

Silviu PopescuDirector General SMD Plus Technology

Personalizarea si implementarea solutiei ERP conform fluxurilor de lucru SMD Plus Technology

Ramona Bobocea

ERP Division Manager

 

Procesul de implementare al Pluriva ERP a inceput in aprilie 2017. Acesta a fost efectuat de o echipa de consultanti condusa de catre Ramona Bobocea, ERP Division Manager. Consultantii Pluriva de business au configurat aplicatia ERP conform fluxurilor de lucru SMD Plus Technology, in urma unei analize a business-ului. 

 

Componentele solutiei ce au fost livrate Contabilitate, Financiar, Mijloace Fixe, Cash Flow, Bugete, Aprovizionare, Cumparari, Stocuri, Vanzari, Ofertare, Pluriva Mobile.

Dupa trainingul realizat de catre consultantii Pluriva pentru utilizatorii SMD Plus Technology a urmat faza de inceput utilizare a aplicatiei, perioada in care consultantii de implementare Pluriva au petrecut mai multe zile la sediul firmei. 

„Aplicatia Pluriva ERP este extrem de intuitiva si usor de invatat. Ne-am dezvoltat competente interne de utilizare si configurare a aplicatiei. Exista o resursa interna care a invatat aplicatia si o stapaneste foarte bine, astfel ca acum ofera suport intern pentru toti colegii.

Silviu PopescuDirector General SMD Plus Technology

Componentele solutiei livrate

Sistemul Pluriva implementat este utilizat pentru controlul si automatizarea fluxurilor cheie ale SMD Plus Technology: vanzari, achizitii, logistica, distributie, eCommerce, despăgubiri accidente rutiere si contabilitate. 

 

Vanzari multichannel

Cu ajutorul sistemului ERP implementat, SMD gestioneaza activitatea de vanzari multi-channel, formata din urmatoarele componente: magazin online, distributie, retail si vanzare prin platforme de tip marketpalce, cum ar fi EMAG.

Aplicatia de tip ERP Pluriva a devenit platforma centrala de lucru pentru angajatii SMD Plus Technology. Site-ul companiei se integreaza automat cu sistemul ERP si transmite si primeste date de la acesta. Magazinul online este  https://smd-plus.ro/ si reprezinta canalul de vanzare prin care clientii au acces la produsele SMD Plus Technology.

Aproximativ 20% din vanzarile companiei sunt realizate prin intermediul platformei EMAG Marketplace.

Pluriva ERP este integrata cu EMAG prin intermediul platformei eCommerce. Pluriva ERP ofera timp pretios prin automatizarea task-urilor repetitive, gratie importului de fisiere din EMAG in platforma ERP.

Pentru activitatea de retail, bonurile fiscale si facturile sunt emise din Pluriva ERP acestea ajungand automat in modulul de contabilitate.

Magazinul fizic de unde puteti achizitiona produsele SMD Plus Technology se afla pe Strada Buşteni nr. 44A, Sector 2, Bucuresti.

Credit control

Un alt mare ajutor pentru managementul SMD Plus Technology il reprezinta instrumentul de credit control. In orice moment al zilei Pluriva furnizeaza o situatie la zi a facturilor clientilor ce au depasit data scadenta de plata stabilita contractual. In plus, in fiecare saptamana, managementul primeste pe email un raport cu toate facturile ce inregistreaza intarzieri ale platilor.

 

Clientii primesc notificari pe email periodic cu privire la soldul datorat si pot fi restrictionati la vanzare in momentul in care au depasit perioada de gratie. 

Cu ajutorul sistemului Pluriva ERP au scazut valorile soldurilor datorate fata de perioada anterioara implementarii alocarii Pluriva ERP. 

 

 

Logistica si livrare

Angajatii SMD Plus Technology pregatesc produsele comandate pentru livrare. Acestia identifica produsele pe baza codurilor de bare EAN si le verifica, astfel incat sa corespunda cu cele din factura de livrare. Aceasta actiune a inlesnit activitatea de livrare, a eliminat erorile umane si retururile datorate comenzilor livrate eronat. Pentru livarrea comenzilor, SMD Plus Technology foloseste flota auto proprie, insa colaboreaza si cu companii de curierat. Pentru GLS si Urgent Cargus, AWB-urile aferente sunt realizate din Pluriva ERP, pe baza comenzilor.

 

Contabilitate

Platforma Pluriva ERP implementata include modulele de contabilitate si financiar, ce sunt integrate cu toate componentele operationale: vanzari, achizitii, logistica, distributie, eCommerce. Pe masura ce utilizatorii opereaza in aplicatie, se genereaza automat notele contabile aferente. Ca volum de documente, prin intermediul aplicatiei ERP se emit lunar peste 2.500 de facturi de vanzare; se inregistreaza peste 400 de facturi de achizitie, atat interne, cat si de import. Cele 12 chei de verificare disponibile in aplicatie asigura validarea declaratiilor contabile inainte de depunerea lor la institutiile de stat.


Toate declaratiile contabile care insemnau zile de munca pentru departamentul contabilitate, sunt acum generate automat. Declaratia 394, formata din sute de pagini, este generata automat cu ajutorul sistemului ERP, fapt ce a redus timpul de generare a acesteia de la cateva zile, la cateva minute.

„Cele mai importante beneficii sunt legate de adaptarea activitaţii companiei la schimbarile rapide ale business-ului, acces la informaţii oricand, rezolvarea lacunelor existente dintre zona operaţionala şi cea contabila, comunicarea unitara interna şi externa, reducerea timpului de procesare a informaţiei. Un ERP selectat corect poate totuşi da greş, daca nu este implementat corect sau poate duce la investiţii adiţionale. In ceea ce priveşte relaţia cu echipa PLURIVA SRL, caştigurile au fost de ambele parţi. O echipa tanara, cu experienţa şi, cel mai important, cu multa rabdare şi disponibilitate. Calitatea suportului post implementare, capacitatea de a beneficia de intreg potenţialul ERP-ului sunt aspecte care sunt asigurate de partenerul de implementare, iar PLURIVA SRL le trateaza cu profesionalism.” 

Silviu PopescuDirector General SMD Plus Technology

Achizitii

Pe baza informatiilor inregistrare in aplicatia Pluriva ERP, SMD Plus Technology reuseste calcularea periodica a necesarului de aprovizionare. In functie de stocul de produse existent si de rulajul de vanzare, sistemul ERP propune departamentului de achizitii necesarul de aprovizionare. Activitatea departamentului de aprovizionare a companiei SMD Plus Technology a fost cu mult usurata si prin centralizarea intr-o comanda de furnizor a mai multor comenzi de la clienti, in vederea efectuarii achizitiei in conditii comerciale optime.

 

Rapoarte si analize manageriale

Rapoartele si analizele de business necesare pentru managementul activitatii sunt extrase din rapoartele de tip pivot Pluriva, disponibile in toate modulele implementate. Pluriva ofera astfel managementul SMD vizibilitate asupra business-ului, de exemplu vanzari (pe agenti, pe clienti, pe zile, pe luni, pe articole), rapoarte pe facturi neincasate, rapoarte privind evolutia clientilor pe luni.

 

 

Beneficii obtinute prin implementarea Pluriva ERP

Cifra de afaceri a companiei s-a dublat fata de perioada anterioara implementarii aplicatiei Pluriva ERP
Acces la rapoarte in timp real conform nevoilor de business ale SMD Plus Technology
Trasabilitatea informatiilor, acestea transmitandu-se in toate departamentele companiei
S-a imbunatatit relatia dintre departamentele companiei
Controlul activitatilor efectuate de catre toti angajatii din toate departamentele in sistemul ERP: in orice moment este disponibila o situatie la zi cu cine a facut, cand si cum a facut
Gestionarea cu succes in Pluriva ERP a cresterii numarului de documente inregistrate lunar
Tipizatele sunt disponibile in Pluriva ERP si in limba engleza, oferind un beneficiu considerabil in activitatea de import si export.

„Interoperabilitatea sistemului Pluriva ERP a consolidat procesul de business, prin faptul ca aceste informaţi sunt disponibile in orice departament, in orice moment. Ştim, de asemenea, ca pierderea sau lipsa informaţiilor din alte departamente duce de multe ori la servicii de slaba calitate oferite sau la situatii de care nu veti şti de unde au aparut. Un astfel de ERP elimina o mare parte din aceste probleme.” 

Silviu PopescuDirector General SMD Plus Technology

Testeaza DEMO Pluriva ERP - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva ERP.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo ERP!

 

Completeaza campurile de mai jos si solicita consultantilor nostri configurarea unui cont demo cu toate functionalitatile de care ai nevoie. Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module configurate dupa specificul companiei tale

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitia ta pentru orice solicitare pe care o vei avea