fbpx

Warehouse Management System

Pluriva WMS (Warehouse Management System) este o solutie software de automatizare si eficientizare a operatiunilor din depozit, folosita pentru reducerea erorilor umane, generarea documentelor de logistica si cresterea vizibilitatii asupra activitatilor desfasurate in depozit. Pe fluxul logistic, Pluriva WMS foloseste dispozitivele mobile pentru toate operatiunile specifice. Astfel, ai control al receptiilor, depozitarii, colectarii comenzilor si livrarii coletelor. Solutia Pluriva WMS, prin intermediul modulului Depozitare, functioneaza integrat cu modulele Aprovizionare, Cumparari, Stocuri, Livrari si Comenzi ale aplicatiei Pluriva ERP. Gratie solutiei noastre, vei controla deplasarea in, din si prin depozit si iti vei asigura locul de stocare a produselor. Optimizeaza-ti intreg traseul parcurs de produsele tale, de la receptie, pana la livrare, avand in acelasi timp o situatie actualizata in orice moment a spatiului de depozitare. Pluriva WMS  este folosit de companii de productie, distributie, retail, logistica si de magazine ce comercializeaza produse online.

Testeaza Demo ERP - 45 de zile

Testati gratuit functionarea acestui modul in firma dvs.

Ce operatiuni acopera Pluriva WMS?

 

Receptie
Alocare
Reorganizare eficienta a depozitului
Culegere
Pregatirea livrarii
Receptie

Optimizeaza-ti procesul de receptie a produselor comandate de la furnizori. Receptia marfurilor poate fi realizata cu ajutorul dispozitivelor mobile dotate cu cititoare de coduri de bare, pe baza comenzii la furnizor, a facturii sau a avizului de insotire a marfii.


Inainte de scanarea propriu-zisa a produselor cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare, in cazul in care exista produse receptionate carora le lipsesc etichetele, acestea pot fi emise si tiparite direct din ERP.
Daca in urma receptiei prin intermediul scanarii codurilor de bare ale produselor exista diferente intre cantitatea comandata si cea receptionata, acestea vor fi inregistrate in Pluriva ERP, intr-o gestiune de tip „In curs de clarificare”, ce vor fi rezolvate ulterior.


Dupa scanarea tuturor produselor si adaugarea cantitatii fiecaruia in parte, se valideaza receptia, iar produsele sunt adaugate in stoc ca produse receptionate.

Alocare

Aranjarea produselor in depozit se face pe baza notei de alocare generata in sistemul Pluriva ERP, ce are la baza un algoritm de repartizare optima a produselor pe locatorii din depozit.

 

Algoritmul de alocare se bazeaza mai multe variabile:

Articolele cu rulaj mai mare vor fi plasate spre partea din fata a depozitului, astfel incat aceste produse sa fie cat mai la indemana, iar articolele cu un rulaj mai mic spre spatele depozitului;

• Sistemul va tine cont de greutatea si dimensiunile produselor, astfel incat sa nu fie depasita capacitatea de stocare a locatorului;

• In cazul in care depozitati materiale periculoase sau perisabile, se va tine cont de specificatiile acestora, astfel incat sa fie depozitate in siguranta si vandute inainte de expirarea termenului de valabilitate;

• Un locator va contine un singur produs, cu un singur lot;

• Alocare se poate face la nivel de Raft / Palet / Polita / Sertar etc. – de exemplu: R1 P2 P3 S4;

• In cazul in care se receptioneaza un palet complet, se evita spargerea paletului pentru a fi alocat in doi paleti, daca in final tot va ramane un palet neocupat complet.

 

Imediat ce alocarea a fost finalizata, produsele sunt disponibile pentru culegere, in scopul pregatirii comenzilor clientilor.

Reorganizare eficienta a depozitului

Pentru utilizarea cat mai eficienta a spatiilor de depozitare, la o anumita perioada de timp, sistemul Pluriva ERP poate genera o propunere de reorganizare a spatiului din depozit, avand la baza un algoritm de optimizare. Astfel, cu ajutorul dispozitivului mobil, vei putea transfera marfurile intre diferite locatii, simplu si rapid, eficientizand spatiul din depozitul tau, pentru a-l putea utiliza la capacitate maxima. Spatiul din depozit poate fi oricand reorganizat manual, de catre unul dintre angajati, iar produsele mutate sunt evidentiate cu ajutorul cititorului de coduri de bare.

Culegere

Culegerea produselor din depozit reprezinta operatiunea de colectare a acestora, conform comenzilor de la clienti.

 

Pluriva WMS: Trei moduri de culegere a produselor din depozit:

1. Culegerea in doi pasi. In acest caz, seful de depozit numeste angajatii ce se vor ocupa de culegerea comenzilor cu ajutorul unui dispozitiv mobil. Sistemul ERP va transmite catre dispozitivul mobil comanda si ruta de culegere ce ar trebui parcursa.
2. Culegerea in valuri. Comenzile clientilor sunt organizate „in valuri” pentru culegere, pe baza unor caracteristici comune, cum ar fi ruta, transportatorul sau ora programata pentru plecare. Acest proces poate fi automatizat, cu valuri de preluare organizate de-a lungul zilei de lucru pentru procesare si expediere.
3. Colectarea serpuita. Sistemul directioneaza personalul depozitului pe inaltime, pe un culoar in sus si in jos intr-o miscare „de sarpe”, ce optimizeaza circulatia muncitorilor in depozit.


Indiferent de metoda de culegere aleasa, pe baza comenzii clientului, Pluriva WMS stabileste ruta de culegere a produselor si va fi generata comanda de culegere. Aceasta din urma va fi trimisa in dispozitivul mobil si preluata de catre personalul din depozit alocat de catre sistem sau ales de seful de depozit. Angajatii vor culege simplu si rapid produsele aferente comenzilor, respectand traseul generat de sistem. La finalul culegerii, pe baza notei de culegere va fi generata factura ce va insoti comanda.

Pregatirea livrarii

Odata ce marfurile sunt impachetate, sistemul genereaza etichete de livrare. Pluriva WMS se integreaza cu majoritatea firmelor de curierat din piata, printre care: Fan Curier, Nemo Express, Urgent Cargus, Bookurier, GLS etc. In acest mod, AWB-urile vor fi generate din aplicatie.
Pluriva ERP se poate integra cu solutiile software de optimizare rute de livrare. Prin intermediul acestora, sunt calculate automat traseele de livrare ale produselor, iar comenzile sunt grupate pe masini si pe ore pentru a fi expediate.
Toate operatiunile luxului logistic din cadrul companiei tale vor fi automatizate si eficientizate.

Clientii nostri apreciaza Pluriva WMS pentru ca:

Reduceti erorile umane cu 85%: produsele sunt scanate si verificate prin intermediul unui dispozitiv mobil, pe un locator este asezat un singur produs, cu un singur lot, iar locatorii sunt ordonati alfabetic, urmand un traseu organizat si logic.

Reducand erorile umane, reduci semnificativ perioadele de indisponibilitate produse.

Cu Pluriva WMS generezi automat documentele de iesire – avize, facturi, emise pe baza notei de culegere.

Reorganizezi rapid produsele in depozit, castigand loc pentru noile marfuri comandate, folosind eficient si la capacitate maxima spatiul din depozitul tau.

Pluriva WMS indica locul de asezare a produselor in depozit, indica angajatilor localizarea produselor in spatiile de stocare si optimizeaza traseele de culegere a produselor. Optimizezi timpul alocat operatiunilor din depozit, reducandu-l cu peste 50%.

Pluriva WMS permite strategii de colectare, rotatia stocurilor produselor din depozitul tau facandu-se conform regulilor FIFO, FEFO etc. Te asiguri ca produsele tale nu vor depasi termenul de valabilitate, in cazul in comercializezi produse cu termen scazut.

Prin intermediul receptiei realizate pe baza de scanare coduri, toate produsele receptionate sunt inregistrate in modulul Stocuri al Pluriva ERP, astfel ca vei avea acces rapid, in orice moment, la stocurile reale din depozit.

Cu Pluriva WMS ai vizibilitate crescuta asupra activitatilor desfasurate in depozit. Te asiguri ca fiecare comanda este procesata si pregatita corect, avand acces in orice moment la starea acesteia: in asteptare, in culegere, la impachetare etc. Poti personaliza starile prin care trece o comanda in functie de fluxurile tale si de domeniul de activitate al firmei tale.

Fidelizezi clientii, optimizand continuu timpii de livrare, oferind o experienta cat mai placuta clientilor tai.

Interfata Pluriva WMS este intuitiva si simplu de utilizat, atat varianta browser, cat si cea mobile, iar angajatii tai pot deveni productivi inca din prima zi.

Ce spun clientii Pluriva ERP

Multumirea clientilor este pe primul plan. Descopera mai jos parerile acestora:

previous arrow
Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner, BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic, Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer, Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner, Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General, EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari, Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

next arrow

Cu Pluriva esti Logistic Agile – ai acces la cele mai bune practici si instrumente de organizare a depozitului tau

Implementarea Pluriva WMS include accesul la cele mai bune practici disponibile in Romania pentru organizarea eficienta a

depozitului. Iti oferim mai mult decat un sistem software, vei avea acces la instrumentele moderne de logistica si distributie,

astfel incat sa fii Logistic Agile:

Receptie pe baza de comanda/factura

in packing list

Generare factura pe baza

de picking list

Locator cu un singur produs si

un singur lot

Generare trasee optime pentru

lucratorii din depozit

Gestiune In curs de clarificare

pentru receptiile neconforme

Algoritm de alocare a produselor

in depozit

Echipamente folosite

Dispozitiv mobil profesional
Imprimante pentru etichete si coduri de bare
Dispozitiv mobil profesional

Dotat cu sistem de operare android, dispozitivul permite instalarea si utilizarea suitei de solutii Pluriva Mobil. Este folosit pe intreg fluxul WMS – receptie, alocare, culegere si livrare.

 

Imprimante pentru etichete si coduri de bare

Pe fluxul logistic, pentru toate tipurile de etichete si coduri de bare.