fbpx

Contabilitate

Modulul Contabilitate al sistemului Pluriva ERP este utilizat atat de catre companii cu departament intern de contabilitate, cat si de catre firme de servicii contabile pentru operarea documentelor si pentru generarea si depunerea tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare. Notele contabile sunt create automat pe baza inregistrarilor introduse de utilizatori in contabilitatea primara, in activitatea operationala – modulele de Vanzari, Cumparari, Stocuri, Salarizare si POS Pluriva ERP, module cu care se integreaza Contabilitatea. Folosind modulul de Contabilitate sau rapoartele generate din acesta, managementul are acces la date in timp real, cu ajutorul carora poate controla activitatea operationala si contabila si isi poate optimiza business-ul.

Testeaza Demo ERP - 45 de zile

Testati gratuit functionarea acestui modul in firma dvs.

Modulul Contabilitate: Rapoarte si control pentru management

• Rapoarte si situatii pentru manageri. Softul ERP Contabilitate centralizeaza datele cu privire la activitatea si rezultatele intregii companii. Ce au de platit, ce au de incasat, ce taxe si impozite, situatia liniilor de credite, balanta, profit: acestea sunt o parte din cele mai frecvente rapoarte solicitate de manageri si obtinute rapid din sistemul ERP.

• Informatii necesare pentru optimizarea taxelor si impozitelor. Sistemul ERP furnizeaza in timp real informatii cu ajutorul carora companiile, inainte de inchiderea perioadelor contabile, isi pot optimiza taxele si impozitele de plata prin vizualizarea rapida a acestora, prin planificarea cash flow-ului si prin notificari si alerte periodice. Operarea in timp real a contabilitatii primare ofera accesul la informatiile actualizate la zi cu privire la taxe si impozite.

• Control al activitatii contabile. Tot ceea ce opereaza departamentul intern de contabilitate sau firma de servicii contabile in programul ERP este vizibil in timp real de catre manageri.

• Situatii si raportari pentru banci. Pentru managerii si directorii economici ce au de furnizat raportari catre banci, programul de Contabilitate permite obtinerea acestora prin doar cateva clickuri. In cazul in care bancile solicita formate speciale de rapoarte, acestea se salveaza in sistem si se pot obtine la cerere.

Modulul Contabilitate: Generarea automata a tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare

• Toate declaratiile contabile solicitate de autoritati sunt la un click distanta. Programul ERP Contabilitate genereaza si pregateste pentru depunere declaratiile, balantele, bilanturile, jurnalul de cumparari, jurnalul de vanzari, fisele de cont, cartea mare a contabilitatii, registrele de evidenta fiscala, fisa sintetica sah si toate documentele solicitate din punct de vedere legal. Aceste declaratii se bazeaza pe notele contabile create automat pe masura ce utilizatorii introduc informatii in contabilitatea primara – conform activitatii operationale. Acest mod de lucru reduce la minimum timpul necesar pentru intocmirea si pregatirea declaratiilor.

• Intotdeauna la zi din punct de vedere legislativ-contabil. Sistemul ERP este actualizat permanent din punctul de vedere al legislatiei contabile, astfel incat inregistrarile contabile sa se genereze corect, iar declaratiile sa respecte formatul cerut prin lege. Pluriva colaboreaza cu firma de contabilitate R&M Audit – pozitionare pentru actualizarea legislativa a programului ERP Contabilitate.

• Declaratii. Sistemul ERP intocmeste si pregateste pentru depunere toate declaratiile obligatorii, fiind in permanenta atent la noile modificari si cerinte de raportare: Declaratia 100, Declaratia 112, Declaratia 300, Declaratia 390, Declaratia 392, Declaratia 394, Declaratia 710.

• Informatii pentru controale. Generati, cu ajutorul Aplicației ERP Contabilitate, informatiile solicitate de autoritati in cadrul controlalelor contabile si financiar.

• Verificarea declaratiilor inainte de depunere – avand la baza jurnalele generate din sistem.

• Fisiere pregatite pentru raportare. Sistemul ERP genereaza fisierele specifice, de tip „PDF inteligent” ce trebuie doar incarcate pe website in momentul raportarii.

Modulul Contabilitate: Productivitate si viteza de operare pentru contabili

Date introduse o singura data in sistem. Principiul de baza al sistemului ERP Contabilitate este acela al unicitatii introducerii de date. Facturile, avizele, bonurile, deconturile si chitantele si restul de documente introduse in modulele operationale genereaza automat inregistrari contabile actualizate permanent conform legislatiei in vigoare.

O singura perspectiva asupra situatiei din firma. Perspectiva contabila si perspectiva operationala – generata de activitatea de zi cu zi din companie coincid atunci cand este utilizat un sistem ERP integrat.

Productivitate pentru contabili - operatiuni efectuate printr-un singur click:

o Inchiderea si deschiderea contabilitații – protectia perioadelor contabile declarate inchise. Acestea pot fi modificate doar de catre utilizatorii ce au drepturi in acest sens si deschid o perioada declarata inchisa fara sa blocheze in vreun fel utilizarea aplicatiei de catre alti utilizatori.

o Soldari automate – soldarea facturilor catre clienti cu incasarile si a facturilor furnizori cu platile.

o Reglare solduri – inchiderea soldurilor cu o valoare mai mica decat o anumita valoare setata.

o Reevaluarea conturilor in valuta – sistemul ERP genereaza automat notele contabile in fiecare luna.

o Inchideri venituri si cheltuieli – lunar si trimestrial.

o Inchidere venituri si cheltuieli in avans – setate in functie de perioada aleasa.

o Inchideri de TVA – lunar si trimestrial.

o Inchideri de TVA la 90 de zile pentru relatia cu clientii si furnizorii care lucreaza cu TVA la 90 de zile.

o Coeficientul K. Generati nota contabila de descarcare pe baza coeficientului K - pentru vanzarile cu amanuntul.

o Transferul intre conturi – pentru operatiuni specifice.

o Generare avansuri, restituiri avansuri, bilete la ordin, cecuri – sistemul genereaza notele contabile aferente dar si documentele de suport aferente, cum ar fi dispozitii de plata si incasare.

• Machete predefinite pentru introducerea rapida a datelor in contabilitatea primara. Fie ca este vorba de documente operationale introduse de catre utilizatori in modulele Vanzari, Cumparari, Stocuri, Salarizare si Retail cu care contabilitatea se integreaza, fie ca este vorba de date financiare de tip incasari si plati, sistemul ERP este conceput pentru a fi utilizat cu succes si de angajati care au cunostinte foarte reduse de contabilitate. In sprijinul utilizatorilor, sistemul ERP ofera ecrane de lucru foarte simple si rapide, ce elimina posibilitatea de a gresi. Iar datele operate in contabilitatea primara vor genera automat toate inregistrarile contabile aferente, urmand a fi doar verificate si corelate de catre contabilul specializat.

• Chei de verificare a corectitudinii datelor. Pentru eliminarea erorilor de operare, sistemul ERP furnizeaza operatorilor rapoarte si instrumente de verificare a datelor introduse.

• Valoarea contabila a stocurilor. Modulul Contabilitate este integrat cu cel de Stocuri, astfel ca ofera utilizatorilor acces la valoarea contabila a stocurilor – actualizata in timp real.

• Miscari pe conturi. Sistemul ERP poate furniza informatii detaliate despre toate operatiunile realizate pe conturi: vanzari, cumparari, stocuri.

• Integrat cu sistemul ERP. Modulul Contabilitate este integrat cu modulele de Vanzari, Cumparari, Stocuri, Productie, Salarizare si Retail – documentele introduse de utilizatori in aceste module vor genera, pe baza planului de conturi implementat, note contabile.

• Note contabile introduse manual. Suplimentar fata de inregistrarile contabile ce se genereaza automat din activitatea operationala a companiei, sistemul ERP permite introducerea manuala de note contabile suplimentare privind diverse decondari si corectii.

• Importul initial de date contabile. La implementarea sistemului ERP in companie, modulul de Contabilitate beneficiaza de fisiere de import automat cu ajutorul carora consultantii de implementare preiau soldurile de clienti si furnizori si rulajele pe conturi de la inceputul anului.

• Exercitii contabile. Pentru clientii care utilizeaza perioade contabile diferite de cele standard, sistemul ERP permite definirea unor exercitii contabile proprii. Astfel pot fi urmarite situatiile in paralel pe perioada legala si pe perioada setata de catre client. Este posibil, spre exemplu, sa setezi o companie cu an fiscal 1 aprilie – 31 martie sau 1 iulie – 30 iunie.

Ce spun clientii Pluriva ERP - Contabilitate

Multumirea clientilor este pe primul plan. Descopera mai jos parerile acestora:

previous arrow
Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner, BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic, Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer, Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner, Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General, EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari, Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

next arrow
Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner,BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Alina Constandache

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic,Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Liliana Druga

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer,Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Andrei Botescu

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner,Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Aura Dinu

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General,EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Marius Nistorescu

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari,Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

Alina Florea

Testeaza DEMO Pluriva ERP - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva ERP.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo ERP!

 

Completeaza campurile de mai jos si solicita consultantilor nostri configurarea unui cont demo cu toate functionalitatile de care ai nevoie. Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module configurate dupa specificul companiei tale

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitia ta pentru orice solicitare pe care o vei avea

Studii de caz

Suntem alaturi de clientii nostri in toate provocarile lor. Studiile de caz Pluriva HCM evidentiaza principalele functionalitati ale solutiei noastre.

Pluriva ERP - Studii de caz

Afla cum iti poti organiza afacerea si cum poti creste profitabilitatea companiei cu ajutorul unui sistem software de tip ERP. Descopera din studiile de caz Pluriva ERP cele mai utile sfaturi pentru nevoile tale.

Modulul ERP Contabilitate: Moduri de utilizare

Pentru companiile cu departament intern de contabilitate

Sistemul ERP este utilizat cu succes in companiile ce gestioneaza contabilitatea cu ajutorul unui departament intern, indiferent de domeniul de activitate al firmei: distributie, retail, servicii sau productie. Utilizatorii din departamentele de vanzari, achizitii, productie sau service opereaza in sistem si adauga documente de lucru. Acestea genereaza automat note contabile pe baza planului de conturi si a machetelor personalizate, iar utilizatorii din departamentul de contabilitate utilizeaza sistemul ERP avand acces la date in timp real. Inca de la inceputul implementarii sistemului ERP, este necesara o colaborare foarte buna intre departamentul de contabilitate si celelalte departamente, colaborare ce isi vor vedea rezultatele in momentul in care sistemul ERP intra in utilizare.

Pentru companiile ce si-au externalizat contabilitatea catre o firma de servicii contabile

Sistemul Pluriva ERP functioneaza cu succes in companii ce isi gestioneaza activitatea contabila cu ajutorul unui furnizor de astfel de servicii: fie ca este vorba despre o firma de contabilitate sau de un contabil autorizat independent. Utilizatorul extern companiei in care Pluriva implementeaza sistemul ERP primeste acces in aplicatie - in modulul Contabilitate. Utilizatorii din departamentele de vanzari, achizitii, productie sau service opereaza in sistem si genereaza documente de lucru. Acestea genereaza automat note contabile pe baza planului de conturi si a machetelor personalizate, iar utilizatorii din firma de contabilitate externa au acces la date in timp real. Pe piata romaneasca de servicii contabile, exista deja mai multi furnizori ce s-au specializat in utilizarea modulelor contabile ale sistemului Pluriva ERP. Aplicatia Pluria ERP functioneaza online si este accesata de clienti cu ajutorul unui browser de internet, astfel ca accesul contabililor externi este mult simplificat.

Pentru companiile de contabilitate ce folosesc sistemul ERP pentru a furniza servicii clientilor

Sistemul ERP este utilizat de firme de contabilitate pentru a furniza servicii catre clienti. In acest sens, sistemul Pluriva a fost conceput pentru utilizare multicompanie: din aceleasi ecrane de lucru, utilizatorii pot naviga cu usurinta de la o firma administrata la alta – in limita drepturilor. Cu ajutorul aplicatiei Pluriva ERP se pot obtine toate declaratiile si raportarile legale pentru clientii din portofoliul firmei de contabilitate. In ceea ce priveste accesul clientilor, firmele de contabilitate au de ales intre trei variante: fie ofera clientilor acces in aplicatie, fie le ofera acces in Portalul Clientilor, fie nu le ofera deloc acces la date.

 

Afla mai multe despre modulele Pluriva ERP:

Contabilitate
Financiar
Vanzari
Cumparari
Stocuri
Aprovizionare
Salarizare
Rapoarte si analize
Contabilitate

Contabilitate

Generarea si depunerea tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare

Management financiar – contabil bazat pe informatii in timp real

Intotdeauna la zi din punct de vedere legislativ-contabil – gratie colaborarii cu companii de prestigiu din domeniu

Productivitate si viteza de operare pentru contabili

Afla mai multe
Financiar

Financiar

Controlul complet asupra banilor din companie

Instrumente de automatizare a operatiunilor financiare, ceea ce reduce timpul necesar introducerii si prelucrarii de date

Urmarirea creantelor si datoriilor pe diferite dimensiuni disponibile in sistemul ERP: pe vechimi, valoric, pe numar documente

Eliminarea riscului de completare a informatiilor eronate

Afla mai multe
Vanzari

Vanzari

Cresterea vanzarilor prin extinderea canalelor de vanzare, cresterea gamei de produse si servicii vandute

Generarea tuturor documentele de vanzari utilizate in relatiile comerciale: facturi, avize, contracte si comenzi

Contractele de tip abonament - sistemul ERP propune automat generarea tuturor facturilor catre clienti

Controlul nivelului maxim al discount-ului pe care il pot oferi agenții de vanzari

Afla mai multe
Cumparari

Cumparari

Instrumentul de zi cu zi al celor ce se ocupa de achizitii in cadrul firmelor

Gestionarea listei furnizorilor, cu acces la istoricul relatiilor comerciale si la evolutia preturilor de achizitii

Trasabilitatea documentelor de intrare pe intreg fluxul de aprovizionare

Generare comenzilor catre furnizori pe baza comenzilor de la clienti, pe baza Necesarului de Aprovizionare

Afla mai multe
Stocuri

Stocuri

Controlul tuturor operatiunile interne si externe legate de stocuri si organizarea gestiunilor de produse

Permite utilizarea dispozitivelor mobile pentru toate operatiunile principale: receptii, inventar, transferuri produse, iesiri depozit

Rezervari de stoc pe baza comenzilor primite direct de la clienti sau prin intermediul canalelor de vanzari online

Afla mai multe
Aprovizionare

Aprovizionare

Optimizarea comenzilor catre furnizori prin calculul automat al Necesarului de Aprovizionare

Maximizarea preciziei în procesul de aprovizionare, prin comandarea cantitatilor optime de marfa

Previziuni cu grad ridicat de corectitudine în ceea ce priveste produsele si cantitatea de comandat

Generare automata comenzi furnizori si trimiterea lor prin email in format PDF

Afla mai multe
Salarizare

Salarizare

Automatizeaza in proportie de 70% calculul salarial,tinand cont de legislatia in vigoare

Calculul salarial este efectuat in functie de parametrii specifici angajatilor: popriri, retineri, bonusuri, ore suplimentare

Atentionari configurate pentru generarea corecta a statelor de plata

Accesul la rapoarte si analize referitoare la drepturile salariale ale angajatilor, contributiile acestora si deduceri se face in timp real

Afla mai multe
Rapoarte si analize

Rapoarte si analize

Accesul la 1.800 de rapoarte, grafice, analize si tablouri de bord, populate cu date in timp real

Suport pentru decizii strategice cu privire la directia in care se indreapta business-ul

Peste 20 de moduri diferite de reprezentare grafica a informatiilor din rapoarte, inclusiv Column, Line, Bar, Pie

Afla mai multe