fbpx

Politica de confidentialitate

1. INTRODUCERE
Prezenta politica se aplica tuturor utilizatorilor site-urilor www.pluriva.com, www.plurivaerp.com, wiki.plurivaerp.com, docs.plurivaerp.com, erpmodern.pluriva.com operate de catre S.C. Pluriva S.R.L., denumita in continuare “Societatea”.
Prin aceasta politica Societatea doreste sa va informeze cu privire la datele cu caracter personal pe care le colecteaza si utilizeaza in timpul vizitelor dvs. pe site-urile operate de compania noastra.
Datele cu caracter personal reprezinta orice informatie referitoare la o persoana fizica specifica sau identificabila, pe care ni le comunicati sau pe care le primim sau colectam, precum: numele si datele de contact (de ex. adresa, numar de telefon, adresa de e-mail), informatii privind solicitarile dvs. si relatia profesionala pe care o aveti cu noi, precum si orice participare alaturi de noi, informatii referitoare la ora, scopul si, daca este cazul, locul in care utilizati site-urile noastre web si alte servicii electronice. Colectam si utilizam date cu caracter personal numai in masura permisa prin lege sau daca ne-ati acordat consimtamantul prealabil in acest sens.
2. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Prelucrarea acestor date se face cu respectarea tuturor principiilor si a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, in ceea ce priveste prelucrarea, colectarea, procesarea, stocarea si transferul datelor cu caracter personal, astfel cum acestea sunt reglementate prin legislatia in vigoare, precum si prin prevederile Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date („GDPR”). Salariatii si imputernicitii nostri au obligatia de a respecta dispozitiile cu privire la protectia datelor conform normelor legale.
3. CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE
3.1 DATE PRELUCRATE PENTRU CLIENTII SITE-URILOR
Daca sunteti client al site-ului, Societatea prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:
❖ pentru desfasurarea relatiei contractuale dintre dumneavoastra si Societate, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea si facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.
Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop are la baza contractul incheiat intre dumneavoastra si Societate, definit in cuprinsul Termenilor si Conditiilor [hyperlink la T&Cs]. Furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal este necesara pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea derularii raporturilor contractuale dintre dumneavoastra si Societate.
❖ pentru indeplinirea obligatiilor legale care incumba Societatii in contextul serviciilor
prestate prin intermediul site-ului, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, precum si in materie de arhivare.
Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop este necesara in baza unor obligatii legale. Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este necesara. Refuzul furnizarii datelor poate avea drept consecinta imposibilitatea Societatii de a respecta obligatiile legale care ii revin si deci in imposibilitatea de a va oferi serviciile prin intermediul site-ului.
❖ pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul
mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms) de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Societate prin intermediul site-ului.
Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati.
Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin bifarea casutei corespunzatoare de la momentul crearii contului, sau ulterior crearii contului, la sectiunea Informatiile contului meu . Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. In plus, puteti sa va dezabonati prin accesarea sectiunii Informatiile contului meu.
Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra.
❖ in scopul efectuarii diverselor analize, raportari privind modul de functionare a site-ului, realizarea de profiluri de preferinte de consum, in principal, in vederea imbunatatiri experientei oferite pe site. 

Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al S.C. Pluriva S.R.L. de a imbunatatii permanent experienta clientilor pe site. 

3.2 DATE PRELUCRATE PENTRU CLIENTI 

Daca sunteti vizitator al site-ului, Societatea prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal astfel: 

❖ pentru activitati de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul 

mijloacelor de comunicare la distanta (e-mail, sms), de comunicari comerciale privind produsele si serviciile oferite de Societate, prin intermediul Site-ului. 

Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza consimtamantul dumneavoastra, daca alegeti sa-l furnizati. 

Va puteti exprima consimtamantul pentru prelucrarea datelor in acest scop prin completarea si bifarea casutei corespunzatoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicari comerciale puteti folosi optiunea de la finalul fiecarui e-mail/ sms continand comunicari comerciale. 

Furnizarea datelor dumneavoastra in acest scop este voluntara. Refuzul furnizarii consimtamantului pentru prelucrarea datelor dumneavoastra in acest scop nu va avea urmari negative pentru dumneavoastra. 

❖ pentru rezolvarea plangerilor, reclamatiilor si pentru a monitoriza traficul si a 

imbunatatii experienta dumneavoastra oferita pe site. 

Temei : Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Societatii de a asigura functionarea corecta a site-ului, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor site-ului, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii.
3.3 DATE LEGATE DE UTILIZAREA SITE-URILOR WEB
Atunci cand accesati unul dintre site-urile operate de Societate mentionate la pct. 1, browserul dvs. (ex. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.) transmite in mod automat date catre serverul pe care sunt gazduite aceste site-uri web: adresa IP (Internet Protocol) de la care accesati pagina respectiva, locatia generala in care se afla calculatorul sau dispozitivul dvs. (la nivel de oras), tipul de browser folosit, sistemul de operare, data si ora accesarii, adresa URL a paginii web accesate, paginile vizualizate pe site-ul respectiv, informatii despre dispozitivul folosit, tip de cerere trimisa catre server (GET, PUT etc).
Aceste informatii sunt colectate si stocate in fisiere jurnal (log-uri) si pot fi folosite pentru diagnosticarea problemelor legate de functionarea serverelor noastre, pentru a monitoriza activitatea pe site-uri si pentru a asigura securitatea site-urilor in cazul atacurilor cibernetice.
Temei Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza interesul legitim al Societatii de a asigura functionarea corecta a site-urilor, securitatea serverelor pe care acestea sunt gazduite, precum si pentru a imbunatatii permanent experienta vizitatorilor, inclusiv prin solutionarea diferitelor comentarii, intrebari sau reclamatii legate de buna functionare a site-urilor.
3.4 DATE FURNIZATE PRIN INTERMEDIUL FORMULARELOR DE CONTACT DE PE SITE-URI
Datele personale prelucrate sunt datele furnizate de catre dvs. in momentul completarii formularelor de contact si de solicitare demo de pe site-uri. Aceste date pot fi: nume, prenume, companie, adresa de email, telefon, domeniul de activitate precum si orice alte date personale furnizate de catre dvs. in mesajul trimis.
Aceste date sunt furnizate voluntar, prin bifarea casutei corespunzatoare formularului de contact si trebuie sa fie reale, corecte si actualizate, iar dvs. trebuie sa aveti dreptul de a le furniza. Sunteti astfel responsabil pentru datele furnizate in cadrul website-ului, atat fata de noi, cat si fata de orice tert care ar putea fi prejudiciat prin furnizarea datelor.
Temei . Prelucrarea datelor dvs. pentru acest scop are la baza consimtamantul dvs, exprimat prin bifarea casutei corespunzatoare formularului de contact, daca alegeti sa-l furnizati.
3.5 DATE FURNIZATE PRIN INTERMEDIUL EMAIL-ULUI DE CONTACT DE PE SITE-URI
Pe site-urile web mentionate la pct.1 exista adrese email de contact la care sunteti invitati sa trimiteti comentariile si solicitarile dvs.
Datele personale prelucrate sunt datele furnizate de catre dvs. in momentul trimiterii email-ului catre adresa de contact de pe site si pot include nume, prenume, adresa de email, telefon, precum si orice alte date personale pe care dvs. alegeti sa le includeti in continutul email-ului sau sa le trimiteti sub forma de documente atasate email-ului.

Aceste date sunt furnizate voluntar, prin trimiterea unui email catre adresa de contact si trebuie sa fie reale, corecte si actualizate, iar dvs. trebuie sa aveti dreptul de a le furniza. Sunteti astfel responsabil pentru datele furnizate in email-urile trimise catre Societate, atat fata de noi, cat si fata de orice tert care ar putea fi prejudiciat prin furnizarea datelor.
Temei Prelucrarea datelor dvs. pentru acest scop are la baza consimtamantul dvs., exprimat prin trimiterea voluntara a email-ului, daca alegeti sa-l trimiteti, in cazul trimiterii de date personale prin intermediul adresei de contact.

3.6 DATE FURNIZATE PRIN INTERMEDIUL EMAIL-ULUI DE CONTACT PENTRU DEPARTAMENTUL HR
Pe site-urile web operate de catre Societate exista adrese email de contact la care sunteti invitati sa trimiteti CV-ul dvs. pentru aplica la o pozitie vacanta in cadrul companiei.
Datele personale prelucrate sunt datele furnizate de catre dvs. in momentul trimiterii email-ului catre adresa de contact de pe site si pot include nume, prenume, adresa de email, telefon, localitate, studii, gen, CV-uri, precum si orice alte date personale pe care dvs. alegeti sa le includeti sau sa le trimiteti sub forma de documente atasate email-ului.
Aceste date sunt furnizate voluntar, prin trimiterea unui email catre adresa de contact si trebuie sa fie reale, corecte si actualizate, iar dvs. trebuie sa aveti dreptul de a le furniza. Sunteti astfel responsabil pentru datele furnizate in email-urile trimise catre Societate, atat fata de noi, cat si fata de orice tert care ar putea fi prejudiciat prin furnizarea datelor.
Aceste date sunt prelucrate pentru desfasurarea activitatilor specifice de recrutare pentru anumite posturi vacante in cadrul Societatii.
Temei Prelucrarea datelor dumneavoastra pentru acest scop are la baza demersurile la cererea dumneavoastra pentru incheierea unui contract de angajare.
4. DURATA PRELUCRARII DATELOR
Ca principiu, Societatea va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.
In cazul in care sunteti client , vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform obligatiilor legale care revin in sarcina Societatii (de ex., in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).
In situatia in care sunteti client si va exercitati optiunea de stergere a contului de utilizator, prin apasarea butonul Stergere cont din sectiunea Informatiile contului meu , Societatea va interpreta aceasta actiune ca optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la primirea de comunicari comerciale prin care va tinem la curent despre produsele si serviciile oferite prin intermediul site-ului. In acest sens, daca alegeti sa va stergeti contul de utilizator, nu va vom mai trimite e-mailuri si/sau sms-uri de acest gen. Totusi, dorim sa va informam ca stergerea contului nu va avea ca efect automat stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal. In cazul in care doriti sa nu va mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau daca doriti stergerea datelor, va puteti exercita drepturile detaliate la punctul 8 de mai jos. In cazul in care solicitati stergerea contului, insa pe acel cont exista cel putin o comanda activa, cererea de stergere a contului va putea fi inregistrata numai dupa livrarea produselor si finalizarea ultimei comenzi active.
Daca va retrageti consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing, Societatea va inceta prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in acest scop, fara insa a afecta prelucrarile desfasurate de Societate pe baza consimtamantului exprimat de catre dumneavoastra inainte de retragerea acestuia.
Datele colectate in fisierele de tip jurnal (log) vor fi pastrate pentru o perioada de 3 ani de la data vizitarii site-urilor mentionate la pct. 1, pentru a servi la investigarea incidentelor de securitate sau pentru a fi puse la dispozitie in cazul solicitarii legale a organelor competente. Daca investigatiile se prelungesc, aceste fisiere se vor pastra atat timp cat se va considera necesar.
5. COOKIES
Site-urile mentionate la pct. 1 folosesc cookies.
Un cookie este o informatie sub forma unui fisier text de mici dimensiuni, care contine de obicei litere si cifre si care este stocat pe hard disk-ul unui calculator sau al altui dispozitiv folosit pentru navigare online (telefon mobil, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web. Cookie-urile sunt fisiere complet “pasive” (nu contin programe software, virusi sau spyware si nu pot accesa informatiile de pe hard-disk-ul utilizatorului).
Cookie-urile sunt create atunci atunci cand browserul folosit de catre un utilizator (ex: Internet Explorer, Firefox, Chrome) afiseaza un anumit site web. Site-ul web transmite informatii catre browser, iar acesta creeaza un fisier text. De fiecare data cand utilizatorul acceseaza din nou respectivul site web, browserul acceseaza si transmite acest fisier catre serverul site-ului web. Un cookie poate fi considerat ca un card de identificare a utilizatorului de Internet, care anunta site-ul web de fiecare data cand utilizatorul se intoarce pe respectivul site.
Site-urile mentionate la pct. 1 folosesc cookie-uri necesare pentru functionarea site-ului respectiv, cookie-uri folosite in scopul analizarii traficului facut de catre vizitatori pe site-uri si / sau cookies care permit personalizarea publicitatii online.
Pentru utilizarea fisierelor cookie este necesar acordul dvs. prealabil. In acest scop, pe site-urile web mentionate la pct. 1 este afisat un banner care contine un link catre prezenta “Politica de confidentialitate privind datele cu caracter personal” si un link catre “Politica de utilizare a modulelor cookies”. Puteti opta pentru a accepta sau refuza folosirea cookie-urilor. Va atragem atentia ca blocarea cookie-urilor poate afecta functionarea normala a site-urilor.
Daca v-ati dat acordul pentru folosirea cookies, dar va razganditi ulterior, puteti sterge informatiile stocate folosind setarile browser-ului dvs. (aplicatia pe care o folositi pentru a naviga pe internet - ex. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, etc.)
Informatii utile pentru gestionarea cookie-urilor in functie de browser-ul folosit:
Microsoft edge:
https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Microsoft internet explorer:
https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-c ookies
Mozilla firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Google chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647
Apple safari:
https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
Pentru mai multe detalii referitoare la cookies, va rugam sa consultati “Politica de utilizare a modulelor cookies”.

6. DIVULGAREA DATELOR PERSONALE CATRE TERTI
Datele cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-urilor mentionate la pct.1 vor putea fi prelucrate si transferate catre terti in situatiile si scopurile mentionate mai jos:
❖ Societati care ne ofera servicii relevante pentru website, cum ar fi analiza trafic, integrari cu servicii social media, furnizori de servicii de marketing (cum ar fi newsletter), furnizori de publicitate pe site, furnizori de sisteme IT si furnizorii de servicii de mentenanta, firme de cutrierat. In ceea ce priveste societatile care plaseaza cookie-uri prin intermediul site-urilor web, aceste informatii se gasesc in “Politica de utilizare a modulelor cookies”

❖ Alte entitati cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti
consilieri profesionali externi, in cazul in care activitatea acestora necesita cunoasterea acestora sau in cazul in care legea ne impune sa le divulgam.

❖ In cazul in care ne solicitati sau ne dati acordul in acest sens

❖ Persoanelor care pot demonstra ca detin autoritatea legala de a actiona in numele
dumneavoastra

❖ In cazul in care este interesul nostru legitim sa facem acest lucru pentru a administra,
extinde sau dezvolta activitatea comerciala, de exemplu in cazul in care Societatea (sau o parte substantiala din bunurile sale) este achizitionata de un tert, situatie in care datele personale detinute de Societate vor constitui unui dintre activele transferate;

❖ In cazul in care avem obligatia de a dezvalui datele dvs. personale pentru a respecta
o obligatie legala, orice solicitare legala din partea autoritatilor guvernamentale sau executive sau pentru a indeplini anumite cerinte de securitate nationala, de aplicare a legii sau a de preveni anumite activitati ilegale ❖ pentru a raspunde oricaror pretentii, pentru a ne proteja drepturile noastre sau ale
unui tert, pentru a proteja siguranta oricarei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegala.
7. TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Datele cu caracter personal furnizate catre Societate pot fi transferate in afara Romaniei, dar doar catre state din Uniunea Europeana.
8. DREPTURILE PERSOANELOR FIZICE
a) Dreptul de informare - dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre S.C. Pluriva S.R.L. conform celor descrise in prezentul document b) Dreptul de acces – dreptul de a solicita informatii legate de datele personale detinute sau controlate de catre S.C. Pluriva S.R.L., scopurile in care sunt prelucrate, precum si sursa din care au fost colectate daca au fost obtinute indirect, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, daca este cazul.
c) Dreptul de a solicita si de a primi o copie a datelor personale detinute de catre Societate. intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit.
d) Dreptul la rectificare - dreptul de a obtine rectificarea, fara intarzieri nejustificate, de catre Societate. a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete. Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
e) Dreptul la restrictionarea prelucrarii , in masura in care:
❖ persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor

❖ prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor

❖ operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta ❖ persoana vizata s-a opus prelucrarii, pentru intervalul de timp in care se verifica daca
drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
f) Dreptul la portabilitate - dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, in cazul in care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, precum si dreptul de a solicita ca aceste date sa fie transmise de catre Societate. catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege
g) Dreptul la stergere - dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
❖ datele nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate

❖ in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru
prelucrare

❖ in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care
sa prevaleze

❖ in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal
❖ in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei
obligatii legale

❖ datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale
societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
Societatea se va conforma unei cereri de stergere a datelor personale, cu exceptia cazului in care datele sunt necesare:
❖ pentru exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare

❖ pentru a ne conforma unei obligatii legale

❖ in scopuri de arhivare in interes public, stiintific sau pentru studii istorice sau in
scopuri statistice

❖ pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta
h) Dreptul la opozitie - Daca prelucrarea nu se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terte parti, puteti obiecta in orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastra personale din motive legate de situatia dumneavoastra particulara. In acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastra personale, cu exceptia cazului in care:
❖ putem dovedi motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care
prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra

❖ in cazul in care scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in
instanta.
Puteti obiecta intotdeauna la prelucrarea datelor dumneavoastra personale in scop de marketing intemeiat pe interesul nostru legitim, fara nicio justificare din partea dvs. Daca marketingul s-a bazat pe consimtamantul dumneavoastra, va puteti retrage consimtamantul trimitand un email la adresa gdpr@pluriva.com.
i) Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, cu exceptia situatiilor in care:
❖ decizia este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract intre persoana
vizata si un operator de date

❖ decizia este autorizata prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplica
operatorului si care prevede, de asemenea, masuri corespunzatoare pentru protejarea drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanei vizate

❖ decizia are la baza consimtamantul explicit al persoanei vizate.
Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va trimiteti o solicitare in acest sens la adresa de email: gdpr@pluriva.com.
9. MODIFICARI PRIVITOARE LA PREZENTA POLITICA
Societatea isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza, atunci cand considera necesar, prezenta “Politica de confidentialitate privind datele cu caracter personal”.
Prezenta politica a fost actualizata la data de 03.06.2019