fbpx

eCommerce

Organizarea eficienta a afacerii oferita de un sistem ERP bine pus la punct, impreuna cu interfata eCommerce optimizata pentru a vinde online cat mai mult, mai repede si mai agil.

Integrarea ERP – eCommerce iti ofera, intr-un pachet comun, avantajele fundamentale ale ambelor sisteme software de afaceri: ERP si eCommerce. Fie ca business-un tau este 100% online, fie ca eCommerce-ul este doar o componenta a unei strategii de vanzari multichannel, prin integrarea cu sistemul ERP vei avea acces la instrumentele de organizare si control al afacerii, cum ar fi: necesar de aprovizionare, control stocuri, logistica, integrare contabila, management financiar.

Testeaza Demo ERP - 45 de zile

Testati gratuit functionarea acestui modul in firma dvs.

Integrare automata eCommerce – ERP

 

Prin integrarea magazinului sau magazinelor tale online cu sistemul integrat de gestiune a afacerii de tip ERP, consultantii Pluriva vor facilitata construirea unui canal de comunicare intre cele doua platforme si o modalitate de transmitere a informatiilor din eCommerce in modulele aplicatiei Pluriva si invers.

Pe tot parcursul procesului de integrare dar si dupa finalizarea lui, website-ul va fi populat cu informatiile centralizate in sistemul ERP, confirmarea comenzilor clientilor se va face in functie de stocurile disponibile in ERP, iar in conturile clientilor din magazinul online se vor regasi informatii referitoare la statusul comenzilor din sistemul ERP. Comenzile plasate online vor fi inregistrate in sistemul ERP in timp real si vor fi procesate si confirmate cat mai rapid de catre echipa ta eCommerce. Toate informatiile sunt introduse o singura data in Pluriva ERP si sunt transmise in platforma pe care este construit website-ul pentru ca acesta sa expuna situatia reala a stocurilor sau preturilor.

Cum functioneaza integrarea Pluriva ERP – eCommerce

Schimb de date in timp real

 

 

Pentru integrarea sistemului Pluriva ERP cu platforma pe care functioneaza website-ul sau website-urile tale, noi contribuim la construirea canalului de comunicare intre cele doua si transmiterea informatiilor din site in ERP si invers. Pentru ca datele din site sa fie mereu la zi si actualizate conform situatiei reale este necesar sa utilizezi modulele Pluriva specifice activitatii de vanzare online sau retail. Integrarea celor doua platforme functioneaza doar in cazul in care sistemul Pluriva ERP implementat include urmatoarele module: Vanzari, Stocuri, Aprovizionare, Comenzi sau Cumparari.

Interval de sincronizare

Comunicarea dintre cele doua platforme se realizeaza la intervalele de sincronizare a informatiilor ce sunt setate in functie de viteza de vanzare a produselor din site. In cazul magazinelor cu un volum mare de comenzi, sincronizarea se poate realiza o data la cateva secunde sau minute, iar in cazul magazinelor cu un volum mai mic sincronizarea se poate realiza la inceput sau sfarsit de zi.

Extensii: Platforme marketplace, Aplicatii eCommerce de mobil și Portal B2B

Vanzarea prin intermediul platformelor marketplace (eMag.ro, elefant.ro, Cel.ro, Carrefour-online.ro etc.), prin intermediul aplicatiilor eCommerce de mobil si a portalurilor B2B este din ce in ce mai populara in randul magazinelor online si nu numai. Toate comenzile plasate de clientii tai pe platforme de acest tip ajung in primul rand in platforma pe care este construit site-ul, iar apoi in modulul de Comenzi al solutiei Pluriva ERP. De acolo, vor fi gestionate conform fluxului logistic si de livrare.

Nomenclatoarele de produse – în sistemul ERP

 

 

Integrarea magazinului online cu sistemul Pluriva ERP se realizeaza la nivel de lista de produse, stocuri, atribute produse, categorii si subcategorii, descrieri, preturi si alte nomenclatoare. Toate informatiile introduse in sistemul ERP sunt transmise automat in magazinul online. Procedura este valabila si in cazul in care exista integrare cu mai multe website-uri, astfel ca detaliile legate de produsele sau serviciile comercializate populeaza toate canalele de vanzare online.

 

Confirmarea comenzilor

Dupa construirea integrarii intre cele doua platforme, toate comenzile inregistrate pe website vor fi transmise automat in sistemul ERP, unde vor fi gestionate in fluxul logistic. Aici, in functie de disponibilitatea produselor, comenzile vor putea fi confirmate automat clientilor. Statusul comenzilor va fi vizibil in website, in conturile clientilor, ce vor avea posibilitatea de a-si urmari drumul parcurs de comanda plasata pana in momentul livrarii.

Adaugarea produselor in website

 

Adaugarea si listarea produselor in site se realizeaza din sistemul ERP, pe baza informatiilor cuprinse in acesta. Informatiile legate de specificatii sau caracteristici sunt adaugate in Pluriva si transmise automat in website-urile pe care le administrezi. Fotografiile si descrierile produselor sau serviciilor furnizate pot fi adaugate atat in ERP cat si in platforma site-ului, in functie de cerintele de business. Preturile produselor sunt adaugate si transmise din ERP, insa politicile de pret, discount-urile acordate sau diferite campanii se stabilesc, de obicei, in platforma site-ului.

Optimizat pentru cresterea vanzarilor si controlul afacerii

Fie ca detii un singur magazin online in portofoliu sau mai multe, informatiile sunt gestionate in acelasi sistem Pluriva ERP, fiind mereu actualizate conform situatiei reale din firma.

Toate comenzile, din toate magazinele tale online ajung in modulul Comenzi al sistemului Pluriva ERP si intra automat in procesul de confirmare si livrare catre client.

Datele referitoare la produse, stocuri si preturile acestora sunt adaugate in Pluriva ERP, iar apoi transmise automat in platforma eCommerce.

Facturile se genereaza automat dupa confirmarea comenzii si se transmit in modulul Contabilitate.

Dupa emiterea facturii se genereaza automat si AWB-urile si etichetele de livrare specifice firmelor de curierat cu care colaborezi. In prezent Pluriva ERP se integreaza cu: Bookurier Logistics, GLS, Urgent Cargus, Dragon Star, Fan Courier si TNT Romania

Sistemul Pluriva ERP se integreaza cu modulul WMS (Warehouse Management System) in vederea pregatirii coletelor si a livrarii acestora catre clientii tai. Timpul necesar ambalarii produselor este redus cu aproximativ 70% prin intermediul procesului de alocare, receptie, culegere si livrare al modulului Pluriva WMS.

Stocurile din sistemul ERP sunt actualizate in timp real conform vanzarilor din site.

Informatiile de pe site referitoare la disponibilitatea produselor sunt mereu la zi conform situatiei stocurilor si preturilor din ERP.

Poti seta in Pluriva statusuri pentru clientii tai ce vor fi preluate de platforma site-ului si care vor determina notificarea acestora in vederea urmaririi statusului comenzilor.

Pentru plata la termen, in cazul in care vrei sa le oferi clientilor aceasta posibilitate, soldurile vor fi transmise si gestionate in ERP, avand mereu control asupra sumelor ce trebuie incasate de la acestia.

Pentru plata la termen, in cazul in care vrei sa le oferi clientilor aceasta posibilitate, soldurile vor fi transmise si gestionate in ERP, avand mereu control asupra sumelor ce trebuie incasate de la acestia.

Poti seta numarul maxim de bucati dintr-un anumit produs ce poate fi vandut pentru un anumit client astfel incat sa nu stai cu grija epuizarii stocului la o singura comanda.

Importa borderoul de la firmele de curierat referitor la incasarile realizate si aloca automat sumele pe facturile emise de tine pentru clienti.

Clientii nostri apreciaza integrarea eCommerce - Pluriva ERP pentru ca:

Ai acces in ERP la informatii personalizate si actualizate in timp real, referitoare la produse, preturi sau stocuri

Creste viteza operationala la procesarea comenzilor

Sistemul actualizeaza datele din toate website-urile tale odata ce ai introdus noi informatii sau descrieri referitoare la produsele comercializate

Se reduc costurile in ceea ce priveste fluxul operational de confirmare a comenzilor

Automatizează procesul de aprovizionare prin realizarea necesarului de aprovizionare cu ajutorul platformei Pluriva ERP;

Listezi si delistezi rapid in site produsele prin intermediul sistemului ERP

Centralizezi comenzile pe tipuri de comanda, site si platforme marketplace

Sistemul ERP genereaza automat factura dupa confirmarea stocului

Creezi statusuri pentru clienti astfel incat sa poti determina riscul de neonorare a comenzilor

Livrezi rapid comenzile, gratie vitezei de confirmare a comenzilor si a stocurilor actualizate in permanenta

Ce spun clientii de eCommerce Pluriva ERP

Multumirea clientilor este pe primul plan. Descopera mai jos parerile acestora.

previous arrow
Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner, BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic, Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer, Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner, Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General, EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari, Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

next arrow
  • Monica Petcu

    Morgan Sol Consultant HR

    Pluriva HCM ne ajuta sa generam foarte repede toate documentele solicitate. Cu ajutorul Pluriva HCM, putem solutiona o astfel de solicitare in aproximativ 70 de secunde. Toate informatiile legate de angajati le obtinem foarte repede si foarte usor. Acestea sunt mereu actualizate si se pot accesa din orice calculator. Nu pierdem timp cautand angajatul „x” […]

Hai sa discutam despre proiectul tau eCommerce integrat cu Pluriva ERP!

Testati gratuit functionarea integrala Pluriva ERP in firma dvs.

Proiectul tau eCommerce integrat cu Pluriva ERP!

 

Daca detii deja unul sau mai multe magazine online, vom lua noi legatura cu cei care il administreaza pentru a stabili detaliile integrarii. Contacteaza-ne sau solicita un cont demo personalizat.

 

In cazul in care doresti sa construiesti de la zero sau sa refaci platforma eCommerce, ne-am pus la punct o retea de parteneri care sa te ajute in aceasta initiativa. Magazinul online va fi construit direct integrat cu sistemul ERP.

 

Contacteaza-ne sau solicita un cont demo personalizat.

Afla mai multe despre modulele Pluriva ERP

Contabilitate
Financiar
Vanzari
Cumparari
Stocuri
Aprovizionare
Salarizare
Rapoarte si analize
Contabilitate

Contabilitate

Generarea si depunerea tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare

Management financiar – contabil bazat pe informatii in timp real

Intotdeauna la zi din punct de vedere legislativ-contabil – gratie colaborarii cu companii de prestigiu din domeniu

Productivitate si viteza de operare pentru contabili

Afla mai multe
Financiar

Financiar

Controlul complet asupra banilor din companie

Instrumente de automatizare a operatiunilor financiare, ceea ce reduce timpul necesar introducerii si prelucrarii de date

Urmarirea creantelor si datoriilor pe diferite dimensiuni disponibile in sistemul ERP: pe vechimi, valoric, pe numar documente

Eliminarea riscului de completare a informatiilor eronate

Afla mai multe
Vanzari

Vanzari

Cresterea vanzarilor prin extinderea canalelor de vanzare, cresterea gamei de produse si servicii vandute

Generarea tuturor documentele de vanzari utilizate in relatiile comerciale: facturi, avize, contracte si comenzi

Contractele de tip abonament - sistemul ERP propune automat generarea tuturor facturilor catre clienti

Controlul nivelului maxim al discount-ului pe care il pot oferi agenții de vanzari

Afla mai multe
Cumparari

Cumparari

Instrumentul de zi cu zi al celor ce se ocupa de achizitii in cadrul firmelor

Gestionarea listei furnizorilor, cu acces la istoricul relatiilor comerciale si la evolutia preturilor de achizitii

Trasabilitatea documentelor de intrare pe intreg fluxul de aprovizionare

Generare comenzilor catre furnizori pe baza comenzilor de la clienti, pe baza Necesarului de Aprovizionare

Afla mai multe
Stocuri

Stocuri

Controlul tuturor operatiunile interne si externe legate de stocuri si organizarea gestiunilor de produse

Permite utilizarea dispozitivelor mobile pentru toate operatiunile principale: receptii, inventar, transferuri produse, iesiri depozit

Rezervari de stoc pe baza comenzilor primite direct de la clienti sau prin intermediul canalelor de vanzari online

Afla mai multe
Aprovizionare

Aprovizionare

Optimizarea comenzilor catre furnizori prin calculul automat al Necesarului de Aprovizionare

Maximizarea preciziei în procesul de aprovizionare, prin comandarea cantitatilor optime de marfa

Previziuni cu grad ridicat de corectitudine în ceea ce priveste produsele si cantitatea de comandat

Generare automata comenzi furnizori si trimiterea lor prin email in format PDF

Afla mai multe
Salarizare

Salarizare

Automatizeaza in proportie de 70% calculul salarial,tinand cont de legislatia in vigoare

Calculul salarial este efectuat in functie de parametrii specifici angajatilor: popriri, retineri, bonusuri, ore suplimentare

Atentionari configurate pentru generarea corecta a statelor de plata

Accesul la rapoarte si analize referitoare la drepturile salariale ale angajatilor, contributiile acestora si deduceri se face in timp real

Afla mai multe
Rapoarte si analize

Rapoarte si analize

Accesul la 1.800 de rapoarte, grafice, analize si tablouri de bord, populate cu date in timp real

Suport pentru decizii strategice cu privire la directia in care se indreapta business-ul

Peste 20 de moduri diferite de reprezentare grafica a informatiilor din rapoarte, inclusiv Column, Line, Bar, Pie

Afla mai multe

Cât costă un sistem ERP pentru magazinele online?

Costul sistemelor de tip ERP este format din: licențe de utilizare ERP, servicii de implementare și configurare, servicii de suport tehnic, servicii de mentenanță și eventuale servicii de dezvoltare noi funcționalități.

Care sunt principalele avantaje ale utilizării unei soluții ERP cu funcționalități eCommerce?

Prin această integrare a platformei eCommerce cu sistemul ERP se poate automatiza până 98% din fluxul de preluare comenzi, aprovizionare, gestiune stocuri, livrare și încasare. Automatizarea înseamnă reducerea erorilor și îmbunătățirea gradului de satisfacție a clienților.

Solutiile eCommerce ale sistemelor ERP se integrează și cu platformele de vânzare de tip marketplace?

Vânzarea pe canalele de tip marketplace, cum ar fi eMag sau Vivre este gestionată tot din platforma ERP cu funcționalități eCommerce. Comenzile primite prin intermediul platformelor marketplace se inserează automat în programul ERP, pentru a fi livrate clienților. Rapoartele disponibile în programul ERP evidențiază vânzările și profitabilitatea pe fiecare canal în parte.

Cum se conectează programele ERP cu magazinele online?

Printr-o integrare bi-direcțională între sistemul ERP și platforma e-Commerce. Integrarea este automată și funcționează cu sincronizare periodică. În sistemul ERP sunt gestionate stocurile, aprovizionarea și logistica iar prin magazinul online se realizează vânzarea.