fbpx

14 semne ca afacerea ta are nevoie de implementarea unui sistem integrat ERP

Orice afacere este unica, pentru ca reprezinta suma angajatilor care lucreaza acolo, a procedurilor interne, a fluxurilor de lucru si mai ales a priceperii si implicarii managerilor. De aceea nu exista nicaieri, in nicio firma, un „Beculet” care sa se aprinda automat pentru a transmite mesajul: de acum este nevoie de implementarea unui sistem ERP integrat, pentru ca asa nu se mai poate.

Ce softuri folosesc firmele care incep sa-si caute un sistem ERP?

Din experienta celor 200 de implementari Pluriva ERP, plus din alte intalniri cu peste 1.000 de manageri generali, iata cele mai frecvente situatii IT in care se afla firmele care se gandesc sa caute un sistem ERP:

Utilizeaza un soft de contabilitate + Fisiere Excel pentru organizarea activitatii si urmarirea indicatorilor cheie.
Utilizeaza un simplu soft de contabilitate.
Utilizeaza un soft de contabilitate + Alte solutii disparate (ex: un sistem CRM, un program de ofertare etc.)
Utilizeaza un sistem software dezvoltat intern.
Utilizeaza un sistem ERP integrat, dar sunt nemultumiti de serviciul de suport.
Utilizeaza un sistem ERP si sunt nemultumiti de lipsa rapoartelor necesare sau a unor functionalitati importante pentru ei.

Afacerile in care sunt valabile minimum 8-10 semne din cele 14 explicate in acest document, trebuie sa analizeze „Cand” – nu „Daca” – isi vor implementa un nou sistem ERP in firma. Recomandarea noastra este sa inceapa deja procesul de obtinere de informatii si documente, in vederea pregatirii implementarii unei solutii de gestiune de tip ERP. Experienta ne arata ca alegerea unui sistem integrat de gestiune potrivit afacerii poate dura cateva luni, spre un an.

Allen NedelcuMarketing & PR Manager Pluriva ERP