fbpx

Studiu de caz ERP: Creșterea vânzărilor și optimizarea fluxurilor de distribuție ale Redis Market, cu ajutorul Pluriva ERP

Utilizarea soluției Pluriva ERP în compania de distribuție Redis Market contribuie la îndeplinirea obiectivelor de vânzări și de profitabilitate stabilite de managementul firmei. Printre cele mai importante beneficii obținute ca urmare a implementării aplicației ERP se numără: Controlul afacerii; Automatizarea fluxurilor; Creșterea vânzărilor.

Clientul: Redis Market

Director General: Eugen Țicu

Solutia utilizata: Sistemul integrat de gestiune a afacerii Pluriva ERP

Componente implementate: Contabilitate, Financiar, Mijloace Fixe, Cash Flow, Aprovizionare, Cumparari, Stocuri, VanzariOfertare, Comenzi , Administrare Personal, Salarizare

Redis Market – 10 ani de experiență în distribuție pentru branduri de top

Redis Market este o companie înființată în anul 2012, având ca obiect de activitate distribuția bunurilor de larg consum. Compania s-a specializat în achiziția și distribuția de bunuri destinate consumului de familie, încă de la înființare propunându-și să devină soluția preferată de către rețelele de magazine și distribuitori. Obiectivul Redis Market este să ofere produse de top și servicii de calitate ridicată, la cele mai bune prețuri.

 

În oferta Redis Market se regăsesc produse ale unor branduri cunoscute, cum ar fi: Coca - Cola, Jacobs, Milka, Nestle, Ferrero, Procter&Gamble, Colgate, Palmolive, Johnson&Johnson, Unilever sau Henkel.

 

Activitatea Redis Market este structurată, din punct de vedere al vânzărilor, pe următoarele canale de distribuție: 

Vânzare către 28 de distribuitori.

International Key Accounting prin rețeaua Auchan.

Distribuție prin agenți în zona București, având peste 42 clienți.

Export către UE și din afara UE, în țări precum Anglia, Arabia Saudită, Brazilia sau Belgia.

 

Poziționarea centrului logistic este in afara Bucureștiului în apropierea șoselei de Centura, ceea ce permite accesarea rapida a tuturor ieșirilor din București. Firma deține doua depozite situate la 100 de metri unul față de celălalt, ambele depozite fiind dotate cu sisteme de depozitare pe verticală pe trei nivele. 

 

Ca urmare a solicitărilor clienților, Redis Market a introdus serviciul de etichetare și reambalare, personalizând produsele la solicitarea clienților și asigurând etichetarea cu traducere în limba țării din care provine clientul.

Situația inițială

Redis Market utiliza un program software de contabilitate cu funcționalități limitate, ceea ce cauza două tipuri de probleme:

Pe de-o parte nu puteau să-și organizeze intern activitatea așa cum doreau și pierdeau oportunități de vânzare și încasare.

Pe de altă parte apăreau erori cu impact financiar prin utilizarea acelui program limitat.

 

Programul respectiv de contabilitate nu le permitea reprezentanților de vânzări Redis Market să emită factura de vânzare chiar la client, așa cum ar fi vrut – ceea ce afecta activitatea de distribuție. De asemenea, softul utilizat nu oferea funcționalități de tip organizare depozit specifice unei componente de tip WMS. Programul utilizat permitea introducerea documentelor de achiziții cu doar două zecimale, în timp ce furnizorii emiteau facturi cu șase zecimale, astfel că apăreau diferențe valorice la recepție. Acest lucru conducea la apariția unor erori cu impact financiar.

Căutarea unei soluții ERP

În acest condiții, managementul companiei Redis Market a început căutarea unei aplicații software integrate de tip ERP. Conducerea companiei a demarat discuții cu mai mulți furnizori posibili pe care să îi evalueze. În cele din urmă a fost selectată soluția propusă de Pluriva, ce prezenta următoarele avantaje:

Funcționare online pe orice fel de dispozitiv.

Posibilitatea utilizării aplicației pe telefonul mobil.

Flexibilitatea Pluriva în construirea arhitecturii soluției ERP propusă.

Funcționalitățile propuse de Pluriva acopereau toate nevoile companiei.

Acces la rapoartele manageriale oferit direct în modulele ERP.

Controlul strict al drepturilor de acces al utilizatorilor în aplicație.

Soluția ERP livrată

 

Echipa de consultanți Pluriva ERP a implementat o soluție care acoperă activitatea tuturor departamentelor companiei. În livrarea soluției, echipa de proiect Pluriva a ținut cont de funcționalitățile particulare ale clientului și a livrat componentele așteptate. Pentru fluxurile particulare ale clientului, consultanții Pluriva au propus variante de dezvoltare software și personalizări suplimentare. 

 

Funcționarea online a aplicației Pluriva ERP, precum și versiunea adaptată pentru telefoanele mobile și tabletă au crescut viteza de adopție a soluției în momentul implementării, reducând rezistența la schimbare a noilor utilizatori.

 

Atât pentru fluxurile de lucru ERP standard, cât și pentru cele dezvoltate special pentru Redis Market, consultanții Pluriva au livrat servicii de training utilizatorilor companiei.

 

Managementul Redis Market urmărește acum activitatea operațională cu ajutorul rapoartelor și analizelor incluse în aplicație. Pentru luarea deciziilor în companie, sunt utilizate rapoartele și tablourile de bord construite de către consultanții Pluriva ce includ informații din mai multe module ERP. Printre cele mai utilizate rapoarte de business se numără: vânzări, solduri clienți și furnizori, stocuri și achiziții.

 

Redis Market își organizează și își controlează întreg fluxul de distribuție cu ajutorul sistemului Pluriva ERP. Departamentele companiei comunică foarte bine prin intermediul aplicației ERP, ce funcționează integrat. Orice document operațional al companiei este introdus o singură dată în sistem și se propagă apoi automat către toate departamentele, ceea ce a crescut productivitatea companiei. Activitatea tuturor angajaților Redis Market se desfășoară în mod eficient și integrat.

Principalele componente ale soluției Pluriva ERP livrate către Redis Market sunt:

Contabilitate

Financiar

Comenzi

Vânzări

Aprovizionare

Cumpărări

Resurse umane

Reguli de vânzare

”Pluriva este partenerul IT alături de care am construit aplicația ERP necesară activității companiei noastre. Apreciem colaborarea cu Pluriva și modul în care sunt receptivi la ideile noastre. Atunci când avem o nouă inițiativă de business, pentru care ne este necesară adaptarea aplicației, consultanții Pluriva analizează cu atenție solicitarea noastră și propun soluții bazate pe experiența și priceperea lor.”

Eugen Țicu, Director GeneralRedis Market

Beneficiile utilizării Pluriva ERP

Utilizarea soluției Pluriva ERP în compania de distribuție Redis Market contribuie la îndeplinirea obiectivelor de vânzări și de profitabilitate stabilite de managementul firmei. Printre cele mai importante beneficii obținute ca urmare a implementării aplicației ERP se numără:

 

Controlul afacerii cu ajutorul rapoartelor, graficelor și analizelor incluse în fiecare modul Pluriva ERP în parte.

Mobilitate în afaceri, prin utilizarea aplicației inclusiv pe telefonul mobil.

Acces online, în limita drepturilor, de oriunde se află utilizatorii aplicației.

Automatizarea și organizarea fluxurilor din companie, cu ajutorul unei soluții integrate ce este utilizată în toate departamentele companiei.

Pluriva este un partener de dezvoltare pentru Redis Market, alături de care transformă în realitate ideile și planul de business.

Redis Market este întotdeauna la zi din punct de vedere al actualizărilor legislative în domeniul fiscal și salarial. Acest lucru înseamnă că managementul Redis Market se poate concentra pe dezvoltarea afacerii, iar apariția noutăților legislative este gestionată cu ușurință.

Utilizatorii din diverse departamente Redis Market au acces la informații din aceeași bază de date și compania lucrează acum cu o ”versiune unică de adevăr” valabilă la nivelul întregii companii.

Automatizări la preluarea și introducerea documentelor fiscale, ceea ce înseamnă productivitate pentru utilizatori și eliminarea erorilor de operare.

Controlul prețurilor de vânzare și impunerea către agenți a unei politici comerciale care trebuie respectată prin utilizarea aplicației Pluriva ERP.

Automatizarea integrării cu aplicația software a unui client retailer internațional – IKA, prin sistemul EDI. 

Testeaza DEMO Pluriva ERP - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva ERP.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo ERP!

 

Completeaza campurile de mai jos si solicita consultantilor nostri configurarea unui cont demo cu toate functionalitatile de care ai nevoie. Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module configurate dupa specificul companiei tale

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitia ta pentru orice solicitare pe care o vei avea