fbpx

Cele mai importante 102 intrebari pentru alegerea unui sistem ERP potrivit afacerii tale

Doriti sa implementati un sistem ERP si cautati un furnizor de incredere si o solutie potrivita? Iata lista celor mai importante 102 intrebari si lucruri de aflat de la furnizorii ERP cu care ati initializat sau urmeaza sa initializati discutii de achizitie.

Aceste intrebari sunt grupate in mai multe categorii: firma furnizorului, persoanele de conducere ale furnizorului, angajatii furnizorului, experientele de implementare, referintele, solutia ERP in sine, serviciile post implementare, pretul.

 

Din experienta noastra, achizitionarea unui sistem ERP este formata din urmatoarele faze: identificarea nevoilor de business pentru implementarea unei solutii de gestiune, studiu si analiza, stabilirea obiectivelor implementarii, identificarea listei de potentiali furnizori, evaluarea furnizorilor, alegerea solutiei potrivite si implementarea ei.

Principalele provocari ale managerilor care doresc sa achizitioneze si sa implementeze o solutie ERP:

Numar mare (peste 100, potrivit unor analize de piata) de sisteme din care companiile pot alege, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale

Numar mare de furnizori de astfel de solutii

Solutii complexe formate din mai multe module ERP conectate intre ele

Imposibilitatea de a stii cu precizie cum va decurge implementarea solutiei

Pret complex, format din mai multe componente: initializarea proiectului ERP si taxe de abonament

O solutie care se potriveste foarte bine unei companii s-ar putea sa nu se plieze la fel de bine pe activitatea dvs; nu exista o solutie perfecta pentru toate domeniile de activitate si pentru orice dimensiune de business