fbpx

3 pasi pentru un calcul salarial corect - Soft Salarizare Pluriva HCM

Consultantii de resurse umane cauta zilnic solutii pentru eficientizarea si optimizarea activitatii lor astfel incat toate situatiile intalnite si toate documente intocmite sa fie realizate in acord cu legislatia in vigoare. Una dintre cele mai importante activitati ale unui departament de resurse umane este cea de Payroll. Personalul departamentului de HR este responsabil pentru plata salariilor si a tuturor drepturilor financiare dobandite intr-o anumita luna, tinand intotdeauna cont de legislatia specifica.

 

Cea mai aglomerata perioada pentru un departament de resurse umane este cea a intocmirii calculelor salariale. Acordarea remuneratiilor salariatilor, a indemnizatiilor sau a altor tipuri de sporuri necesita o atentie sporita si responsabilitate in ceea ce priveste elementele specifice fiecarui salariat. Care este durata de timp pe care fiecare consultant resurse umane o aloca realizarii calculului salarial?

De ce ai nevoie de un soft salarizare performant in activitatea departamentului de HR?

 

Potrivit unor analize Pluriva s-a observat ca in medie, 58% din timpul destinat indeplinirii sarcinilor de serviciu de catre consultantii de resurse umane este alocat procesului de salarizare. Restul de 42% este reprezentat de obtinerea si centralizarea informatiilor necesare documentelor privind relatiile de munca dintre angajator si angajati, precum si solutionarea diverselor spete care apar in domeniul resurselor umane.


Consultantii, specialistii si managerii de resurse umane au nevoie de solutii tehnologice cat mai eficiente pentru a reduce din timpul alocat realizarii calculului salarial si pentru a avea siguranta ca toate drepturile financiare ale angajatilor au fost acordate in mod corect. Pluriva HCM este un soft de resurse umane si o solutie completa pentru departamentul de Payroll ce automatizeaza peste 70% din procesele ce tin de acordarea drepturilor salariale prin preluarea in mod automat a variabilelor stabilite la nivel de contract pentru fiecare angajat.


Pluriva HCM este un soft salarizare ce contribuie la automatizarea proceselor de lucru desfasurate in departamentul de resurse umane si te ajuta sa realizezi calculul salarial in doar trei pasi. Pentru ca departamentul de HR sa functioneze in parametrii optimi mai ales in companiile cu un numar mare de salariati, este nevoie de un soft salarizare pentru automatizarea transferului de informatii si eliminarea erorilor umane cauzate de volumul mare de munca.

3 pasi pentru intocmirea calculului salarial utilizand Pluriva HCM – Soft Salarizare

Pasul 1: Initializare pontaj zilnic

 

Initializarea informatiilor in Pluriva HCM presupune transmiterea pontajului conform orelor lucrate in luna pentru care se efectueaza calculul salarial, in modulul de Salarizare. Pentru fiecare angajat ai posibilitatea de a seta in Pluriva HCM – Soft Salarizare programul de lucru si sporurile adaugate in cazul orelor de noapte sau in cazul altor situatii. Toate aceste informatii legate de programul de munca vor genera pontajul electronic ce va fi luat in considerare la acordarea drepturilor salariale ale tuturor angajatilor.

 

Pontajul electronic din Pluriva HCM – Soft Salarizare se completeaza in mod automat si pe baza cererilor de pontaje introduse de angajati si aprobate de managerii de departamente. Completarea cererilor de concediu se realizeaza electronic, direct in aplicatie si contribuie la cresterea vitezei de procesare si aprobare a acestora.

Pasul 2: Preluare date din contracte

 

Soft salarizare Pluriva HCM permite configurarea unor parametrii specifici fiecarui angajat (bonusuri, indemnizatii sau alte beneficii) de care aplicatia va tine cont la intocmirea calculului salarial. Aceste tipuri de variabile sunt personalizabile pentru fiecare salariat si sunt setate la nivel de contract, in concordanta cu drepturile si beneficiile lui. Popririle sau retinerile, indiferent de numarul lor pot fi setate in Pluriva HCM, fiind prioritizate automat tinand cont de legislatia in vigoare.

 

Pasul doi pentru realizarea calculului salarial presupune preluarea in mod automat a tuturor informatiilor stabilite la nivel de contract pentru toti angajatii societatii. Informatiile despre salariati referitoare la orele suplimentare, bonusuri, indemnizatii sau diferite sporuri sunt culese automat si aplicate fisei de calcul a fiecarui angajat.

Pasul 3: Calcul salarial

 

Pasul final din procesul de salarizare este acum la un singur click distanta. Odata ce pontajul a trecut prin procesul de initializare si informatiile angajatilor referitoare la drepturile lor financiare au fost preluate, calculul salarial poate fi realizat. Dupa parcurgerea celor doi pasi, Pluriva HCM – soft salarizare incepe procesul de intocmire si generare a statelor de plata, cu un singur click.

 

Modul de calcul din soft salarizare Pluriva HCM a fost gandit astfel incat interventia consultantului sa fie cat mai redusa. Intreg algoritmul a fost dezvoltat pe baza a trei pasi esentiali pentru acordarea drepturilor salariale catre toti angajatii, in mod corect: initializare pontaj, preluare date, efectuare calcul salarial. Statele de plata sunt generate automat, in mod corect, aplicatia avand configurate atentionari ce iti vor indica intotdeauna angajatul si problemele din cauza carora statul nu a fost generat corect.

„Aplicația Pluriva HCM ne oferă posibilitatea de a personaliza programul în funcție de nevoile companiei noastre și de spețele cu care ne confruntăm. Ca manager al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor din grupul Superbet, mă ocup de administrarea resurselor umane si activitatea de Payroll pentru aproximativ 4.000 de angajați.Pachetele noastre salariale sunt alcătuite dintr-o grilă foarte complexă, cu mai mulți parametrii. Cu ajutorul automatizărilor din Pluriva HCM am redus timpul alocat realizării calculului salarial. Folosind Pluriva, am câștigat timp, pe care îl folosim cu success pentru a vizita toate punctele de lucru din țară pentru a ne cunoaște angajații și pentru a îmbunătăți diferite aspecte ce țin de buna funcționare a companiei noastre.”

Cristina CeaușuManager HR, Superbet Grup

Testeaza DEMO Pluriva HCM - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva HCM.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo HR&Payroll!

Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module care acopera toate fluxurile de resurse umane

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitiea ta pentru orice solicitare pe care o vei avea

Mod de calcul simplu si 100% corect

 

Pluriva HCM este un soft salarizare cu ajutorul caruia poti genera automat declaratiile lunare pe baza informatiilor introduse in aplicatie si tinand cont de ultimele cerinte ANAF si ultimele actualizari legislative. Modulul de Salarizare din Pluriva HCM face parte dintr-un soft salarizare complet, care faciliteaza accesul la informatii referitoare la drepturile salariale ale angajatilor, contributiile acestora si deducerile, in timp real, fara a fi nevoie sa astepti inchiderea calculului salarial.

“Soft salarizare Pluriva HCM este implementat la peste 700 de clienti Pluriva. Cu ajutorul lui companiile reusesc sa reduca din timpul alocat calculului salarial si sa genereze statele de plata in mod corect, fara erori. Pluriva HCM – Soft Salarizare se pliaza pe profilul oricarei companii deoarece aplicatia este customizata in functie de nevoile si cerintele clientului. Avem o experienta de peste 15 ani in domeniul resurselor umane, motiv pentru care intelegem perfect ceea ce clientul isi doreste. Aplicatia este dezvoltata complet de noi cu scopul de a oferi cat mai mult timp utilizatorilor de a se concentra pe situatii ce tin de performantele lor, a angajatilor sau de obiectivele companiei. Soft salarizare Pluriva HCM este un instrument tehnologic de care departamentele de HR au nevoie pentru rapiditate si eficienta in departamentul de resurse umane. ”

Pluriva HCM

Portofoliu clienti HCM

Pentru clientii nostri dezvoltam constant aplicatiile Pluriva si aducem cele mai noi functionalitati in activitatea companiei lor. Vino si tu alaturi de noi!