fbpx
oameni_discuta_rapoarte

ERP

Pluriva ERP este o aplicatie integrata flexibila, care se adapteaza pe nevoile specifice ale unei companii romanesti, pastrand tot ceea ce ii da valoare si optimizand procesele consumatoare de timp si resurse. Clientii Pluriva confirma: rapiditatea implementarii aplicatiei si eficienta procesului de training asigura utilizarea corecta a programului inca de la inceput. Indiferent de nivelul de pregatire IT al utilizatorilor, Pluriva ERP este usor de folosit, prin Internet, gratie modului logic si intuitiv de organizare a meniurilor si datorita arhitecturii proiectate in acest sens.

logo_pluriva

Ce inseamna ERP?

 

Sistemele ERP sunt aplicații de afaceri, destinate companiilor, utilizate pentru organizarea și controlul afacerii. Programele ERP sunt folosite în majoritatea departamentelor din firmă, pe cele mai importante fluxuri de lucru.

 

Acronimul ERP vine de la Enterprise Resource Planning – Planificarea Resurselor Întreprinderii. Pentru a clarifica numele acestei categorii de aplicații software ERP, vom explica toți cei trei termeni. ”Enterprise” înseamnă Companie, pentru că acest tip de soluții se adresează firmelor, nu și persoanelor fizice.

 

”Resource” înseamnă resurse – resurse ale companiei, termenul se referă la resurse financiare, umane, de producție, de echipamente, de bunuri sau de servicii. ”Planning” înseamnă planificare și se referă la planificarea afacerii având o imagine la zi, în timp real, asupra întregii activități. Planificarea se bazează pe rapoarte și analize despre afacere, disponibile tuturor celor care iau decizii în cadrul companiei.

business_people

Cum funcționează un sistem ERP?

 

Enterprise Resource Planning (ERP) este un soft dedicat companiilor și oferă o viziune integrată a business-ului. Sistemul ERP este foarte util companiilor în care se implementează, întrucât devine platforma unică de stocare și de integrare a datelor afacerii. Informațiile sunt transparente și ușor accesibile conducerii. Pot fi extrase rapoarte și grafice, se pot automatiza procese ce țin de birocrație și simplifica anumite proceduri.

 

Ideea apariției unui program computerizat care să integreze și să automatizeze procesele de business vine din anii ‘60, dar începând cu anii‚ 90 ERP-ul a început să se contureze într-o formă mai apropiată față de sistemele actuale. Lansarea variantelor de ERP în Cloud au ușurat semnificativ implementarea și funcționarea sistemelor ERP. În prezent, această capabilitate este oferită de firmele ERP ce livrează cele mai performante sisteme. În general, sistemele ERP sunt modulare, astfel că implementarea unui sistem poate fi făcută integral sau parțial, în funcție de nevoile companiei.

Care sunt avantajele implementarii unei aplicatii ERP?

 

Sistemele ERP sunt utilizate pentru efectuarea celor mai frecvente operațiuni din cadrul unei companii: facturare, achiziții, gestiune stocuri, comenzi, livrări, resurse umane, contabilitate și financiar. Utilizatorii acestor departamente folosesc programul ERP atât pentru a genera documente, cât și pentru a introduce documente emise în alte sisteme. Printre documentele emise din aplicația ERP se numără: facturi client, contracte, avize, proforme, oferte, comenzi. La generarea unui document din ERP, acesta va rămâne înregistrat în aplicație. Printre documentele emise în alte aplicații și doar introduse în ERP se numără: facturi furnizori, contracte emise de furnizori sau clienți ori extrase bancare de încasări clienți.

 

Toată activitatea utilizatorilor generează un volum uriaș de date. Din toate aceste informații se generează rapoartele, situațiile și analizele cu privire la afacere. Rapoartele sunt fie destinate managerilor de departamente, fie sunt rapoarte integrate, pentru directorii generali. Rapoartele extrase din ERP stau la baza deciziilor strategice luate în cadrul firmelor. După mai mulți ani de utilizare a unui astfel de sistem, sunt utile și rapoartele comparative de la un an la altul.

 

Sistemele ERP au apărut din nevoia firească de automatizare și de facilitare a unor procese repetitive care pot fi făcute mai repede, mai bine și cu costuri mai reduse de către computer. Programele ERP oferă și protecție sporită a datelor. Acest lucru rezultă din digitalizarea informațiilor și poate fi omis. Documentele scrise pot fi ușor pierdute, degradate, uitate etc. Fiecare utilizator primește un cont securizat, la care nu au acces decât persoanele desemnate din firme. Copierea, tipărirea sau transmiterea datelor de către persoane neautorizate este imposibilă.

De ce Pluriva ERP? Top motive pentru a testa aplicatia noastra:

Mobilitate: Sistem 100% online

Noua versiune Pluriva ERP, implementata deja la toti clientii, functioneaza 100% online si accesata de utilizatori prin Internet, folosind laptop, tableta sau smartphone. De oriunde ai fi, daca ai acces la Internet, te conectezi la afacerea ta si ai acces la date in timp real.

Parteneriat cu companii de top din domeniul contabil – fiscalitate

Cu ajutorul partenerilor nostri, companii de prestigiu in domeniul auditului, BDO Audit, R&M Contabilitate sau Ascelis, aplicatia noastra este intotdeauna la zi din punct de vedere legislativ. Cu mai multe luni inainte ca orice modificare fiscala sa intre in vigoare, sistemul Pluriva ERP este pregatit. Ne informam clientii din timp cu privire la impactul modificarilor.

Multi-companie, multi-divizie, special creat astfel pentru afacerile din Romania

Din aceiasi interfata a aplicatiei Pluriva, fara sa trebuiasca sa schimbi programul, gestionezi activitatea tuturor firmelor si diviziilor coordonate. Tot din aplicatia Pluriva poti sa generezi si rapoartele consolidate necesare.

Initiative academice in universitati importante din Romania

Prin parteneriatele cu Academia de Studii Economice Bucuresti (ASE), Universitatea „Valahia” Targoviste si Universitatea „Titu Maiorescu”, Pluriva a introdus cursul de Gestiunea afacerilor folosind sisteme ERP pentru studenti. Din anul 2013, echipa de consultanti de implementare Pluriva ii invata pe studenti cum isi indeplinesc firmele din Romania cele trei obiective majore ale implementarii unui sistem ERP: Organizare, Productivitate si Control. Cursul Pluriva le ofera studentilor imaginea completa cu privire la functionarea unei o afaceri ce utilizeaza un sistem ERP. Principalele componente ale cursului sunt: Vanzari, Achizitii, Gestiune Stocuri, Productie, Proiecte, Contabilitate, Resurse Umane si Salarizare si Business Intelligence.

Rapoarte si analize integrate direct in aplicatia Pluriva ERP

Cele mai frecvente 1.800 de rapoarte si analize despre afacerea ta sunt disponibile, cu date in timp real, in solutia Pluriva Pivot. Rapoartele sunt incluse in aplicatie, fiind disponibile in cadrul firecarui modul si meniu in parte.

Notificari si alerte manageriale primite automat prin email

Dedicat managerilor, sistemul Pluriva include zeci de notificari si alerte trimise automat prin email, cu privire la evenimentele cheie din cadrul companiei. Aceste notificari cresc viteza de reactie a managerilor si imbunatatesc procesul de luare a deciziilor.

Securitate maxima pentru toate datele tale

Atat in varianta SaaS (inchiriere – Software as a Service), cat si in varianta OnPremise, indiferent de dispozitivul folosit pentru conectare in sistemul Pluriva EPP, securitatea datelor clientilor este preocuparea noastra majora. Acces pe baza de parola, drepturi de acces la date conform functiei si rolului, parole complexe, inregistrarea tuturor activitatilor in aplicatie – sunt cateva din masurile cheie pentru securitatea aplicatiei.

Integrari cu alte tipuri de solutii si platforme

Prin utilizarea Pluriva ERP, esti conectat la un univers extins de sisteme software de business: firme de curierat, autoritati fiscale, alte sisteme ERP, sisteme EDI (Electronic Data Interchange), platforme email marketing, calendare de activitati.

Fluxuri de productie

Romania isi reface capacitatea de productie. Astfel, la solicitarile clientilor nostri, am dezvoltat in ultimii ani fluxuri ERP complexe de productie, in mai multe domenii de activitate: echipamente industriale, materiale publicitare, produse sportive, panificatie, produse tipografice, materiale de constructii, cosmetice, produse alimentare si mancare.

Principalele beneficii obtinute in primele 12-18 luni de la implementarea Pluriva ERP

Conform unei analize desfasurate cu o parte din cei +1.300 de clienti Pluriva ERP

ilustratie_contor

Cresterea vanzarilor cu 25-28%

Prin extinderea canalelor de vanzare, cresterea gamei de produse si servicii vandute, identificarea oportunitatilor de vanzare si automatizarea fluxurilor.

ilustratie_sageata_jos

Reducerea costurilor logistice cu pana la 35%

Automatizarea fluxurilor din lantul logistic de aprovizionare, stocare si livrare inseamna eliminarea erorilor si reducerea costurilor cu resursele umane.

ilustratie_trend_ascendent

Cresterea profitabilitatii cu 3 pana la 12%

Planificarea, construirea si urmarirea bugetului anual al afacerii pe diverse dimensiuni, cu ajutorul sistemului ERP; Implementarea unui sistem de control si urmarire a cheltuielilor si veniturilor cu ajutorul Centrelor de Cost si a Articolelor de Buget.

tir_transport

Reducerea costurilor cu marfa vanduta cu 3%

Motorul Pluriva ERP de calcul al necesarului de aprovizionare ii ajuta pe manageri sa reduca numarul de zile in care produsele stationeaza in depozite si sa creasca precizia aprovizionarii.

ilustratie_cronometru

Scaderea duratei de incasare a banilor de la clienti

Gratie notificarilor si alertelor trimise automat catre clienti la scadenta si la depasirea acesteia. Agentii de vanzari primesc si ei rapoarte zilnice si saptamanale de facturi neincasate.

ilustratie_rotite

Imbunatatirea colaborarii dintre departamente

Toate documentele, fie ca este vorba de contracte, facturi, oferte, avize, comenzi, note de predare, sunt introduse o singura data in sistemul ERP si devin disponibile tuturor celor care au drepturi in acest sens.

Testeaza DEMO Pluriva ERP - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva ERP.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo ERP!

 

Completeaza campurile de mai jos si solicita consultantilor nostri configurarea unui cont demo cu toate functionalitatile de care ai nevoie. Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module configurate dupa specificul companiei tale

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitia ta pentru orice solicitare pe care o vei avea

Portofoliu ERP

+1.300 de firme se bazeaza, in activitatea lor, pe solutiile software Pluriva. Iata o parte din portofoliul de clienti:

Cele mai frecvente 1.800 de rapoarte si analize despre afacerea ta

Le furnizam managerilor instrumente performante de analiza a afacerii si de luare a deciziilor. Am construit in aplicatie o solutie integrata de rapoarte, grafice, analize si tablouri de bord, ce acopera activitatea tuturor departamentelor. Rapoartele le ofera managerilor perspective multiple de analiza, pe Centre de Cost, Articole de Buget si Linii de Business.

 

Afla cui se adreseaza rapoartele Pluriva Pivot

Studii de caz

Suntem alaturi de clientii nostri in toate provocarile lor. Studiile de caz Pluriva ERP evidentiaza principalele functionalitati ale solutiei noastre.

banner_desen

Pluriva ERP - Studii de caz

Afla cum iti poti organiza afacerea si cum poti creste profitabilitatea companiei cu ajutorul unui sistem software de tip ERP. Descopera din studiile de caz Pluriva ERP cele mai utile sfaturi pentru nevoile tale.