fbpx

Bugete

Modulul Bugete al sistemului ERP este cel mai performant instrument de control al costurilor si de masurare a performantei firmelor, departamentelor si diviziilor. Cu ajutorul acestui modul, companiile reusesc sa isi construiasca bugete care sa reflecte corect business-ul companiei si obiectivele ei strategice. Modulul Bugete ofera controlul dorit, la nivel de detaliu, asupra tuturor veniturilor si cheltuielilor inregistrate de companie si ofera posibilitatea de a preveni decalajele fata de plan prin analiza veniturilor si cheltuielilor realizate versus cele planificate.

Folosind acest modul, puteti urmari cheltuielile si veniturile companiei din mai multe dimensiuni diferite: centre de cost, articole de buget si linii de business. Rapoartele privind centrele de cost se bazeaza pe informatii in timp real extrase pe operatii din sistemul ERP. Companiile care implementeaza sistemul de Centre de cost si Articole de buget obtin rapid beneficii semnificative de business: inteleg unde pot optimiza costurile, descopera cine este cu adevarat profitabil si pot lua decizii bazate pe informatii complete.

Testeaza Demo ERP - 45 de zile

Testati gratuit functionarea acestui modul in firma dvs.

Construirea si bugetului afacerii

 

 

Sablonul de buget

Descarcati Sablonul de Buget format Excel din sistemul ERP. Sablonul tabelar XLS descarcat din aplicatie contine Centrele de cost si Articolele de buget pentru fiecare linie de business specifice firmei dvs., dupa cum au fost definite si cum sunt utilizate in sistemul ERP.

Buget departamental si buget consolidat

Cu ajutorul sistemului ERP puteti urmari bugetul consolidat la nivel de firma, la nivel de firme dintr-un grup si la nivel de departamente sau divizii ce intra in componenta bugetului general. Obtineti bugetul general al firmei pentru anul in curs. De obicei, managerul financiar al firmei aduna toate bugetele de la managerii departamentelor si le agrega in fisierul Excel sau direct in sistemul ERP.

Buget centralizat

Completati, cu ajutorul sefilor de divizii si departamente, sablonul de buget pentru perioada dorita. Impartiti in mai multe componente sablonul de buget general descarcat din sistemul ERP. Trimiteti fiecarui sef de departament rubricile de completat.

Instrumente de analiza bugetara

Analizati evolutia viitoare a companiei: anul curent vs. alti ani. Sistemul ERP va ajuta sa extrageti automat parametri cheie ai business-ului dvs. pentru intreg anul viitor, asa cum reies din fisierul de buget incarcat in Modulul de Bugete.

Control financiar precis

Urmariti respectarea bugetului, incepand chiar din prima zi a anului. Prin inregistrarea riguroasa a cheltuielilor si veniturilor pe Linii de business, Centre de cost si Articole de buget corecte, veti avea o imagine foarte precisa a Bugetului firmei, iar in cazul in care exista diferente intre ceea ce s-a bugetat si ceea ce s-a realizat, puteti afla exact de unde provin aceste diferente.

Perioade bugetare

La intocmirea Bugetului companiei, puteti completa valori lunare sau trimestriale. Apoi, in cursul anului, puteti urmari in sistemul ERP urmatoarele informatii: bugetul in luna curenta, bugetul de la inceputul anului pana la data curenta, bugetul de la inceputul trimestrului pana la data curenta, bugetul de la jumatatea anului pana la data curenta.

Rectificare bugetara

Rectificarea Bugetului anual este o operatiune frecventa in cadrul companiilor. Sistemul ERP ofera functionalitatile necesare pentru rectificarea bugetului la trei luni, la sase luni sau ]n alt interval – inclusiv pentru automatizarea generarii documentelor necesare. Orice modificare in sistem este inregistrata in sistem.

Repartizarea cheltuielilor si venituri indirecte

Sistemul ERP va ofera modalitati de repartizare automata pe centre de cost a cheltuielilor si veniturilor indirecte. De exemplu, cheltuielile de regie se pot imparti automat pe centre de cost directe pe baza unor procente prestabilite, cum ar fi numarul de angajati dintr-un centru de cost (departament) sau cifra de afaceri generata.

Cresterea profitabilitatii afacerii prin utilizarea Centrelor de Cost si Articolelor de Buget

Centre de cost

Urmariti cheltuielile si veniturile companiei din perspectiva Centrelor de cost. Centrele de cost definite in sistemul ERP au in general o structura arborescenta, in adancime: Departamente, Subdepartamente, Persoane, Vehicule, Proiecte, Tipuri de facturi, Clienti, Puncte de lucru sau Parteneri etc.

Articole de buget

Urmariti cheltuielile si veniturile companiei din perspectiva Articolelor de buget. Articolele de buget urmaresc cheltuielile si veniturile, raspunzand la intrebarea „Ce?”. Printre cele mai frecvente Articole de buget urmarite in corelatie cu Centrele de cost se numara: chiria, mijloacele fixe, consumabilele, combustibilul, telefonia, serviciile, transportul, salariile, taxele si impozitele.

Linii de business

Urmariti cheltuielile si veniturile companiei din perspectiva Liniilor de business. Aceste Linii de business pot ingloba unul sau mai multe departamente, fiecare putand fi privita ca o afacere separata.

Detalii de analiza

Cu ajutorul rapoartelor privind centrele de cost, veti stii cine sau ce genereaza cele mai mari costuri in firma dvs., ajungand cu analiza pana la nivelul dorit de detaliu, inclusiv: angajat, vehicul, echipament sau obiect de inventar.

Asociere note contabile

Pentru a urmari situatia din firma pe Centre de cost, Articole de buget sau Linii de business, trebuie ca la introducerea documentelor financiar-contabile sa atribuiti valorile specifice. Astfel, veti stii de unde vin veniturile si cheltuielile dvs. Asocierea fiecarei note contabile pe un centru de cost se realizeaza fie automat, pe baza unor reguli prestabilite la nivel de companie, fie manual, de catre operatorul sistemului ERP.

Ce spun clientii Pluriva ERP - Bugete

Multumirea clientilor este pe primul plan. Descopera mai jos parerile acestora:

Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner,BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Alina Constandache

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic,Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Liliana Druga

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer,Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Andrei Botescu

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner,Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Aura Dinu

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General,EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Marius Nistorescu

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari,Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

Alina Florea

previous arrow
Alina Constandache
Alina Constandache

Accounting Partner, BDO Romania

Pluriva ERP este intotdeauna la zi din punctul de vedere al reglementarilor din domeniu. Actualizarile legislatiei fiscal-contabile din Romania sunt pregatite intotdeauna din timp de catre consultantii Pluriva. Inainte de actualizarea sistemului Pluriva ERP, suntem informati de catre echipa Pluriva cu privire la noile modificari din aplicatie astfel incat sa fim pregatiti pentru noile fluxuri. Un punct forte al colaborarii cu echipa Pluriva il reprezinta comunicarea foarte buna.

Liliana Druga
Liliana Druga

Director Economic, Sartorom

Am ales solutia Pluriva ERP in urma vizionarii a peste 30 de sisteme ERP romanesti si internationale. Pluriva este mai mult decât un furnizor de solutii informatice, a devenit un partener pe termen lung al firmei noastre. Sunt foarte mulţumită de modul în care colaborez cu echipele de implementare ERP şi suport ERP ale Pluriva. Apreciez flexibilitatea reprezentanţilor Pluriva în abordarea cerinţelor noastre specifice şi în rezolvarea lor.

Andrei Botescu
Andrei Botescu

Leading Pioneer, Atelierele Pegas

Atunci cand am ales Pluriva am cautat o solutie ERP flexibila - fiindca avem mereu nevoi noi, care sa ne ofere mai multe optiuni si care sa se integreze cu alte softuri. Aveam nevoie de o solutie flexibila si pentru magazinele fizice si eventualele francize. Pluriva a reusit sa configureze solutia dupa nevoile noastre si in acelasi timp mi-a oferit posibilitatea de a veni oricand cu idei noi pentru dezvoltarea anumitor instrumente necesare noua: spre exemplu integrarea cu platforma Amazon pentru exportul produselor comercializate.

Aura Dinu
Aura Dinu

Managing Partner, Sabio Cosmetics

Echipa de consultanti Pluriva, cei care s-au ocupat de vanzare, implementare ERP si analize si rapoarte Qlik Sense, a avut o abordare profesionista, orientata spre gasirea celor mai bune solutii. Am construit impreuna o arhitectura software performanta, cu ajutorul careia controlam intreaga noastra activitate si obtinem raspunsuri pe loc la cele mai importante intrebari. Am gasit metode optime in Pluriva pentru a pune in continuare in aplicare elementele de diferentiere Sabio, construite de noi de-a lungul timpului.

Marius Nistorescu
Marius Nistorescu

Director General, EPC Consultanta de mediu

Cu ajutorul solutiei Pluriva, am crescut productivitatea echipei de consultanti si i-am responsabilizat cu privire la indeplinirea activitatilor. Atunci cand compania pe care o conduci creste intr-un ritm sustinut, exista riscul sa scapi anumite lucruri de sub control, sa fii prins nepregatit. De aceea ai nevoie de o solutie care sa-ti ofere o viziune de ansamblu asupra intregii afaceri si cu ajutorul careia sa iei decizii bine documentate. Noi am cautat mai mult timp o astfel de solutie si am ales sistemul Pluriva ERP.

Alina Florea
Alina Florea

Director de vanzari, Elta 90 Medical Research

Pluriva ERP este o investitie ce se amortizeaza rapid prin reducerea costurilor generate de timpul alocat diverselor activitati inlocuite cu succes de sistem: reofertari si duplicari de oferte, inregistrarea datelor pentru diverse raportari, urmarirea activitatilor efectuate de catre product manageri si reprezentanti de vanzari, a departamentului logistic, eficienta in recuperarea creantelor. Acestea sunt doar o parte din beneficii, intrunind o mare parte din standardele de implementare a Managementului de Calitate ISO 9001:2008, ce trebuie respectate cu strictete.

next arrow

Testeaza DEMO Pluriva ERP - Gratuit 45 de zile

Solicita acum functionalitatile ce ti se potrivesc cel mai bine din aplicatia Pluriva ERP.

Te afli la doar cativa pasi distanta de primul tau cont demo ERP!

 

Completeaza campurile de mai jos si solicita consultantilor nostri configurarea unui cont demo cu toate functionalitatile de care ai nevoie. Vei avea acces la toate modulele din aplicatie si vei putea testa timp de 45 de zile o aplicatie completa pentru afacerea ta. Eficientizeaza-ti activitatea cu ajutorul aplicatiei de gestiune a afacerii Pluriva. Iata mai jos cateva dintre cele mai importante functionalitati de care te vei bucura pe durata testarii contului DEMO:

Module configurate dupa specificul companiei tale

Rapoarte Business Intelligence

Departament de suport la dispozitia ta pentru orice solicitare pe care o vei avea

Studii de caz

Suntem alaturi de clientii nostri in toate provocarile lor. Studiile de caz Pluriva ERP evidentiaza principalele functionalitati ale solutiei noastre.

Pluriva ERP - Studii de caz

Afla cum iti poti organiza afacerea si cum poti creste profitabilitatea companiei cu ajutorul unui sistem software de tip ERP. Descopera din studiile de caz Pluriva ERP cele mai utile sfaturi pentru nevoile tale.

Afla mai multe despre modulele Pluriva ERP:

Contabilitate
Financiar
Vanzari
Cumparari
Stocuri
Aprovizionare
Salarizare
Rapoarte si analize
Contabilitate

Contabilitate

Generarea si depunerea tuturor declaratiilor contabile conform legislatiei in vigoare

Management financiar – contabil bazat pe informatii in timp real

Intotdeauna la zi din punct de vedere legislativ-contabil – gratie colaborarii cu companii de prestigiu din domeniu

Productivitate si viteza de operare pentru contabili

Afla mai multe
Financiar

Financiar

Controlul complet asupra banilor din companie

Instrumente de automatizare a operatiunilor financiare, ceea ce reduce timpul necesar introducerii si prelucrarii de date

Urmarirea creantelor si datoriilor pe diferite dimensiuni disponibile in sistemul ERP: pe vechimi, valoric, pe numar documente

Eliminarea riscului de completare a informatiilor eronate

Afla mai multe
Vanzari

Vanzari

Cresterea vanzarilor prin extinderea canalelor de vanzare, cresterea gamei de produse si servicii vandute

Generarea tuturor documentele de vanzari utilizate in relatiile comerciale: facturi, avize, contracte si comenzi

Contractele de tip abonament - sistemul ERP propune automat generarea tuturor facturilor catre clienti

Controlul nivelului maxim al discount-ului pe care il pot oferi agenții de vanzari

Afla mai multe
Cumparari

Cumparari

Instrumentul de zi cu zi al celor ce se ocupa de achizitii in cadrul firmelor

Gestionarea listei furnizorilor, cu acces la istoricul relatiilor comerciale si la evolutia preturilor de achizitii

Trasabilitatea documentelor de intrare pe intreg fluxul de aprovizionare

Generare comenzilor catre furnizori pe baza comenzilor de la clienti, pe baza Necesarului de Aprovizionare

Afla mai multe
Stocuri

Stocuri

Controlul tuturor operatiunile interne si externe legate de stocuri si organizarea gestiunilor de produse

Permite utilizarea dispozitivelor mobile pentru toate operatiunile principale: receptii, inventar, transferuri produse, iesiri depozit

Rezervari de stoc pe baza comenzilor primite direct de la clienti sau prin intermediul canalelor de vanzari online

Afla mai multe
Aprovizionare

Aprovizionare

Optimizarea comenzilor catre furnizori prin calculul automat al Necesarului de Aprovizionare

Maximizarea preciziei în procesul de aprovizionare, prin comandarea cantitatilor optime de marfa

Previziuni cu grad ridicat de corectitudine în ceea ce priveste produsele si cantitatea de comandat

Generare automata comenzi furnizori si trimiterea lor prin email in format PDF

Afla mai multe
Salarizare

Salarizare

Automatizeaza in proportie de 70% calculul salarial,tinand cont de legislatia in vigoare

Calculul salarial este efectuat in functie de parametrii specifici angajatilor: popriri, retineri, bonusuri, ore suplimentare

Atentionari configurate pentru generarea corecta a statelor de plata

Accesul la rapoarte si analize referitoare la drepturile salariale ale angajatilor, contributiile acestora si deduceri se face in timp real

Afla mai multe
Rapoarte si analize

Rapoarte si analize

Accesul la 1.800 de rapoarte, grafice, analize si tablouri de bord, populate cu date in timp real

Suport pentru decizii strategice cu privire la directia in care se indreapta business-ul

Peste 20 de moduri diferite de reprezentare grafica a informatiilor din rapoarte, inclusiv Column, Line, Bar, Pie

Afla mai multe