Pluriva si Universitatea „Titu Maiorescu” organizeaza cursurile de Sisteme ERP pentru 20 de studenți ai Facultatii de Finante – Banci, Contabilitate si Administrarea Afacerilor

Bucuresti, 22 octombrie 2014. Studentii Facultatii de Finante – Banci, Contabilitate si Administrarea Afacerilor – Universitatea „Titu Maiorescu” vor incepe, din 28 octombrie 2014, cursul: Organizare, Productivitate si Control. Administrarea afacerii utilizand sistemul informatic integrat Pluriva ERP. Acesta este singurul curs de sisteme informatice ERP organizat in cadrul facultatilor economice din Romania. Cursurile vor fi sustinute de catre patru manageri de proiect de implementare ERP – Pluriva si se vor desfasura saptamanal, pe intreg anul universitar 2014 – 2015. Studentii participanti la curs vor invata cum sa utilizeze un sistem ERP in cadrul departamentelor unei firme, cum sa foloseasca rapoartele de business furnizate de sistemul informatic pentru a extrage informatii despre afacere si cum sa ia decizii bazate pe date corecte.

Din prima promotie a cursului, zece studenti s-au angajat si utilizeaza sisteme informatice la locul de munca. La cursul din acest an au fost invitati si vor participa si elevi de la cele mai bune licee cu profil economic din Bucuresti, tocmai pentru a oferi tinerilor perspectiva reala a unei cariere in domeniul economic.

curs sistem erp

Singurul curs de administrare informatica a afacerii

Pe tot parcursul anului universitar 2014 – 2015, studentii vor avea acces online la sistemul ERP, pe o instanta de lucru creata si configurata special pentru acest curs. Seminariile vor acoperi procesul de implementare si configurare a unei solutii IT integrate intr-o firma romaneasca, incepand de la necesitatile de afaceri ce conduc la decizia implementarii si pana la obtinerea de rapoarte de afaceri. Participantii la curs vor obtine o viziune de ansamblu asupra implementarii si utilizarii unui sistem ERP intr-o companie: atat aspecte teoretice, pentru fixarea notiunilor principale, cat si cunostinte practice, legate de folosirea aplicatiei in activitatea de zi cu zi. Cursul Organizare, Productivitate si Control. Administrarea afacerii utilizand sistemul informatic integrat Pluriva ERP va include si prezentarea unor studii de caz de la o parte din cele peste 250 de implementari ERP, explicate de catre managerii de proiect Pluriva. Acesta este cel de-al doilea an in care studentii Facultatii de Finante – Banci, Contabilitate si Administrarea Afacerilor participa la curs.

„Integrare rapida pe piata fortei de munca”

Conf. Univ. Dr. Florin Vaduva, Decan - Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu”

Conf. Univ. Dr. Florin Vaduva, Decan

Decanul Facultatii de Finante – Banci, Contabilitate si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii „Titu Maiorescu”, Conf. Univ. Dr. Florin Vaduva, a declarat: „Cursul organizat impreuna cu Pluriva se adreseaza studentilor din anii I, II si III ai facultatii. Va oferi studentilor o imagine de ansamblu asupra business-ului unei firme: contabilitate, financiar, salarizare, resurse umane, vanzari, marketing, achizitii, stocuri sau suport, plus asupra sistemelor de Business Intelligence. Experienta din anul universitar precedent ne arata ca studentii absolventi se integreaza mai usor pe piata fortei de munca.”

Georgian Rosu, General Manager al companiei Pluriva, a declarat: „Cursul de sisteme ERP este de fapt despre organizarea si administrarea unei afaceri folosind un sistem informatic integrat. Mai important decat notiunile tehnice, studentii vor intelege fluxurile principale de business, vor sti cum circula informatia in firma si vor avea o viziune unitara, manageriala, asupra afacerii”.

Primii absolventi – aprilie 2014

Georgian Rosu, General Manager Pluriva

Georgian Rosu, General Manager Pluriva

Cei 15 studenti din prima promotie a cursului de Sisteme ERP, Organizare, Productivitate si Control. Administrarea afacerii utilizand sistemul informatic integrat Pluriva ERP, au sustinut examenul de absolvire in luna aprilie 2014. Examenul final s-a desfasurat sub forma unei probe practice, in care studentii au efectuat anumite operatiuni in sistemul ERP. „Am angajat la Pluriva patru din absolventii cursului din primavara. Mai intai au venit la noi in practica si apoi au fost angajati pe o perioada nedeterminata. Un absolvent al cursului de sisteme ERP obtine experienta in trei directii importante: utilizator, consumator avizat al rapoartelor si analizelor manageriale si – partial –configurator ERP. Suplimentar fata de cursul de anul trecut, vom introduce seminarii despre doua din modulele noi, foarte cautate de catre clienti in ultimele luni: platforme de eCommerce si portaluri online pentru clienti si furnizori.”Georgian Rosu, General Manager Pluriva.