fbpx

Antreprenoriat inovativ: Cum administrezi eficient o afacere?

Lumea in continua schimbare si dezvoltare are nevoie de produse si servicii care sa intruneasca caracteristici potrivite unui stil de viata specific. Dar cum poti face fata nevoilor diverse ale consumatorilor si sa ramai in cursa competitionala a secolului XXI? In articolul de astazi vom vorbi despre conceptul de antreprenoriat inovativ, cum poti sa adopti […]

Lumea in continua schimbare si dezvoltare are nevoie de produse si servicii care sa intruneasca caracteristici potrivite unui stil de viata specific. Dar cum poti face fata nevoilor diverse ale consumatorilor si sa ramai in cursa competitionala a secolului XXI?

In articolul de astazi vom vorbi despre conceptul de antreprenoriat inovativ, cum poti sa adopti o cultura antreprenoriala inovativa si de ce sisteme de automatizare de la Pluriva sa te folosesti.

 

Ce este antreprenoriatul inovativ?

Antreprenoriatul inovativ se refera la capacitatea antreprenoriala de a crea sau de a adapta constant produsele si serviciile oferite de organizatie in functie de cerintele si nevoile consumatorilor. Inovatia reprezinta procesul in sine de producere a unui bun pentru a satisface dorintele clientilor si nu neaparat dezvoltarea unui produs nou. Un exemplu practic il reprezinta adaptarea societatii la un stil de viata sustenabil, ceea ce, pentru multe companii, a insemnat modificarea sau inlocuirea unor produse (inlocuirea paielor de plastic cu cele de carton sau din alte materiale sustenabile) pentru a intalni dorintele consumatorilor. Companiile care nu s-au adaptat la cerintele societatii au avut de suferit deoarece oamenii au incetat sa mai consume produse si servicii din partea acestora.

Importanta antreprenoriatului inovativ este un punct cheie care determina longevitatea unei companii pe piata competitionala. Acest fapt poate stimula orice tip de antreprenor sa gaseasca o solutie mai buna decat concurenta lor la un pret mult mai mic si sa intruneasca aceleasi standarde de calitate si rentabilitate. La nivel global, antreprenoriatul inovativ a ajutat sistemul economic prin adaptarea produselor si serviciilor la nevoile de astazi.

 

Care sunt beneficiile antreprenoriatului inovativ asupra unei afaceri?

 

Imbunatatirea productivitatii

Antreprenoriatul inovativ reuseste sa creasca rata de productivitate in cadrul unei afaceri deoarece te stimuleaza sa iesi din zona de confort si sa gasesti solutii noi. In plus, inovatia este extrem de importanta pentru ca antreprenorii sa vada in angajatii lor o sursa de creativitate. Prin organizarea training-urilor si sesiunilor de brainstorming cu angajatii tai, reusesti sa creezi un mediu propice pentru cresterea productivitatii si a fidelitatii acestora fata de companie.

 

Avantaj in fata concurentilor

Cand adopti o atitudine inovativa ca antreprenor, devine mult mai usor sa fii cu un pas inaintea concurentei tale. Poti gasi mai rapid si mai eficient solutii care sa iti imbunatateasca produsele sau serviciile si sa creezi relatii direct cu clientii. In plus, antreprenoriatul inovativ va poate ajuta sa stabiliti strategii de marketing mai eficiente pentru a va promova valorile organizatiei si produsele.

 

Imbunatatirea capacitatii de rezolvare a situatiilor de criza

Daca esti un antreprenor inovativ, iti va fi mult mai usor sa gasesti solutii creative si rapide la orice situatie neprevazuta care poate afecta buna functionare a companiei.

Crearea unui mediu optim de dezvoltare profesionala

Antreprenoriatul inovativ inseamna si dorinta de a creste odata cu angajatii companiei – principala resursa de care ai nevoie pentru a avea succes pe piata competitionala. Asadar, ca si antreprenor inovativ, vei cauta mereu sa le oferi angajatilor posibilitati de dezvoltare din punct de vedere personal si profesional.

Cum poti crea o cultura antreprenoriala inovativa?

Exista cateva aspecte pe care le poti integra in cultura antreprenoriala initiala pentru ca aceasta sa devina inovativa.

Automatizeaza procesele de business
Un antreprenoriat eficient si inovativ in secolul XXI necesita automatizarea unor procese de business care, in mod normal, implica un efort uman suprasolicitant. Exista o serie de soft-uri, denumite sisteme ERP (Enterprise Resource Planning) care eficientizeaza o serie de activitati si te ajuta sa gasesti solutii inovative.

Transforma problemele in oportunitati
Probleme reprezinta, de obicei, o sursa foarte buna pentru a descoperi oportunitati de dezvoltare. Atunci cand alti oameni vad doar o problema sau un obstacol, un antreprenor inovativ este stimulat sa gaseasca o solutie cat mai rapida si eficienta.

Reorganizeaza mediul de lucru intr-unul distractiv
Daca domeniul tau de activitate permite reorganizarea spatiului de lucru, acesta este un aspect foarte important care te ajuta sa adopti o cultura antreprenoriala inovativa. Incearca sa creezi un spatiu care sa provoace un sentiment confortabil si distractiv pentru cresterea productivitatii angajatilor.

 

Cum te poate ajuta Pluriva?

 

Pluriva iti ofera o serie de solutii digitale care te ajuta sa automatizezi procesele de afaceri, sa analizezi tendintele de crestere si/sau descrestere a firmei pe piata competitionala, dar si sa gasesti solutii inovative pentru satisfacerea clientilor tai.

 

Un sistem ERP te poate ajuta sa iti administrezi toate procesele firmei intr-o singura aplicatie, utilizand o interfata prietenoasa chiar si daca nu esti o persoana pasionata de tehnologie. Sistemul ERP este destinat monitorizarii si analizarii eficiente a datelor inregistrate in urma activitatilor desfasurate de compania ta. In plus, te ajuta sa economisesti timp, bani si resurse, dar si sa elimini erorile umane de analiza si predictie.

 

Un sistem HCM pentru eficientizarea managementului capitalului uman te poate ajuta cu automatizarea tuturor activitatilor care tin de acest domeniu:

 

Administrarea personalului;
Procesul de salarizare;
Evaluarea indicatorilor de performanta;
Proceduri pentru compensatii si beneficii;
Pontaj si control acces;
Centralizarea cunostintelor angajatilor;
Modalitati de evaluare a angajatilor;

In plus, sistemul HCM permite posibilitatea accesarii unui modul de eLearning destinata organizarii cursurilor si training-urilor pentru dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor.

 

Apeleaza la solutiile Pluriva pentru a beneficia de sisteme eficiente care sa te ajute sa iti administrezi eficient afacerea si sa creezi o cultura antreprenoriala inovativa!

Articole similare