fbpx

Transformarea capitalului uman al organizatiei intr-un activ ce sustine rezultatele sale financiare si operationale – Cele mai importante cinci recomandari pentru specialistii de HR cuprinse in cartea ”ERP Modern”

Ce rol au aplicatiile software HCM in cadrul companiilor? Cum ajuta la cresterea eficientei departamentelor de HR prin automatizarea proceselor de business? In ce mod contribuie la transformarea capitalului uman al organizatiei intr-un activ ce sustine rezultatele sale financiare si operationale?

Cartea „ERP Modern: Alegerea, implementarea & utilizarea sistemelor informatice de business”, de Marianne Bradford, a fost lasanta recent de Pluriva si raspunde la aceste intrebari, dar si la multe altele.

 

Am selectat pentru voi cele mai importante subiecte dezbatute in capitolul cartii dedicat managementului capitalului uman, pe care le consideram a fi cele mai utile pentru managerii de HR si pentru toti cei care activeaza in acest domeniu.

1. Departamentele de resurse umane functioneaza in parametrii optimi atunci cand exista o gestionare eficienta a angajatilor si a tuturor documentelor generate de acestia.
2. Softurile de resurse umane automatizeaza in primul rand o parte din procesele pe care le desfasoara personalul din departamentele de HR, conducand la cresterea eficientei acestuia si la reducerea timpului de indeplinire a sarcinilor.
3. Departamentele de resurse umane utilizeaza un volum mare de date. Aceste date de HR, asa cum sunt explicate in carte, sunt atat de natura financiara, dar si date cu caracter personal. Marianne Bradford arata ca pentru o buna functionare a activitatii departamentelor de HR este nevoie de o administrare eficace a tuturor datelor operate de consultantii de resurse umane. Gestionarea datelor sau a informatiilor angajatilor implica anumite proceduri complexe ce tin nu doar de administrarea lor, ci si de administrarea personalului.
4. Este nevoie ca aplicatia HR ce urmeaza a fi achizitionata sa dispuna de toate instrumentele necesare unei bune administrari a informatiilor capitalului uman si de diverse metode de securizare a acestora. Viziunea cartii ERP Modern asupra componentelor aplicatiilor de resurse umane este ca acestea sunt solutii pentru diminuarea timpului de lucru a personalului din departamentele de HR sau metode de contabilizare si pregatire a tuturor documentelor necesare platilor salariale.
5. Reducerea costurilor la nivelul managementului resurselor umane implica si achizitionarea unei solutii mereu actualizate din punct de vedere legislativ. Aspectele legate de conformitatea legala pot reduce considerabil riscurile unor controale din partea organelor competente si chiar si a amenzilor.

”Mai mult timp pentru analize de business si pentru gestionarea proceselor cheie specifice HR-ului: managementul salariatilor si elaborarea planurilor de performanta”

„In cei 20 de ani de proiecte de implementare solutii Salarizare si Resurse Umane, am intalnit situatii in care managerii si specialistii de resurse umane sa considere utilizarea unui sistem de resurse umane ca fiind utila doar pentru generarea automata a declaratiilor lunare, a adeverintelor, a contractelor si a altor documente. Cartea „ERP Modern. Alegerea, implementarea & utilizarea sistemelor informatice de business”, de Marianne Bradford, ne dovedeste ca implementarea unui sistem ERP care sa includa modulele de resurse umane si salarizare inseamna mai mult decat atat si ca exista numeroase avantaje ce depasesc beneficiile clasice cunoscute de toti. Conform autoarei cartii, Marianne Bradford, utilizarea unei aplicatii ERP reprezinta un avantaj considerabil in fata concurentei oferind timp pentru analize de business si pentru gestionarea proceselor cheie specifice HR-ului: managementul salariatilor si elaborarea unor planuri pentru performanta lor, observarea parcursului pe care acestia il au in cadrul companiei sau recrutarea. D-na Bradford prezinta motivele pentru care companiile ar trebui sa recurga la externalizarea departamentului de HR, in scopul economisirii banilor si concentrarii pe functiile strategice. Parcurgerea cartii „ERP Modern” este un as in maneca celor care doresc sa utilizeze si sa profite la maximum de sistemele software ERP&HCM.”

Andrei SlușarencuHCM Division Manager

Cartea „ERP Modern” se adreseaza tuturor celor care sunt in cautarea unei aplicatii de resurse umane, dar si celor care deja utilizeaza o astfel de solutie. Pluriva recomanda achizitionarea acesteia tocmai pentru a aprofunda modul in care procesele administrative pot fi simplificate cu ajutorul unor avantaje tehnologice din ce in ce mai cautate.

 

Ca manager de HR iti va fi util sa citesti cartea ERP Modern pentru a intelege cum poti organiza activitatea personalului din departamentul tau. Ca si consultant de resurse umane vei descoperi in carte cum pot aplicatiile de HR sa reduca din timpul pe care il aloci sarcinilor zilnice. Ca si simplu cititor, iti recomandam cartea ERP Modern pentru a afla care sunt fluxurile de lucru din cadrul unei companii, si de ce nu, care este parcursul datelor si informatiilor tale intr-un departament de resurse umane.

Piata serviciilor de IT din Romania este intr-o continua crestere, motiv pentru care in ultimii ani aplicatiile software de HR sunt din ce in ce mai populare in randul departamentelor de resurse umane. Daca pana acum majoritatea managerilor si consultantilor din domeniu isi desfasurau activitatea folosind instrumente clasice precum Microsoft Excel, in ultima perioada s-a observat o crestere substantiala a cererilor pentru soft-urile de resurse umane, atat din partea companiilor cu un numar mare de salariati, dar si din partea celor cu un numar mai mic.

Prin avantul dezvoltarii tehnologice din ultimii ani, au aparut si in Romania tot mai multi furnizori de servicii IT destinate managementului capitalului uman. Solutiile HR aparute au adus un plus atat in activitatea departamentelor de resurse umane, cat si pentru managerii de companii aflati in cautarea unor servicii utile pentru gestionarea si administrarea eficienta a anumitor procese cheie din interiorul companiei. In aceeasi masura, solutiile HR au dezvoltat de la an la an posibilitatea de a vizualiza rapoarte referitoare la cheltuielile suportate cu angajatii sau analize privind evolutia costurilor si a numarului de salariati.

 

Pluriva HCM este o solutie dedicata departamentelor de HR ce face parte din suita de componente ale aplicatiei Pluriva ERP. De-a lungul timpului am observat care sunt nevoile principale ale clientilor nostri, transpuse in Pluriva HCM ca solutii pentru eficientizarea proceselor din cadrul activitatii lor. Pluriva HCM este o aplicatie de HR ce se dezvolta continuu in vederea functionalitatii complete a departamentelor de resurse umane.

Articole similare