fbpx

Soluții moderne pentru a ține mai ușor contabilitatea companiei tale

Descoperă și tu avantajele unei soluții moderne de contabilitate și alege tipul potrivit de software pentru compania ta, ca să te bucuri de cele mai bune rezultate!

Organizarea eficientă a unei companii reprezintă un factor cheie de succes și se bazează pe un gestiunea riguroasă a resurselor materiale, umane, informaționale și financiare. În acest context, contabilitatea este unul dintre cele mai importante departamente din cadrul firmei, iar performanțele de management financiar pot să fac diferența dintre profit și pierderi sau chiar insolvență sau faliment.

Tehnologiile moderne au transformat radical activitatea contabilă. Pentru un antreprenoriat inovativ, evidențele pe hârtie au fost înlocuite treptat de aplicații software, programe de gestiune financiară și platforme performante de contabilitate online. 

 

Cum funcționează un program modern de contabilitate

 

Companiile pot alege să mențină intern întreaga activitate financiară, să colaboreze cu alte firme pentru anumite operațiuni sau să decidă externalizarea totală a operațiunilor contabile. În oricare dintre variante este necesară utilizarea unor programe moderne de contabilitate și financiar, care să ordoneze datele financiare ale firmei. 

 

Aceste programe sunt furnizate de companii specializate în soluții și servicii informatice, precum Pluriva, care creează sistem integrat de gestiune a afacerii de tip ERP & HCM, dezvoltare software și servicii de externalizare IT.

 

Contabilitate

 

Modulul Contabilitate al sistemului Pluriva ERP îți furnizează rapoarte și control pentru management, generează automat toate declarațiile contabile conform legislației în vigoare și îți pune la dispoziție informațiile necesare pentru controale efectuate de autoritățile fiscale. 

 

Digitalizarea activităților de contabilitate primară și de gestiune face ca toate operațiunile din compania ta să fie la un click distanță, prin utilizarea de machete predefinite pentru introducerea rapidă a datelor, chei de verificare a corectitudinii datelor și integrare a modului de contabilitate cu celelalte module de vânzări, cumpărări, stocuri, producție, salarizare și retail.

 

Financiar

 

Modulul Financiar al sistemului Pluriva ERP îți oferă controlul complet asupra banilor din companie, fie că este vorba despre conturi bancare sau de disponibilul din casierie. Astfel ai control financiar în timp real pentru operațiuni de contabilitate financiară, registru de casă și bancă, solduri clienți și furnizori, instrumente de plată.

 

Beneficiezi pentru compania ta de integrarea automată prin sistem ERP a modulului Financiar cu cel de Contabilitate, prin prelucrarea unor elemente de calcul financiar. 

 

Bancă electronică 

 

Prin această facilitate ai posibilitatea să imporți extrasele bancare și să exporți către Registrul de plăți, oricare ar fi băncile cu care lucrezi. Astfel elimini operațiunile manuale și poți să faci mai ușor prioritizarea plăților. Soluțiile informatice de la Pluriva sunt compatibile cu aplicațiile tale de internet banking, așa că poți utiliza direct fișierele exportate cu plăți planificate.

 

Flux de numerar

 

Oricare ar fi domeniul de activitate, compania ta are nevoie de bani lichizi pentru activități curente, plăți de furnizori, deconturi ș.a. Ca să ai în permanență controlul asupra fluxurilor de numerar poți să programezi în avans operațiunile de cash flow și să ajustezi termenele de plată în funcție de dinamica relației cu firme, colaboratori, salariați etc.

 

Mijloace fixe

 

Prin acest modul din sistemul informatic Pluriva ERP poți să gestionezi mijloacele fixe și obiectele de inventar din compania ta. Pe baza celei mai noi versiuni a Catalogului de clasificare a mijloacelor fixe, ai la dispoziție modalități de reglare pentru perioada și încadrarea de amortizare, iar apoi generezi simplu și rapid  toate notele contabile, conform legislației în vigoare.

 

Bugete

 

Pentru servicii de contabilitate moderne, este necesară crearea unor instrumente eficiente de control la nivel de costuri versus performanțe pe fiecare departament din compania ta. Beneficiezi de acest sistem pe baza modulului Bugete din programul de contabilitate de la Pluriva și poți defalca resursele financiare pe diferite tipuri de bugete: departamental, consolidat, centralizat.

 

Beneficiile pe care le oferă un software de contabilitate

 

Elimină erorile

 

Prin utilizarea unor programe de contabilitate elimini erorile de înregistrare manuală a datelor și operațiunilor specifice unor servicii de contabilitate. Astfel compania ta va avea o activitate mai eficientă și vei reduce pierderile cauzate de greșeli, întârzieri, reluări, amânări și alte obstacole ce pot să apară din cauza erorilor umane.

 

Oferă date financiare precise

 

Un software de contabilitate îți pune la dispoziție rapoarte și centralizatoare cu date financiare precise, rezultate din gestionarea automatizată, într-un sigur loc, a tuturor intrărilor de bani în firmă. Realizezi astfel o inventariere detaliată, în timp real, a tuturor bunurilor pe care le deține compania ta.

 

Garantează siguranța datelor

 

Atunci când utilizezi un program de contabilitate, securitatea informațiilor financiare și a datelor pe care le prelucrezi prin sistemul informatic sunt asigurate prin proceduri specifice, care setează protocoale de acces și restricții de vizualizare sau editare, în funcție de confidențialitatea rapoartelor și operațiunilor respective. 

 

Cum alegi programul de contabilitate potrivit pentru compania ta

 

Te-ai decis să alegi un program de contabilitate pentru firma ta și vrei să știi cum să achiziționezi un sistem ERP adecvat activității din departamentele companiei. Iată câteva criterii pe care să le aplici pentru achiziționarea unei aplicații software de servicii contabile și financiare:

 

- Funcționalitățile programului să asigure automatizarea fluxului intern de informații financiare, documente contabile și înregistrări contabile;

- Programul să-ți pună la dispoziție rapoarte financiare, analize de business, alerte de solduri și alte facilități de consultare în timp real a resurselor firmei;

- Să beneficiezi de actualizări legislative, mentenanță a aplicației instalate și update-uri periodice;

- Raportul calitate-preț să fie corect și să reflecte performanțele programului de contabilitate în contextul serviciilor informatice tot mai competitive.

- Atunci când alegi un  furnizor de sistem ERP ia în considerare detaliile prezentate despre funcționarea unor programe de contabilitate și optează pentru cea mai bună variantă, astfel încât compania ta să beneficieze de toate avantajele pe care le oferă aceste soluții informatice performante.

Articole similare