fbpx

5 soluții digitale pe care merită să le folosești în cadrul companiei

Conduci o companie? Află de la experții noștri care sunt cele mai bune soluții digitale pe care le poți aplica pentru a dezvolta eficient proiectul tău de afaceri!

Digitalizarea IMM-urilor în 2021 a reprezentat una dintre cele mai puternice tendințe în domeniul afacerilor, iar economia 4.0 reprezintă un obiectiv pentru companii din diverse sectoare de activitate, în special start-up-uri.

 

Cele mai populare soluții de digitalizare pentru firme nou înființate se concentrează pe analiza și optimizarea proceselor, utilizarea de platforme colaborative integrate, dezvoltarea de canale online de vânzare, facturarea electronică și digitalizarea colectării datelor și a comunicării cu clienții.

 

Programele de digitalizare a IMM-urilor din 2021 reprezintă o oportunitate de obținere a unor granturi în România și de utilizare eficientă a oportunităților de finanțare prin fonduri europene. 

 

Beneficiile pe care le oferă digitalizarea în start-up

 

Prin utilizarea de fonduri Start UP 2021 companiile se bucură de următoarele beneficii ale digitalizării:

 

Automatizarea proceselor financiare

 

Se aplică pentru managementul documentelor, pentru acces rapid și unitar, fiind eliminate sarcinile repetitive, care sunt mai consumatoare de timp și resurse.  

 

Centralizarea datelor operaționale

 

Digitalizarea asigură raportarea automată, ce oferă o viziune de ansamblu asupra data metrics, iar astfel deciziile de business sunt mai bine fundamentate.   

 

Monitorizarea proceselor de marketing și vânzări 

 

Implementarea soluțiilor software pentru start up permit controlul în timp real al procesului de vânzare și al activităților de marketing, pe toate canalele de comunicare cu publicurile țintă.

 

Îmbunătățirea relației cu clienții  

 

Mediul digital a devenit un loc familiar pentru firme și clienți deopotrivă, de aceea mutarea comunicării în online aduce certe beneficii de eficiență, relevanță și interactivitate în relația cu persoanele și firmele care achiziționează produse și servicii ale start-up-urilor.  

 

Accesarea unor noi canale de distribuție  

 

Digitalizarea start-up-urilor permite accesul acestora la canale online de distribuție, prin prezentarea și comercializarea produselor și serviciilor pe website-ul propriu, prin magazin online sau afiliere la marketplace-uri. 

 

Cele mai eficiente 5 soluții digitale pentru un start-up

 

Soluții pentru eficientizarea producției - ERP

 

Pluriva pune la dispoziția start-up-urilor soluții software de tip ERP (Enterprise Resource Planning) pentru planificarea și derularea activităților zilnice: gestiunea lanțului de aprovizionare, producție, servicii, rapoarte financiare, fluxuri operaționale.

 

Prin aplicațiile ERP se realizează automatizarea activităților de project management,  contabilitate-financiar, achiziții, relații cu clienții, logistică ș.a. 

 

Soluții e-commerce

 

Optimizarea sistemelor ERP pentru start-up se realizează prin interfața e-commerce, pentru creșterea vânzărilor online. Softurile pentru e-commerce sunt importante pentru activitatea firmelor nou înființate, fie că este vorba de afaceri care se derulează exclusiv online, sau de business-uri ce au strategii de vânzări multichannel.

 

Soluții de gestionare a relațiilor cu clienții - CRM

 

Prin implementarea unui sistem CRM se realizează gestionarea centralizată și automatizată a contactelor și informațiilor despre clienți, inclusiv istoricul achizițiilor, transmiterea de mesaje comerciale, feedback și comunicare pe diferite canale  (social media, chat, e-mail etc.). 

 

Accesul online la soluțiile CRM, disponibile și pe dispozitive mobile, asigură eficiență și proactivitate în relația cu clienții și colaboratorii unui start up ( furnizori, parteneri ș.a ). 

 

Soluții pentru operațiunile din depozit - WMS

 

Pentru start-up-uri ce activează în domenii precum producție industrială, distribuție sau comerț electronic, sunt necesare soluții software de automatizare prin WMS, pentru centralizarea și eficientizarea operațiunilor din depozite.

 

Astfel se asigură reducerea erorilor umane, se realizează generarea automată a documentelor și pot fi monitorizate în mod unitar toate activitățile logistice. 

 

Soluții pentru mobilitatea operațiunilor de afaceri - Mobile

 

Multe dintre firmele care au aplicat la programele Start UP România pentru finanțare au utilizat fonduri pentru achiziționarea de softuri de mobilitate. O astfel de soluție informatică este Pluriva Mobile, o aplicație de tip Android care se integrează cu modulele sistemului integrat de gestiune a afacerii Pluriva ERP.

 

Pluriva este partener ERP în Vreau.Online, o inițiativă pentru digitalizarea producătorilor din România. Acest proiectul susține start-up-urile în identificarea soluțiilor necesare pentru digitalizarea afacerii. 

 

Sunt disponibile training-uri și webinarii gratuite, susținute de specialiști cu experiență în IT, marketing digital, e-commerce ș.a. Astfel oamenii de afaceri aflați la început de drum în antreprenoriat vor avea acces la resurse utile pentru crearea de magazine online, implementarea unor sisteme de plăți online, dezvoltarea serviciilor de curierat, crearea strategiilor de promovare online și de afiliere la marketplace-uri.

 

Implementarea soluțiilor digitale în cadrul unui start-up contribuie la îmbunătățirea performanțelor de business, la diminuarea costurilor și reducerea cheltuielilor. Pe baza aplicațiilor integrate flexibile se poate realiza valorificarea rapidă a oportunităților într-un mediu puternic concurențial, în care deciziile trebuie luate la momentul oportun, iar alocarea resurselor trebuie făcută cu acuratețe și spirit întreprinzător.

Articole similare