fbpx

Sistemul software de gestiune a afacerii Pluriva ERP este integrat cu e-Factura

e-Factura este sistemul national de facturare electronica, obligatoriu din 01.01.2024. Între 1 ianuarie si 30 iunie 2024, este obligatorie raportarea facturilor in sistem electronic in termen de cinci zile lucratoare de la emiterea lor, iar dupa data de 1 iulie 2024, facturile trebuie emise direct în sistemul RO e-Factura, astfel ca cele pe hartie sau emise in vechiul format electronic nu vor mai fi acceptate din punct de vedere fiscal.

Cum folosești sistemul Pluriva ERP pentru generarea facturilor în formatul cerut de programul național RO-eFactura

Firmele din România au obligația, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024, să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistraţi în Registrul RO e-Factura. Termenul limită pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică este de maximum 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii.

 

Sistemul integrat de gestiune a afacerii Pluriva ERP este actualizat cu noutățile aduse de sistemul RO-eFactura, astfel încât toți clienții noștri  să poată raporta facturile in formatul solicitat de Administratia fiscala. Împreună cu partenerii Pluriva, companii de servicii contabile cu experiență amplă în fiscalitatea din România, echipa noastră de consultanți a pregătit aplicația Pluriva în vederea emiterii fișierului în formatul RO-eFactura.  Clientii nostri utilizeaza aceste functionaitati din anul 2022, astfel ca am dobandit o experienta amplă in implementarea fluxurilor privind raportarea, stocarea și descărcarea facturilor în sistemul național eFactura. Am pus la dispozitia clientilor prezentarea detaliata a noutatilor aparute, precum si configurarile ce sunt necesare pentru implementarea fluxului.

 

Facturile de vânzare sunt transmise către sistemul electronic, în formatul cerut de autoritățile fiscale. După validarea facturii electronice în sistem, statusul facturii se va transmite automat în Pluriva ERP. În cazul în care sistemul ANAF respinge o factură, aceasta va fi marcată ca atare în aplicația Pluriva, pentru corectare.

 

Solutia integrata Pluriva ERP este un program de gestiune a afacerii folosit cu succes de peste 1.500 de clienti, din diferite domenii de activitate: distributie, servicii, productie sau retail.

Pluriva se află în avangarda soluțiilor informatice de tip ERP și pregătește din timp funcționalitățile necesare pentru a acoperi modificările fiscale. Lucrăm intens împreună cu partenerii noștri, companii de referință în domeniul fiscal-contabil, pentru a analiza aceste modificări fiscale și pentru a veni cu soluții în sprijinul companiilor. 

 

Afaceri de zeci de milioane de euro, cu mii de angajați, se bazează în activitatea de zi cu zi pe soluțiile Pluriva ERP. Distribuție, producție, retail, servicii, contabilitate, resurse umane sau echipamente – acestea sunt principalele domenii în care își desfășoară activitatea clienții Pluriva. 

Tuturor clienților noștri le livrăm la timp actualizările legislative în domeniul fiscal și le confirmăm astfel că au făcut alegerea corectă să se bazeze în activitatea lor pe aplicația Pluriva ERP.

 

Alexandra BrehuiDirector Implementare

Articole similare