fbpx

Noutățile Pluriva ERP iulie 2020: Organizarea și eficientizarea livrării comenzilor către clienți

#AfacerileMergÎnainte. Comunitatea Pluriva ERP crește de la o lună la alta. Sunt peste 1.300 de companii din România ce utilizează sistemul Pluriva ERP, în diferite domenii de activitate: distribuție, producție, retail, servicii sau eCommerce. O parte din aceste companii au relații comerciale active unele cu altele.

Am dezvoltat funcționalități de integrare între firmele ce utilizează Pluriva ERP, pentru automatizarea transmiterii de documente fiscale și comerciale între firme.

 

În acest moment este vorba despre transmiterea automată a facturilor, atât de servicii cât și de produse, între sistemele ERP utilizate de clienții Pluriva. În următoarea perioadă veți primi un newsletter dedicat acestui subiect, în care vom detalia pașii necesari pentru activarea comunicării automate dintre ERP-ul dvs. și ERP-ul altor firme care folosesc soluția Pluriva.

Organizarea și eficientizarea livrării comenzilor către clienți

Modulele de Vânzări și Servicii ale aplicației Pluriva ERP beneficiază de noi funcționalități care să eficientizeze generarea, urmărirea și livrarea comenzilor către clienți:

 

Pentru accesul rapid la informații comerciale importante despre clienți în momentul adăugării unei noi comenzi în ERP, se afișează detalii despre comenzile din istoric ale clientului respectiv. Acest lucru vă ajută să aflați pe loc dacă este vorba de un client loial sau un client ocazional. Un alt avantaj al accesului la istoric este că evitați riscul de a se repeta o comandă.

La planificarea livrărilor de produse către clienți, aplicația ERP permite generarea și tipărirea tuturor documentelor specifice livrării: note de livrare, documente fiscale și centralizatoare de produse. Pentru a reduce riscul de eroare a utilizatorilor, aplicația Pluriva ERP blochează tipărirea documentelor pentru o livrare nouă până nu s-au încheiat de tipărit documentele pe livrarea în curs.

Pe o gestiune de marfă pot fi asociați mai mulți gestionari. Notificările emise automat din ERP cu privire la recepțiile de produse în gestiune sau la transferul între gestiuni se vor trimite acum tuturor gestionarilor asociați pe gestiune.
Păstrarea istoricului generării calculului necesarului de aprovizionare – foarte util în cazul în care aveți mai multe persoane care se ocupă de realizarea necesarului de achiziții.

Import dintr-un template de tip Excel a pozițiilor de retur la o comandă client existentă în sistem. Acest lucru asigură trasabilitatea documentelor, până la emiterea facturii de retur.

Noi funcționalități Pluriva POS pentru industria alimentară

Statul la coadă pentru masa de prânz sau cină este enervant, obositor și durează prea mult, mai ales când pofta de mâncare e la cote ridicate. Toate acestea în condițiile în care trebuie să respectăm si distanțierea socială. De aceea, am dezvoltat noi funcționalități care vă permit sa serviți mai rapid clienții, în timp ce aceștia așteaptă la masă - folosind metoda bonurilor de ordine. Clienții pot vedea statusul comenzii pe un monitor conectat la Pluriva ERP și pot veni să o ridice atunci când aceasta este gata.

Avantajele noilor funcționalități Pluriva POS:

Clienții nu mai sunt nevoiți să aștepte la rând. Ei se pot relaxa la masă și pot veni sa ridice mancarea atunci cand este pregătită.

Puteți prelua mai multe comenzi în același timp deoarece casierii nu vor mai trebui să îi servească pe clienți.

Restaurantul tău devine un loc mai sigur prin păstrarea distanței sociale.

 

Pentru creșterea corectitudinii în preluarea comenzilor de mâncare de la clienți, cum ar fi personalizările meniurilor solicitate de aceștia (ex: ”fără ceapă”, ”picant și cu usturoi”) se pot alege dintr-o listă predefinită din aplicația Pluriva POS.

Optimizări de procese ERP

Fluxuri ERP din mai multe module ale aplicației au fost eficientizate, astfel încât utilizatorilor să le fie cât mai simplu să lucreze în sistem:

 

Am introdus posibilitatea de a identifica rapid promoțiile comerciale ce vor expira în perioada următoare.
La producție, pontajul operațional se organizează pe ture și pe echipe. Informațiile se propagă până la etapele de producție, pentru a vedea ce ture sunt active și ce echipe se ocupă de o anumită etapă.
Operație nouă de casare obiecte de inventar direct din fișa obiectului de inventar.
Vizualizare direct din fișa mijlocului fix a documentelor aflate în lucru la un anumit moment, cum ar fi creșterea sau scăderea valorii mijlocului fix.
Funcționalitățile de credit control au fost extinse și la emiterea de proforme clienți.
Template de repartizare automată a facturilor de la furnizori pe dimensiuni de buget, cum ar fi pe centre de cost, pe articole de buget.

Pluriva Mobil: Nou flux de culegere

Pentru culegerea mai rapidă a produselor din depozit, în cazul comenzilor clienților ce vor fi livrate prin curieri, am lansat o nouă operație în aplicația Pluriva Mobil. Noul flux permite creșterea vitezei de culegere a produselor din depozit.

 1. La primirea unei comenzi client, produsele comandate se rezervă automat în depozit.
 2. Comanda ajunge în dispozitivul mobil pentru culegere.
 3. Fiecare produs scanat este cules și pregătit pentru livrare.
 4. După culegerea produselor, se emite automat documentul fiscal corespunzător: factură client sau bon de consum sau aviz client și apoi factură.

Articole similare