fbpx

Noutatile Pluriva ERP ianuarie 2020: Creeaza rapid oferta si antecalculul pentru proiecte si lucrari complexe. Descopera noutatile Pluriva ERP la inceput de an

Bine v-am regasit in noul an! Va dorim sa aveti parte doar de proiecte marete si de succes.

Pentru prima editie din 2020 a newsletter-ului Pluriva Evolution, am selectat cele mai importante noi functionalitati dezvoltate recent. Echipa noastra de programare si testare construieste zi de zi, ora de ora, functionalitati care sa automatizeze cat mai mult fluxurile de lucru ale firmelor din Romania si care sa simplifice munca managerilor.

Crearea ofertelor comerciale pentru proiecte sau lucrari complexe

Intocmirea ofertei comerciale pentru un proiect sau pentru o lucrare complexa necesita un efort amplu. Trebuie adunate oferte comerciale de la furnizori, facute calcule, obtinute informatii de la mai multe departamente din firma si apoi de construit oferta. In cazul in care oferta este acceptata de catre client, trebuie livrata lucrarea si este un efort continuu pentru administrarea interna a proiectului: lansarea in executie, rezervarea materialelor necesare din stoc, aprovizionarea de la furnizori, receptia marfii, facturarea.

Noul flux Pluriva ERP pentru: Ofertare, Antecalcul, Livrare si Facturare lucrari si proiecte

Primul pas il reprezinta construirea ofertei in modulele aplicatiei Pluriva. Oferta de lucrari se bazeaza pe materiale necesare, manopera, eventualele servicii prestate de furnizori. Reteta de productie a proiectului poate fi pre-definita in sistem sau poate fi creata ad-hoc la realizare ofertei. Din aplicatie generati oferta cantitativ - valorica, dar si documentul de oferta - in format PDF, XLSX sau DOCX.

Oferta comerciala se construieste concomitent cu Antecalculul. Dupa aprobarea ofertei de catre client, aceasta se transforma in Comanda. Proiectul sau lucrarea intra in faza de lansare in executie. Aplicatia ERP permite rezervarea materialelor necesare in realizarea lucrarii.

In baza Situatiilor de lucrari generate din aplicatie, pot stii in orice moment ce am de facturat si ce urmeaza sa facturez in perioada urmatoare. Pot avea in orice moment un procent de realizare si facturare a proiectului.

In situatia des intalnita in care doresc sa inlocuiesc in lucrarea mea anumite produse fata de cele din Antecalcul, acest lucru se poate face acum automat, cu ajutorul Produselor Asociate. In consumul de materiale se pot folosi produse similare cu cele ofertate, cumparate de la acelasi furnizor sau de la alti furnizori. 

Documentul aferente Situatiei de lucrari, cum ar fi Bonul de consum cu Nota de Predare, se genereaza automat din program.

 

Prin implementarea noului flux, recent dezvoltat in modulele ERP de Ofertare, Productie si Proiecte, veti putea creste viteza de ofertare a lucrarilor si proiectelor, veti simplifica efortul de generare Antecalcul, veti urmari statusul proiectelor si va veti asigura ca se va factura la timp, conform statusului lucrarii.

 

Aceste noi functionalitati se adreseaza companiilor din domeniul lucrarilor de instalatii, electrice, de amenajari, de constructii si acelor firme ce oferteaza clientilor lucrari ”la cheie”.

Comenzi de retur in platformele EDI

Vindeti catre lanturi de retail ce utilizeaza platforme automate de transmis comenzi de tip EDI (Electronic Data Interchange)? Am extins integrarea dintre Pluriva ERP si sistemele EDI dincolo de preluarea automata a comenzilor si transmiterea facturilor si avizelor prin sistem. Noutatea este ca si comenzile de retur plasate de hyper-market-uri in reteaua EDI ajung in modulul de Comenzi al aplicatiei Pluriva ERP. De pe comanda din ERP, generati aviz client de retur, cu mod de descarcare FIFO (First In, First Out). Se emit facturile in baza avizului dupa confirmarea operatiunii de catre reteaua de retail.

Printarea chitantelor in serie, la pregatirea livrarilor

In pregatirea livrarilor de produse catre clientii persoane juridice, de la care incasati in numerar facturile, puteti tipari toate chitantele printr-o singura operatiune, in ”bulk”. Chitantele se tiparesc pe tipizate distincte fata de facturi. Pentru mai multe facturi emise aceluiasi client, la care faceti o singura incasare, puteti emite o singura chitanta pentru toate facturile.

Noi functionalitati pentru aplicatia mobila Pluriva SFA

De acum, in aplicatia mobila creata pentru dispozitivele Android – Pluriva SFA (Sales Force Automation) – veti regasi noi capabilitati pentru Promotii si Credit Control aplicate clientilor. Functionalitatile de preluare comenzi de la clienti pe dispozitivele mobile au fost completate cu motorul de promotii preluat din Modulul de Promotii al aplicatiei Pluriva ERP. Printre tipurile de promotii pentru clienti se numara: discount procentual (%), discount valoric ($) sau lista preferentiala de preturi. Acest beneficiu se poate aplica la valoarea totala a comenzii client, ori la anumite produse din documentul de vanzare. Astfel, vei control cu usurinta cui se aplica o promotie noua. Fie selectezi ce clienti si produse intra in promotie, fie invers, alegi caror clienti si produse nu se aplica o promotie.

Credit Control in SFA  

La preluarea comenzilor de la clienti, aplicatia mobila le va propune agentilor, pentru fiecare client in parte, termenul si modalitatea de plata stabilite in modulele ERP. La atingerea limitei de credit pentru un client, agentii nu vor mai putea prelua comenzi de la acel client decat cu plata in numerar.

Fluxul de aprobare a documentelor

Noul flux de aprobare a documentelor ERP te ajuta sa elimini dependenta data de prezenta fizica a unei persoane implicate in fluxul de aprobare. Orice persoana responsabila de validarea unui document isi poate exprima aprobarea pe documente direct din aplicatia ERP, folosind orice dispozitiv conectat la internet: laptop, tableta, telefon. Iata cele mai importante functionalitati:

1.  Atentionare depasire termen limita de aprobare
Evita situatiile blocarii fluxului de aprobare documente din compania ta. Aplicatia Pluriva ERP trimite automat atentionari prin email catre persoana responsabila si superiori, imediat ce termenul limita de aprobare a unui document a fost depasit. 

2. Notificare blocare flux de aprobare
Acum, te poti asigura ca documentele de care esti direct responsabil intr-un flux nu sunt uitate intr-o tavita. Persoanele direct vizate in pasii fluxului primesc o alerta, imediat ce documentul a ajuns in pasul lor de aprobare. 

3. Fluxuri personalizate
Aplicatia Pluriva ERP permite definirea de roluri in functie de responsabilitatea fiecarei persoane implicate in flux in cadrul companiei, permite construirea de fluxuri personalizate in functie de tipul de documente de aprobat, in functie de praguri valorice si construirea de fluxuri cu pasi de aprobare multipli, arborescenti, neliniari etc.

4. Trasabilitate
Acum ai posibilitatea de identificare si urmarire a unui document, in scopul asigurarii unui nivel inalt de eficienta: stii cine, cand si ce operatiuni a realizat in flux, iar daca este cazul, unde s-a blocat fluxul sau de ce au existat intarzieri. Pe fiecare pas aprobat se reflecta operatiunile realizate in aplicatie.

Articole similare