fbpx

Noutățile Pluriva ERP decembrie 2020: Vânzări, logistică, resurse umane și suport clienți

#AfacerileMergÎnainte. Am traversat cu toții un an plin de provocări, în care prioritare au fost sănătatea și siguranța clienților, partenerilor și angajaților noștri.

Adaptarea afacerilor la noile situații apărute, reglementarea muncii de la distanță, protejarea sănătății oamenilor, schimbările în legislația de HR, deschiderea de noi canale de vânzare, fluctuații în solicitări venite din partea clienților – acestea au fost provocările principale pentru managerii companiilor din România. Perioada următoare se anunță la fel de plină de astfel de provocări.

 

Am pregătit, pentru această ultimă ediție din 2020 a newsletter-ului Pluriva, o prezentare a celor mai importante fluxuri nou dezvoltate în ultima perioadă în sprijinul afacerilor din România.

Vânzări: noi fluxuri pentru administrarea produselor asociate și a cataloagelor de produse

Produsele Asociate unui alt produs reprezintă, în Pluriva ERP, produse legate într-o formă sau alta de alte produse din nomenclator: fie produse complementare, fie produse alternative, fie produse pe care clienții le comandă frecvent împreună. Produsele asociate se folosesc în fluxurile de vânzări, distribuție și eCommerce. Pentru simplificarea modului de utilizare a acestora, am dezvoltat și posibilitatea de import din fișiere tabelare de tip Excel. Fluxul din Pluriva ERP în care se folosesc Produsele asociate este: Ofertă client - Comandă client - Factură client.

 

Catalogul de produse și prețuri primite de la furnizori poate fi menținut în diferite valute, iar conversia în lei se realizează automat în momentul emiterii documentului de vânzare. Prețurile în euro din catalog se pot actualiza ori de câte ori furnizorul modifică prețurile. Pe baza cataloagelor de prețuri în valută de la furnizori se pot realiza cataloage de vânzare în lei, la prețurile dorite.

 

Portalul Client Pluriva ERP a fost completat prin noi funcționalități, astfel că de acum clienții dvs. vor putea selecta punctul de lucru la care doresc să li se livreze produsele la introducerea unei comenzi client în portal. În Portal Client le puteți oferi acces clienților dvs. să vizualizeze produsele și prețurile alocate lor, precum și să plaseze comenzi și să urmărească livrarea acestora.

Service & Mentenanță: evaluarea satisfacției clienților cu ajutorul emailurilor automate

 

Una din cele mai eficiente metode pentru creșterea satisfacției clienților este să le oferiți acestora o metodă facilă și transparentă de a evalua, prin acordarea de calificative, interacțiunile avute cu angajații dvs. La finalizarea unei cereri de service introdusă prin modulul Suport, am creat în Pluriva ERP fluxul de trimitere automată prin email a unei întrebări pentru evaluarea satisfacției clienților, cu variantele de răspuns direct în corpul emailului. Clientul dvs. va răspunde la întrebare direct prin click din email. Prin acest modul gestionați întrebarea pentru chestionar, variantele de răspuns și urmăriți opinia clienților în timp real.

 

  Pentru situațiile în care tehnicienii de service utilizează mai mult de un echipament (asset) în rezolvarea unei cereri de service, am actualizat modulul de Suport al Pluriva ERP. Acum, puteți asocia mai multe asset-uri la adăugarea unei activități sau la planificarea cererilor de service.

 

Pentru organizarea eficientă a echipamentelor, puteți defini în sistem o structură ierarhică de tipuri și subtipuri de echipamente. Puteți astfel gestiona lista echipamentelor în fluxul de service. 

 

La adăugarea unei cereri de suport cu alocare către un angajat aflat în concediu, a fost creată o notificare automată de atenționare referitoare la acest lucru, în fluxul de Service & Mentenanță. Dacă alocați un task de suport cu termen asumat de rezolvare către o persoană ce este în concediu până la termenul respectiv, veți fi notificat despre acest lucru.

Administrarea campaniilor de newslettere

Campaniile de newslettere create și trimise prin intermediul aplicației Pluriva ERP – modulul Campanii sunt din ce în ce mai folosite în ultimele luni. Companiile au redescoperit beneficiile comunicării prin newsletter cu clienții. Am dezvoltat, în acest sens, rapoarte detaliate cu privire la cei care s-au dezabonat de la campaniile de trimiteri.

 

În plus, aceste informații despre dezabonare apar acum și la vizualizarea informațiilor despre persoanele de contact în ERP.

Controlul prospețimii produselor livrate către clienți în fluxul logistic

În fluxul de logistică am introdus noi funcționalități ce vă permit să controlați prospețimea produselor livrate către clienți. Folosind modulul Depozitare Pluriva ERP puteți bloca automat vânzarea anumitor produse din stoc în cazul în care numărul de zile rămas până la expirare este mai mic decât procentul de ”prospețime obligatorie” stabilit în aplicație.

 

Pentru reducerea timpului de realizare a inventarului de produse, am creat posibilitatea scanării codurilor de bare ale produselor folosind un simplu cititor de coduri de bare – la efectuarea inventarului.

Resurse umane

Ritmul modificărilor legislative în domeniul salarizării rămâne ridicat și în această perioadă. Ordonanța de Urgență 132 / 2020 privind măsurile de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice a adus actualizarea modulelor de Resurse umane și Salarizare ale aplicației Pluriva. Am actualizat pontajul per angajat și calculul salarial raportate la noua normă cu timp redus, calculul indemnizației de 75% din diferența dintre salariul de baza brut prevăzut in contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca, inclusiv taxele aferente acesteia.

 

Concediile medicale acordate începând din luna noiembrie 2020 pentru boala infecto-contagioasa pentru care se instituie masura izolării  se vor declara pe Codul 51. In acest sens, in sistemul Pluriva a fost activat câmpul cod boala infecto-contagioasa la adaugarea de concedii medicale. Actualizăm și declaratia D112 imediat ce informațiile relevante sunt publicate pe website-ul Ministerului de Finanțe.