fbpx

Monitorizarea activității angajaților prin soluții moderne și eficiente

Un software de monitorizare a angajaților trebuie să fie discret și nu ar trebui să perturbe fluxul de lucru al angajaților. Dacă scopul tău este să asiguri securitatea datelor sau să obții conformitatea legală, asigură-te că angajații nu au puterea să întrerupă sau să închidă aplicația de monitorizare, indiferent de cât de pricepuți în tehnologie ar fi.

Monitorizarea angajaților nu se referă la preluarea libertății și intimității acestora în scopuri de afaceri sau altele. Soluții moderne de monitorizare a angajaților ajută, de fapt, firmele să urmărească nivelul de productivitate și eficiență, precum și prezența personalului la locul de muncă, să minimizeze munca administrativă și birocrația de zi cu zi.

 

Totodată, monitorizarea angajaților utilizând tehnologia corespunzătoare poate ajuta o companie să-și îmbunătățească siguranța cibernetică. În rândurile următoare, vom discuta despre importanța monitorizării și evaluării angajaților la locul de muncă și beneficiile acestui lucru, precum și care sunt soluțiile tehnologice prin care poți duce la bun sfârșit această activitate.

 

Importanța monitorizării angajaților în firma ta

Monitorizarea angajaților permite companiilor nu numai să urmărească modul în care sarcinile sunt îndeplinite, iar nivelul de productivitate atinge pragul său maxim, ci și să securizeze datele corporative critice și fișierele confidențiale.

 

Implementarea unor programe de software special concepute pentru monitorizarea angajaților la locul de muncă îți poate aduce următoarele beneficii:

 

Securitate îmbunătățită

Monitorizarea personalului angajat protejează afacerile de amenințările care vin din interior care pot duce la utilizarea abuzivă a datelor corporative valoroase, cum ar fi: bazele de date ale clienților, proprietatea intelectuală și confidențele comerciale. Aceste informații pot fi copiate sau șterse chiar de către angajații firmei, care va duce automat la pierderi financiare și deteriorarea imaginii.

 

Alături de implementarea unei soluții pentru managementul documentelor, poți crește mult mai ușor securitatea datelor confidențiale.

 

Conformitate cu reglementările legale

Soluțiile moderne și eficiente de monitorizare a angajaților sunt adesea implementate, mai ales în companiile mari, pentru a îndeplini diverse cerințe de conformitate, cum ar fi GDPR. Acest tip de reglementări legale impun companiilor să monitorizeze accesul la datele personale sensibile și să pună în aplicare măsuri corespunzătoare pentru prevenirea potențialelor scurgeri de informații, abuzuri și furturi de identitate.

 

Ideea principală din spatele acestor reglementări se referă la stocarea în siguranță a datelor vulnerabile care pot conține informații importante despre angajații firmei și clienți.

 

Productivitate îmbunătățită

În special companiile care pun la dispoziția clienților diferite tipuri de servicii și care percep tarif orar pentru acestea ar avea nevoie să se asigure că angajații lor petrec timp productiv la locul de muncă și nu se ocupă de alte probleme personale. Soluțiile moderne de monitorizare și creșterea productivității pot determina cât de eficient își îndeplinesc angajați sarcinile, calculând orele de lucru lunare în mod automat și alți indicatori de performanță specifici companiei.

 

Poți să accesezi serviciile tehnologice de la Pluriva dacă îți dorești un nivel de productivitate și performanță îmbunătățit din mai multe puncte de vedere.

 

 

Instrumentele digitale pentru monitorizarea și evaluarea angajaților la locul de muncă pot automatiza sarcinile repetitive care intră în responsabilitatea managerilor de resurse umane, cum ar fi calcularea salariilor și urmărirea performanțelor personalului angajat. Aceste instrumente întrunesc un număr mare de caracteristici suplimentare, astfel încât să economisească din timpul supraveghetorilor și să reducă micromanagementul.

 

Angajații sunt, de asemenea, mulțumiți mai mult de o soluție digitală de supraveghere și evaluare pentru că acest lucru înseamnă că managerii „nu o să se mai uite peste umărul lor” ca să le monitorizeze activitatea profesională.

Transparență îmbunătățită pentru procesele de afaceri

Orice antreprenor sau manager își dorește să construiască o echipă dedicată și implicată în activitatea firmei pentru a-și atinge obiectivele strategice și financiare și pentru a câștiga încrederea unui număr cât mai mare de clienți. 

 

Prin intermediul soluțiilor moderne și eficiente de monitorizare a angajaților la locul de muncă, managerii pot detecta rapid atunci când un individ întâmpină dificultăți cu îndeplinirea unei sarcini și poate găsi o rezolvare mult mai rapidă. De multe ori, angajații nu apelează la liderii de echipă sau la manageri pentru soluționarea unei probleme pentru a nu părea incapabili. Dar ajutorul oferit într-o echipă poate îmbunătăți relația și dinamica dintre colegi.

 

Soluțiile de monitorizare sunt eficiente, de asemenea, și în cazul în care obișnuiești să colaborezi cu freelanceri sau persoane care lucrează de la distanță. Cu ajutorul acestora, poți urmări mult mai ușor progresul angajaților care nu pot ajunge la birou.

Cum poți implementa soluții de monitorizare a angajaților

Probabil una dintre cele mai mari provocări în monitorizarea adecvată a angajaților este menținerea unui echilibru între evaluarea indicatorilor esențiali care evidențiază productivitatea personalului și punerea în practică din punct de vedere etic a acestei acțiuni. În acest caz, monitorizarea angajaților ar trebui să se refere strict și exclusiv la chestiuni legate de legalitate și de confidențialitatea indivizilor din firmă.

 

Stabilește o politică de monitorizare

Dacă dorești să implementezi o soluție digitală pentru monitorizarea angajaților, trebuie să te asiguri că ai pus la punct o politică transparentă și clară pe care personalul este important să o cunoască. O astfel de politică ar trebui să includă informații cu privire la activele care conturează obiectul monitorizării, precum și despre normele de utilizare a activelor respective.

 

Respectă cerințele legale

Acordă o atenție deosebită modificărilor legislației naționale care se referă la prelucrarea datelor personale și monitorizarea angajaților. Nu uita să revizuiești practicile de conformitate și să actualizezi politica de monitorizare în cazul în care există schimbări în cerințele legale. În acest fel, poți evita eficient problemele juridice și sancțiunile financiare.

 

Respectă intimitatea și libertatea angajaților

Respectă confidențialitatea personalului firmei tale prin urmărirea activităților și comportamentelor doar în timpul programului de lucru. Ia în considerare monitorizarea e-mailurilor personale și a altor forme de comunicare doar dacă există ceva suspect care pune afacerea în pericol. De asemenea, asigură-te că eviți înregistrarea informațiilor sensibile, cum ar fi parolele angajaților pentru diferite platforme și datele cardurilor bancare.

 

Utilizează o platformă digitală dedicată

Înainte de a alege un instrument tehnologic pentru monitorizarea eficientă a angajaților la locul de muncă, gândește-te la valorile, cultura organizațională, nevoia de monitorizare, precum și alte nevoi care pot fi optimizate printr-un program de software dedicat. De exemplu, includerea unui sistem integrat pentru managementul resurselor firmei poate să funcționeze foarte bine în monitorizarea generală a activităților și proceselor de afaceri.

 

Un software de monitorizare a angajaților trebuie să fie discret și nu ar trebui să perturbe fluxul de lucru al angajaților. Dacă scopul tău este să asiguri securitatea datelor sau să obții conformitatea legală, asigură-te că angajații nu au puterea să întrerupă sau să închidă aplicația de monitorizare, indiferent de cât de pricepuți în tehnologie ar fi.

Articole similare