fbpx

Metode prin care poți îmbunătăți performanța companiei. Cum te ajută noile tehnologii?

Iată câteva metode prin care poți îmbunătăți performanțele afacerii cu ajutorul noilor tehnologii.

Antreprenorilor le place să folosească termenul de „revoluționar” atunci când se gândesc la afacerile lor. Este și normal, având în vedere că tehnologiile moderne și inovative de astăzi creează un cadru de afaceri mult mai confortabil, mai accesibil și îmbunătățește relația dintre afacere și consumatori.

 

Nu contează în ce industrie activezi pe piață deoarece utilizarea tehnologiei și implementarea aplicațiilor tehnologice vor face o diferență masivă care îți va aduce un avantaj în fața competiției. Investițiile în tehnologie nu ar trebui realizate doar de marile branduri și de companii, ci sunt esențiale chiar și pentru cele mai mici organizații, pentru cei care desfășoară activități independente și pentru cei care au o marjă de profit mai mică.

 

Există o revoluție, inovație și transformare - toate fiind disponibile pentru companiile care investesc în echipamentul tehnologic potrivit pentru afacerile lor. Iar dacă vrei să aduci această schimbare și în compania ta, iată câteva metode prin care poți îmbunătăți performanțele afacerii cu ajutorul noilor tehnologii:

 

Integrează toate procesele afacerii într-un singur sistem

 

Implementarea diferitelor programe de software și aplicații digitale pentru a sprijini și accelera procesele din cadrul afacerii tale reprezintă o strategie optimă și ideală dacă dorești să economisești timp pentru sarcinile repetitive. Cu toate acestea, dacă procesele afacerii nu sunt conectate și nu „comunică” una cu cealaltă, atunci nu vei beneficia de acest avantaj, ci tot efortul depus ar fi doar contraproductiv.

 

Prin utilizarea unui singur sistem integrat de management al resurselor afacerii care conectează toate departamentele și procesele unei afaceri într-o singură platformă ușor accesibilă, poți avea acces la toate datele în timp real și, implicit, o imagine de ansamblu îmbunătățită asupra afacerii. Toate aceste funcționalități pe care le oferă un sistem integrat atunci când este adaptat la fluxul de afaceri vor duce la luarea unor decizii mai rapide și mai informate, care vor rezulta în atingerea obiectivelor strategice și financiare.

 

Totodată, înregistrarea, colectarea și partajarea datelor în mod automat prin sistemul integrat vor reduce riscul erorilor umane, eliberând personalul angajat din a derula activități repetitive și obositoare și permițându-le să se concentreze mai mult asupra sarcinilor creative și care necesită interacțiune umană.

 

Stochează datele în Cloud

 

 

Stick-urile USB sau alte dispozitive fizice destinate stocării fișierelor se pot deteriora în timp, pot fi pierdute din neatenție, iar datele confidențiale ale unei afaceri pot fi corupte. Dar stocarea documentelor și a fișierelor importante pentru buna desfășurare a afacerii în mod digital în Cloud, îți asigură întotdeauna o versiune de rezervă în caz de urgență.

 

Cu o capacitate nelimitată, stocarea tuturor datelor în Cloud este, de asemenea, mult mai convenabilă decât păstrarea lor în grămezi de hârtie în portofolii în biroul administrativ, ca să nu mai vorbim că reduce impactul pe care-l are utilizarea cantității mari de hârtie asupra mediului înconjurător.

 

Documentele înregistrate într-un Cloud sunt deosebit de utile atunci angajații tăi trebuie să lucreze la un proiect de grup. Toți membrii grupului au acces liber, pot actualiza versiunile documentelor în timp real și pot revizui istoricul modificărilor realizate de alți utilizatori, dacă este necesar. Și dacă te gândești cum sunt ținute în siguranță documentele din Cloud, acest lucru se face pe baza unei autentificări cu cont, parolă și alte date personale. În acest sens, impostorii nu pot accesa datele afacerii, ci doar utilizatorii cărora le permiți să se înregistreze în baza de date din Cloud.

 

Îmbunătățește serviciul pentru clienți

 

Nici o afacere nu va putea rezista pe piața concurențială dacă nu-și creează o bază de clienți fideli și nu depune eforturi pentru creșterea numărului acestora. Astfel, una dintre prioritățile de bază ale unei afaceri este tocmai satisfacția consumatorilor. Vestea bună este că poți utiliza tehnologia și pentru acest aspect al companiei tale, nu doar pentru procesele care se petrec doar la nivel intern și care afectează produsul sau serviciul final.

 

O modalitate pentru a îmbunătăți serviciul pentru clienți este să integrezi un sistem CRM pentru crearea unei experiențe mai bune a consumatorilor care apelează la serviciile și produsele firmei tale. Alte modalități constau în: crearea unui site web interactiv, prietenos și receptiv, oferirea posibilității clienților de a ține legătura cu afacerea ta prin intermediul unui chat și cu ajutorul serviciilor de asistență online, precum și prin punerea la punct a unei linii telefonice disponibile 24/7 și paginilor de social media.

 

Îmbunătățește experiența angajaților în companie

 

O afacere devine productivă și performantă în momentul în care angajații sunt productivi și performanți la locul de muncă. De aceea, gestionarea productivității și a talentelor umane dintr-o organizație a devenit o cheie către succesul unei afaceri pe piața din ziua de astăzi.

 

O metodă prin care poți îmbunătăți experiența personalului tău în companie este implementarea unui software de resurse umane performant destinat să urmărească evoluția angajaților într-un interval de timp și să reducă din activitatea birocratică de zi cu zi. Programul integrat de resurse umane ajută departamentul de HR să analizeze impedimentele întâmpinate de angajați în timpul programului de lucru și să le ofere resursele necesare pentru desfășurarea tuturor activităților profesionale.

 

Actualizează tehnologia inițială din companie

 

Tehnologia veche pe care te bazezi la momentul prezent poate include orice formă de echipamente electronice și digitale care sunt depășite de inovațiile tehnologice și de cererea pieței. Acestea pot fi înlocuite cu un set de alte echipamente mai moderne și mai eficiente.

 

Există multe motive pentru care poți fi reticient în schimbarea și actualizarea tehnologiei existente din firma ta. Poate majoritatea dintre acestea se referă la un buget restrâns și la evitarea cheltuielilor suplimentare și eforturilor necesare pentru tranziția către o infrastructură mai modernă.

 

Cu toate acestea, prin adoptarea unei tehnologii inovative, capitalul care altfel ar fi fost cheltuit pentru mentenanța echipamentelor electronice învechite, poate fi utilizat mult mai eficient în alte scopuri financiare ale companiei (de exemplu în promovarea serviciilor și produselor). Chiar dacă te simți confortabil într-o zonă familiară, de confort, atunci când vine vorba de afacerea ta, a rămâne constant într-o piață evolutivă de pe-o zi pe alta, nu va însemna decât apropierea de faliment.

 

Dar dacă îți dorești să crești nivelul de productivitate și performanță, poți începe chiar de astăzi să aplici metodele menționate anterior și să te folosești de tehnologie la potențialul său maxim.

Articole similare