fbpx

Sales Boost eCommerce: cresterea vanzarilor cu pana la +42% folosind un sistem ERP

3,5 miliarde de euro. Aceasta a fost valoarea totala a cumparaturilor online din Romania in anul 2018. Cresterea este cu peste 30% fata de 2017 – potrivit unui raport oficial publicat la inceputul anului. Zilnic, la noi, se vand online produse de aproape 10 milioane de euro, iar trendul este in crestere pentru urmatorii ani.

In centrul strategiei de vanzari multichannel se afla sistemul software integrat de gestiune a afacerii de tip ERP (Enterprise Resource Planning). Magazin online, portal de vanzari B2B, market-place, API: pentru a deschide vanzarile catre toate aceste noi canale, afacerea are nevoie de un sistem software care sa centralizeze toate informatiile despre clienti, produse, preturi si care sa comunice automat cu fiecare platforma de vanzari in parte. Sistemul ERP, in strategia multichannel, indeplineste mai multe roluri:


administrarea centralizata a nomenclatorului de clienti si produse
integrarea cu platformele de vanzari
generarea de rapoarte comparative pe canalele de vanzare

Canalele de vanzari online integrate cu sistemul ERP:

Marketplace

 

Vanzarile de produse prin intermediul platformelor marketplace (eMag, Elefant, Carrefour etc.) au luat avant puternic in ultimii ani. Nu ai nevoie de un magazin online pentru a vinde prin marketplace, ci doar de un ERP cu conexiune ”marketplace”.

Magazin web

Este solutia clasica pentru vanzari online. Produsele si serviciile companiei sunt expuse in magazinul online, cu fotografii, descrieri, recenzii si toate informatiile esentiale, iar clientii le comanda.

Portal B2B

Prin intermediul portalului online Business-To-Business (B2B), detii un canal de vanzari catre clienti ce iti permite sa personalizezi preturile, conditiile comerciale si gama de produse in functie de tipul de client. Comenzile din portal vin in ERP.

API - Application Programming Interface

Prin conexiuni de tip API, poti extinde canalele de vanzari catre toate platformele ce accepta acest tip de integrare.

”Sistem ERP pentru cresterea vanzarilor si eficientizarea aprovizionarii” - Recomandarea consultantului ERP

Introduci clientul o singura data in sistemul ERP, nu trebuie sa lucrezi in mai multe platforme. Atunci cand primesti o comanda de vanzari, o vezi automat si o gestionezi in ERP. Rapoarte de vanzari comparative pe canale de distributie. Acestea sunt principalele avantaje mentionate de cei care folosesc sistemul Pluriva ERP pentru a coordona vanzarile realizate pe canalele online. Plus, evident, avantajul accesului la o structura de module ERP complexe, ce acopera complet activitatea unei firme din Romania: Vanzari si servicii, Achizitii si logistica, Contabilitate si financiar, Resurse umane, Portal parteneri.

Jenel SpoealaPluriva ERP Business and Technical Consultant

Prin utilizarea Pluriva ERP, firmele obtin urmatoarele beneficii cheie:

Cresterea vanzarilor cu pana la 42,5%, prin accesarea noilor canale de vanzari online: Magazin web, portal B2B, market-place, API

Eficienta operationala – toate canalele de vanzari sunt administrate dintr-o singura aplicatie, Pluriva ERP

Rapoarte si analize pentru politici comerciale ce maximizeaza profitabilitatea

Reducerea cu pana la 98% a erorilor umane. Datele despre produse, clienti si preturi se introduc o singura data in ERP si efortul nu trebuie multiplicat pe fiecare canal in parte

Accesul la Pluriva ERP, una din cele mai performante solutii de tip ERP de pe piata, ce acopera activitatea companiilor de distributie, productie, servicii, retail, eCommerce