fbpx

Rapoarte, analize, grafice. Controlul afacerii cu ajutorul sistemului ERP

Cat de important este pentru un manager sa aiba toate informatiile financiare intr-un singur loc, sa ia decizii bazate pe date in timp real si sa-si optimizeze constant fluxurile de afaceri? Pentru cei care considera importante aceste lucruri, aplicatiile de Business Intelligence (BI) integrate cu sistemul ERP implementat reprezinta cel mai utilizat instrument de control al afacerii.

Aplicatiile software de Business Intelligence ofera instrumentele necesare pentru urmarirea veniturilor si cheltuielilor companiilor si pentru Planificarea financiara. Avand acces la informatii valoroase despre afacere, extrase din activitatea utilizatorilor in modulele operationale, managerii isi bazeaza deciziile de afaceri pe date relevante. Aplicatiile de BI ofera informatii valoroase despre clienti, furnizori, angajati, contabilitate, financiar sau marketing.

 

Pluriva este un sistem informatic de gestiune a afacerilor ce le ofera utilizatorilor doua variante de implementare solutii de rapoarte, grafice si analize:

 

Pluriva Pivot - un sistem intern de rapoarte si analize inclus in functionalitatile Pluriva ERP. Fiecare modul al aplicatiei ofera accesul la o suita de rapoarte dedicate. 

 

Qlik Sense - o aplicatie dedicata de BI ce se integreaza cu sistemul Pluriva ERP. Rapoartele si analizele disponibile in aplicatia internationala Qlik Sense includ o componenta grafica de analiza si permit extinderea de rapoarte pe mai multe dimensiuni.

 

Beneficii BI

“Solutiile de BI sunt implementate in special in companiile care utilizeaza sisteme ERP si activeaza in urmatoarele domenii de activitate: distributie, productie, ecommerce, retail si servicii. Obtinerea de rapoarte financiare precise, monitorizarea performantei firmei si eliminarea deciziilor neinformate - acestea sunt principalele motive pentru care managerii utilizeaza aplicatiile de BI in Romania. Cel mai nou trend in domeniul rapoartelor pentru manageri il reprezinta solutiile BI disponibile pe telefonul mobil. Oriunde ai fi, iti controlezi afacerea ca si cum ai fi la birou.”

Raportare manuala vs. BI

In lipsa instrumentelor de BI, managerii apeleaza la raportarea manuala. Cel mai frecvent, exista o persoana sau chiar un departament responsabil de pregatirea acestor rapoarte manageriale. Dezavantajul vine din timpul consumat cu pregatirea rapoartelor si cu decalajul dintre momentul solicitarii raportului si pana cand acesta este pregatit.

 

Sistemele software performante de rapoarte si analize de afaceri permit implementarea unui mod de lucru colaborativ in echipa de management. Persoanele de decizie au acces la aceleasi rapoarte, cu date identice, astfel incat pot sa-si concentreze efortul pe analize si decizie. Pentru implementarea solutiilor de BI in organizatie, este nevoie de un efort initial de analiza, configurare si training. Managementul va utiliza rapoarte si analize construite pe specificul activitatii, care sa raspunda nevoilor de informatii financiare ale organizatiei respective.

”Pluriva ne furnizeaza platforma de business intelligence, cu ajutorul careia ne configuram diferite rapoarte specifice activitatii noastre. Analizele sunt foarte usor de utilizat si este suficient sa aloci aproximativ 30 de minute pentru a intelege modul in care trebuie citite. Rapoartele si graficele analizeaza in detaliu informatiile cele mai relevante pentru noi: valoarea comenzilor, numarul acestora sau cresterea vanzarilor si a stocurile in functie de strategiile pe care le-am adoptat.” 

Oana Gavril,Bicicleta Pegas