fbpx

Dezvoltarea IMM-urilor în 2023: 5 sisteme moderne pe care să le utilizezi

Descopera cum poti dezvolta o Intreprindere Mica sau Mijlocie cu ajutorul sistemelor moderne oferite de Pluriva. Afla cum sa le utilizezi si vei obtine cele mai bune rezultate.

Într-o lume a afacerilor tot mai digitală și mai globalizată, întreprinderile mici și mijlocii și microîntreprinderile au nevoie de sisteme moderne pentru a deveni mai eficiente și mai competitive. Este bine cunoscut faptul că IMM-urile joacă un rol esențial în economie și societate, fiind o importantă sursă de locuri de muncă și un factor cheie pentru investiții, diversificare, cultivarea spiritului antreprenorial și inovator.

 

Doar că, pe cât de importantă este contribuția lor, pe atât IMM-urile sunt din ce în ce mai expuse riscurilor dezvoltării durabile, cum ar fi: diminuarea accesului la finanțare, folosirea unor modele de business învechite, pierderea în competiție sau dispozițiile de reglementare. Din fericire, există oportunități și strategii de dezvoltare pentru IMM-uri, iar multe dintre acestea țin de progresul tehnologic. Iată ce sisteme pot fi utilizate pentru a crește productivitatea și rentabilitatea acestor companii.

 

Sisteme ERP (Enterprise Resource Planning)

Folosite în majoritatea departamentelor dintr-o firmă, pe cele mai importante fluxuri de lucru, programele ERP ajută la centralizarea și eficientizarea proceselor de business. IMM-urile care implementează un astfel de soft beneficiază de informații în timp real despre performanța afacerii, lucru care permite managerilor să ia decizii informate și mai rapide. De asemenea, prin automatizarea proceselor și eliminarea introducerii manuale a datelor, sistemul ERP poate reduce semnificativ erorile, iar asta înseamnă economii de costuri și o mai mare satisfacție a clienților.

 

Pluriva ERP este o aplicație integrată ușor de utilizat, 100% online, care se adaptează nevoilor specifice ale întreprinderilor mici și mijlocii și microîntreprinderilor, în timp ce păstrează tot ceea ce le dă valoare și optimizează procesele mari consumatoare de timp și resurse. Aceasta poate integra procesele de contabilitate, vânzări, achiziții și logistică, proiecte și producție, permițând schimbul de date și eliminând necesitatea de a introduce manual informațiile în mai multe sisteme diferite.

 

Sisteme HCM (Human Capital Management)

În timp ce un software ERP este destinat să gestioneze diverse procese de business, un sistem HCM este specializat în gestionarea resurselor umane, inclusiv recrutare, gestionarea performanței, salarizare, beneficii, evaluări și pontaj. Acesta poate avea un impact semnificativ pentru dezvoltarea IMM-urilor întrucât contribuie la eficientizarea proceselor de HR, la îmbunătățirea luării deciziilor, creșterea angajamentului salariaților și asigurarea conformității cu legislația în vigoare.

O aplicație HCM poate fi integrată cu sistemul ERP al companiei pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea. Astfel, firma are acces la date unificate, informațiile despre angajați și afacere putând fi accesate și gestionate într-un singur loc, fără erori. De altfel, prin eliminarea redundanțelor și îmbunătățirea eficienței se pot obține și economii semnificative de costuri. În plus, integrarea poate permite automatizarea anumitor procese care implică ambele sisteme. De exemplu, datele despre orele lucrate de angajați colectate printr-un sistem HCM pot fi utilizate automat pentru a calcula salariile în sistemul ERP.

 

Sisteme CRM (Customer Relationship Management)

O aplicație CRM completează foarte bine suita de strategii de dezvoltare a IMM-urilor. Sistemul de gestionare a relației cu clienții permite companiei să urmărească și să controleze în mod eficient interacțiunile cu aceștia. Pluriva CRM, care poate fi accesat online folosind laptop/tableta/smartphone, contribuie la creșterea vânzărilor, fidelizarea clienților, obținerea unui nivel înalt de profesionalism, analiza facilă a datelor și îmbunătățirea comunicării între marketing și vânzări.

 

Pe lângă faptul că aplicația susține dezvoltarea IMM-urilor întrucât este eliminat riscul de a pierde vreo informație sau înregistrare valoroasă, integrarea unui sistem CRM cu programul ERP poate aduce beneficii suplimentare. Mai exact, antreprenorii au o imagine completă a afacerii, de la interacțiunile cu clienții și vânzări până la producție și contabilitate. Totodată, fluxurile de lucru sunt mai eficiente pentru că informațiile pot fi transferate automat între sisteme, cu datele de la CRM și ERP în același loc se pot lua decizii mai bune, iar satisfacția clienților va fi crește pentru că fiecare departament poate lucra în mod eficient pentru satisfacerea nevoilor acestora.

 

Sisteme WMS (Warehouse Management System)

Automatizarea fluxului de lucru din depozit trebuie să fie una dintre principalele preocupări ale IMM-urilor fiindcă gestionarea eficientă a mărfurilor este vitală pentru un proces de vânzare structurat. Cu ajutorul unui sistem modern, poate fi redusă la minimum intervenția umană, iar asta înseamnă mai puține greșeli de operare în ceea ce privește intrările, ieșirile și mișcările interne, precum și câștigarea unui timp suplimentar pentru procesarea și livrarea comenzilor către clienți.

 

Firmele care își desfășoară activitatea în zona de producție, distribuție, logistică, retail sau comerț online trebuie să știe că Pluriva WMS este soluția perfectă pentru automatizarea operațiunilor din depozit. Pe fluxul logistic, WMS utilizează dispozitive mobile pentru toate procesele specifice și funcționează integrat cu softul ERP pentru a contribui semnificativ la dezvoltarea IMM-urilor.

 

Sisteme SFA (Sales Force Automation)

Una dintre cele mai bune strategii de dezvoltare a IMM-urilor presupune eficientizarea activității de vânzări. În acest sens, SFA, o soluție de business integrată în suita Pluriva ERP, poate avea un impact semnificativ asupra creșterii IMM-urilor. Aceasta se concentrează pe automatizarea și îmbunătățirea proceselor și activităților legate de vânzări, poate automatiza o serie de sarcini repetitive și consumatoare de timp, cum ar fi urmărirea contractelor, gestionarea oportunităților de vânzări, generarea de oferte și facturi, și așa mai departe.

 

SFA poate oferi instrumente puternice de urmărire și raportare care ajută la înțelegerea performanței vânzărilor și la luarea unor decizii. De pildă, un sistem SFA poate genera rapoarte care arată produsele care se vând cel mai bine, clienții cei mai profitabili ori cât timp durează în medie un ciclu de vânzări. Mai mult, aplicația SFA îmbunătățește previzionarea și planificarea vânzărilor, precum și satisfacția clienților.

 

Cum administrezi eficient o afacere și ce strategii de dezvoltare a IMM-urilor să implementezi? Ia în considerare sistemele Pluriva! Chiar dacă IMM-urile pot părea mici în comparație cu multinaționalele, acestea sunt cruciale pentru promovarea inovării, creșterii economice și stabilității socio-economice. Investește în aplicații moderne pentru eficientizarea businessului tău și reducerea costurilor operaționale și nu ignora oportunitățile de dezvoltarea durabilă care îți pot face firma să se adapteze și să prospere pe piață.

Articole similare