fbpx

Administrarea unei firme mici sau medii: 5 strategii care funcționează

Administrarea corectă a businessului reprezintă o continuă provocare chiar și pentru antreprenorii cu experiență. Pentru o gestionare cât mai bună și o dezvoltare armonioasă, trebuie să te implici cu pasiune în business-ul tău și să nu treci cu vederea nici cel mai mic detaliu. Atât antreprenorii firmelor mici, cât și cei a firmelor medii, trebuie […]

Administrarea corectă a businessului reprezintă o continuă provocare chiar și pentru antreprenorii cu experiență. Pentru o gestionare cât mai bună și o dezvoltare armonioasă, trebuie să te implici cu pasiune în business-ul tău și să nu treci cu vederea nici cel mai mic detaliu.

Atât antreprenorii firmelor mici, cât și cei a firmelor medii, trebuie să respecte cu precizie pașii principali și să aplice strategiile de marketing care conferă rezultate sigure. Dacă te afli într-una din situațiile mai sus menționate, iată ce trebuie să faci!

Menține siguranța financiară a afacerii tale

Pentru ca un business să funcționeze perfect și să urmeze un plan continuu de dezvoltare, e necesar să îți gestionezi cât mai bine cheltuielile. În orice afacere, banii ocupă locul cel mai important.
Aceștia trebuie folosiți în mod riguros pentru plata angajaților, a furnizorilor și trebuie investiți cu grijă în diferite produse și servicii ce reprezintă pârghii pentru o dezvoltare armonioasă.

Pune accent pe o bună organizare

Pentru o organizare riguroasă folosește sisteme cum ar fi ERP de la Pluriva. Acest sistem te ajută să planifici resursele firmei. Dacă nu îți plac metodele digitale, poți reveni oricând la tradiționala agendă.
Notează toate activitățile pe care trebuie să le faci zilnic, dar și intervalul orar aferent. În acest fel, vei ști tot ce ai de făcut în ziua curentă și vei putea ține o evidență foarte clară. Bifează în agendă fiecare activitate finalizată pentru a vedea mai clar ce ți-a mai rămas de făcut în ziua respectivă.

Fă economii acolo unde se poate

Dacă ești la început de drum, nu te grăbi să faci investiții mari, ci mai degrabă încearcă să faci economii. Realizează o analiză minuțioasă pentru a descoperi care sunt nevoile tale reale și folosește doar strictul necesar pentru achiziții. O să ai mare nevoie de aceste economii mai târziu.
Încearcă să beneficiezi de cât mai multe avantaje. Nu bloca o sumă importantă de bani în investiții pasive, pentru că banii trebuie folosiți cu maximă strictețe, în special la început.

Descoperă care sunt prioritățile firmei tale

Antreprenorii firmelor mici sau medii trebuie să facă o selecție riguroasă între lucrurile mai puțin importante și cele de maximă urgență. Este absolut necesar să prioritizeze sarcinile în acest fel pentru a-și eficientiza munca. Ei trebuie să-și ducă la îndeplinire toate sarcinile, păstrând în același timp o viziune pe termen lung.
Ține cont de urgențele zilnice sau lunare pentru a-ți atinge cu succes obiectivele stabilite. Împarte sarcinile pe categorii și pune-le în topul listei pe cele mai urgente. În acest fel, totul va decurge în mod automat și vei reuși să răspunzi în timp util priorităților, lăsând deoparte lucrurile care mai pot aștepta.

Acordă atenția binemeritată instrumentelor de marketing

Folosește cu măiestrie uneltele de marketing pentru a te bucura de un real succes în sfera de business. Dacă acestea nu sunt utilizate corect, afacerea ta poate ajunge tranziteze un declin. Pentru ca un business să reziste în timp este nevoie de utilizarea a cât mai multe instrumente de marketing.

Afacerea ta trebuie să fie prezentă în mediul online, dar și offline, să apară pe rețelele de socializare pentru a atrage cât mai mulți clienți și a profita din plin de fiecare oportunitate business.

Concluzionând, în antreprenoriat, la început de drum va trebui să fii atent la toate veniturile și cheltuielile firmei tale, dar mai ales la motivația și satisfacția angajaților tăi. Totul trebuie gândit pe termen lung și este nevoie să-ți menții mintea deschisă la nou.

Articole similare

 • Intră în programul de parteneriat Pluriva ERP

  Pluriva ERP, cel mai folosit sistem ERP online dezvoltat în România, își extinde rețeaua națională de parteneri de implementare și vânzări. Sistemul este utilizat de peste 1.500 de companii din întreaga țară, ce își desfășoară activitatea în următoarele domenii de activitate: distribuție, producție, retail, servicii sau eCommerce. Suntem în permanență în căutare de noi parteneri […]

  Citeste mai departe
  29 iunie 2021 0
 • Test

  Acesta este un titlu

  Citeste mai departe
  14 aprilie 2021 0
 • Pluriva la conferința GPeC 2019: afacerea eCommerce pe pilot automat

  Saptamana viitoare, pe 4 si 5 noiembrie 2019, la Teatrul National Bucuresti, te asteptam la standul Pluriva din cadrul conferintei GPeC (Gala Premiilor eCommerce), cel mai mare eveniment de eCommerce din Europa Centrala si de Est. Pluriva este singurul furnizor de solutii informatice de tip ERP prezent la editia GPEC de anul acesta.

  Citeste mai departe
  29 octombrie 2019 0