Implementare ERP

Implementare ERP_Ramona HubaPluriva este furnizor de servicii de Implementare sistem ERP pentru solutia de gestiune a afacerii Pluriva ERP. Departamentul de implementare ERP detine o experienta ampla, obtinuta in peste 200 de proiecte de succes pentru firme din Romania si Europa.

Organizam fiecare proiect de implementare ERP gestionat, indiferent de anvergura lui, conform procedurilor si tehnicilor de Project Management. Alocam resursele necesare pentru finalizarea cu succes a proiectelor, exista un manager de proiect, o echipa dedicata si un calendar de implementare.

Obiectivul nostru este ca sistemul ERP sa functioneze conform cerintelor clientului si conform specificatilor descoperite in perioada de analiza. Urmarim cu mare atentie ca proiectele sa se incadreze in termenele stabilite contractual.

Principalele faze ale procesului de Implementare ERP

1. Analiza de proiect

Primul lucru pe care il facem in aceasta faza a proiectului este sa stabilim membrii echipei de implementare, formata din consultanti Pluriva ERP implicati in proiect si angajati ai clientului desemnati sa se ocupe de implementare. Pentru fiecare persoana sunt stabilite rolurile clare in cadrul implementarii si sunt mentionate datele de contact.

Proiectele noastre de implementare se desfasoara pe baza unui calendar de implementare stabilit impreuna cu clientii, carora le punem la dispozitie experienta echipei de consultanti ERP si tehnici.

In aceasta faza realizam Documentul de analiza de proiect, analiza fluxurilor de lucru ale clientului, lista modificarilor ce trebuie efectuate in sistemul ERP si recomandarile de organizare a activitatii.

Activitati cheie in faza de analiza de proiect:
– Discutii detaliate cu reprezentantii clientului: top management, sefi departamente operationale, directori contabili si utilizatori.
– Analiza fluxurilor interne ale clientului.
– Studierea procedurilor interne, pe baza documentelor utilizate de catre client, cum ar fi: facturi, centralizatoare, rapoarte si alte documente specifice domeniului de activitate.
– Intocmirea Calendarului de implementare

2. Configurare

Etapa de Configurare incepe cu Instalarea serverului ERP si a bazei de date si Crearea Instantei ERP. Pentru a functiona, sistemul Pluriva ERP are nevoie de un server pe care sa fie instalat. De instalarea serverului in vederea utilizarii aplicatiei se va ocupa un consultant tehnic Pluriva, fie la sediul clientului, fie remote – de la distanta. Apoi urmeaza pregatirea pentru import a bazelor de date ale clientului.

Cea mai importanta activitate din aceasta perioada de configurare o constituie activarea, configurarea si implementarea modulelor Pluriva ERP.

Conform Documentului de analiza de proiect, a fost stabilita lista personalizata a modulelor dorite si a functionalitatilor pe care acestea trebuie sa le acopere in organizatia clientului. Echipa de implementare Pluriva va activa rand pe rand modulele agreate si le va configura. Functionarea fiecarui noi modul instalat este testata atat separat, cat si in integrare cu celelalte module. Configurarea unui modul include:

Activitati:
– Definirea campurilor utilizate, a celor inactive si a celor ce trebuie redenumite.
– Lista ecranelor de lucru active.
– Structura bazelor de date.
– Rapoartele active sau modificate.
– Lista utilizatorilor.
– Eventuale dezvoltari ale aplicatiei – in cazul in care constatam necesitatea executarii lor.

Urmeaza importul datelor in noul sistem ERP: nomenclatoare specifice activitatii clientului, cum ar fi clientii, furnizorii, contractele, istoricul relatiilor comerciale.
Activitatea urmatoare, training-ul privind utilizarea aplicației, se poate organiza in doua faze momente distincte: fie dupa implementarea fiecarui modul, fie dupa implementarea tuturor modulelor – inainte de lansarea in productie a sistemului.

3. Testare

Inainte de lansarea in utilizare a sistemului ERP, consultantii Pluriva testeaza viteza cu care se misca aplicatia: simulam conditiile normale de functionare a aplicatiei si analizam timpii de raspuns generati de functionalitatile acestuia pentru indeplinirea indicatorilor de performanta. Un alt test este cel de volum: testeaza incarcarea maxima suportata de sistemul ERP.

4. Lansare in productie

Lansarea in productiei a aplicatiei, momentul de GO LIVE si inceperea utilizarii ei de catre client reprezinta cele doua motive pentru care desfasuram intreg procesul de implementare. O parte a echipei de consultanti Pluriva ERP se va afla la sediul dvs. atat in ziua implementarii cat si in perioada urmatoare, pentru a monitoriza parametri cheie, pentru a remedia rapid orice eventuale deficiente si pentru a raspunde la intrebarile de ultim moment ale utilizatorilor.

Asistenta extinsa & Configurari finale: in 60 de zile de dupa momentul GO LIVE, Pluriva aloca o echipa extinsa de consultanti ERP si consultanti IT care se asigura ca sistemul ERP functioneaza 100% conform cerintelor clientului.

Procesul de Implementare ERP se finalizeaza prin Intrarea in folosinta a sistemului Pluriva ERP si prin Intrarea in vigoare a serviciilor de Mentenanta si Suport ERP.

faze-ERP---implementare2

Cum decurge Implementarea unui sistem ERP?

Iata ce activitati se desfasoara in fiecare faza a Implementarii ERP si o prezentare detaliata: www.plurivaerp.com/portfolio-view/implementare/