Tipuri de teste

A. Testare automata de performanta

Pentru respectarea cerintelor non-functionale de performanta si simularea unui mediu de productie cat mai fidel, se creaza scripturi si scenarii de performanta dupa cum urmeaza:

Performanta: Testeaza viteza cu care se misca sistemul IT. Testarea de performanta simuleaza conditiile normale de functionare a sistemului si raporteaza timpii de raspuns generati de functionalitatile acestuia pentru indeplinirea indicatorilor de performanta.
Volum: Testeaza incarcarea maxima suportata de sistem. Scenariile simuleaza un numar foarte mare de utilizatori logati care executa diferite operatii. Testarea de volum ajuta la validarea cerintelor care stabilesc incarcarea maxima a sistemului.
Stres: Testarea de stres simuleaza o anumita incarcare a sistemului pe o perioada mai mare de timp, pentru a determina stabilitatea acestuia.

B. Testare automata functionala de regresie

Aceasta reprezinta este cel mai important atu al testarii automate functionale. Ritmul crescut al modificarilor din ciclul de viata al unei aplicatii determinat de aparitia defectelor, cat si schimbarea cerintelor pe parcursul dezvoltarii, face imperativa executia unei testari de regresie.
Automatizarea acesteia aduce un plus de valoare important atat din punctul de vedere al calitatii produsului cat si din punct de vedere al timpului de livrarare al produsului catre beneficiar.

Functionala: Testarea functonala a sistemelor cu Interfata Grafica stand-alone, WEB sau bazate pe WebServices.

C. Testare de securitate

Reducere riscurile legate de securitatea sistemului, cat si realizeaza conformitatea aplicatiei cu diferite standarde internationale de securitate. Testarea de securitate se face folosind IBM Rational Appscan, un tool ce permite o automatizare foarte mare a testelor, inclusiv generarea automata a cazurilor de test si explorarea automata a aplicatiei. Acesta permite o conformitate a testelor cu toate standardele internationale de securitate cat si cu o mare parte a standardelor de industrii.