Servicii de Testare Automata

A. Evaluarea activitatilor si proiectelor de testare

Fiecare proiect de consultanta de testare incepe cu faza de Assesment in care realizam o evaluare confidentiala a proceselor, activitatilor si instrumentelor utilizate in organizatia dvs. pentru testarea aplicatiilor. Serviciul de Assesment include un raport de evaluare precum si recomandari de optimizare a activitatii de testare software.

B. Consultanta de Testare Automata si Manuala

In functie de metodologia de dezvoltare utilizata de dvs., echipa de consultanti Pluriva cu experienta in zeci de proiecte de testare automata va sprijina in realizarea urmatoarelor activitati:

Conceperea unui Master Plan de testare automata care sa va ajute sa va indepliniti obiectivele de testare in timp util si sa folositi la maximum resursele de care dispuneti. Master Plan-ul de testare trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari: care este momentul optim in care incepe activitatea de testare, care este scopul testarii, ce resurse trebuie alocate si care sunt criteriile de intrare si iesire.
Folosirea de bune practici in activitatile de planificare, executie si raportare a testarii.
Intocmirea Scenariilor de Testare. Secretul succesului activitatii de testare software automata il constituie conceperea unor scenarii de testare care sa acopere complet functionarea aplicatiilor testate si sa asigure utilizarea cat mai buna a resurselor de testare. Totalitatea Scenariilor de Testare formeaza Planul Detaliat de Testare.

C. Testare automata

Planificare. Cheia unei testari eficiente este planificarea completa si riguroasa, stabilirea unei trasabilitati intre testare si celelalte doua discipline din ciclul de viata al unei aplicatii: Managementul cerintelor si Dezvoltare.
Dezvoltare scripturi. Prin crearea de scripturi automate si scenarii, echipa de QA poate acoperi cat mai complet cazurile de testare din plan si formarea unui pachet de teste functionale de regresie intr-un timp foarte scurt si micsorand riscurile aferente defectelor ajunse in productie.
Rulare scripturi – Executia facila a scenariilor complexe si complete de testare asigura
Generarea raportului de testare se poate face automat in tool-ul de management al testarii fiind disponibil foarte rapid catre persoanele interesate direct pe interfata web.
• Daca scripturile de testare sunt bine realizate bune, testarea automata inseamna doar sa apesi un buton.

D. Externalizare de personal specializat in testarea software