De ce testare automata

Provocari

V-ati confruntat vreodata cu una din aceste probleme in activitatea dvs.?

• Ritmul ridicat al cerintelor de schimbare a aplicatiilor software si de introducere de noi functionalitati dictate de mediul de business sau de cadrul legislativ au redus timpul de testare a aplicatiilor la fiecare modificare?
• Termenul de finalizare sau livrare a aplicatiilor sau a functionalitatilor noi este depasit sistematic din cauza defectelor nedetectate la timp?
• Sistemele sau subsistemele livrate contin erori care afecteaza utilizarea corecta a aplicatiilor si duc la pierderi financiare ale beneficiarului?
• Cum sunt afectati in aceste situatii clientii si ce impact exista asupra unor indicatori cheie, cum ar fi numarul de comenzi sau corectitudinea operatiunilor?
• Aplicatiile incremenesc in faza de pre-lansare din cauza unor bug-uri care par a fi fara rezolvare si care sunt tot amanate?
• Este nerentabil sa aveti in permanenta o echipa de testare angajata, intrucat exista unele perioade in care aceasta nu isi poate justifica activitatea?
• Din cauza faptului ca nu este utilizata aceeasi platforma pentru dezvoltare si testare exista o colaborare slaba intre echipele de testare de dezvoltare?

Cele 7 moduri in care va ajuta testarea automata

  1. Testarea automata va ajuta sa aflati daca aplicatiile software sau modulele dezvoltate sunt conforme cu cerintele initiale si daca indeplinesc functiile pentru care au fost create.
  2. Testarea automata va ajuta sa aveti un program software de calitate, prin identificarea defectiunilor din sistemul IT cat mai devreme.
  3. Testarea automata va ofera informatii complete despre timpii de incarcare si raspuns ai programului, ceea ce va ajuta sa aveti o aplicatie rapida.
  4. Testarea automata va garanteaza ca si in momentul in care aveti un numar foarte ridicat de utilizatori simultani ai aplicatiei software aceasta va oferi performanta asteptata si stabila.
  5. Testarea automata va arata cum se comporta aplicatia atunci cand pe termen lung un numar ridicat de utilizatori ii folosesc functiile.
  6. Testarea automata va ofera raspunsul la intrebarea cat de sigura este aplicatia.
  7. Testarea automata va ajuta sa testati si livrati la timp aplicatia catre beneficiar fara a face compromisuri.