Avantajele Testarii Automate

Pluriva ofera servicii de testare software automata ce ajuta firmele sa faca fata ritmului ridicat de evolutie si schimbare a aplicatiilor software. Atat companiile care dezvolta solutii software cat si cei care au de receptionat aplicatii sau module dezvoltate de altii se bazeaza pe testarea automata pentru a reduce semnificativ riscurile generate de ajungerea defectelor in productie, gratie scaderii timpului necesar executiei testarii. Echipa de consultanti Pluriva cu experienta in zeci de proiecte de testare software automata utilizeaza in activitatea de testare tool-uri IBM, HP sau open source, in functie de proiect.

Pentru a intelege rapid beneficiile aduse de testarea automata, clientii cu care incepem colaborarea beneficiaza din partea noastra de un Proof Of Concept gratuit, pentru un grup de functionalitati alese pentru a fi relevante in testarea automata.

Avantajele testarii automate

1. Viteza superioara

Testarea automata este potrivita pentru aplicatiile software aflate in evolutie continua, cu un ritm ridicat de schimbari dictate de clienti sau de factori legislativi, intrucat automatizarea testarii reduce semnificativ timpul necesar executiei testarii pentru trecerea in productie a unei noi versiuni sau functionalitati. Detectarea la timp a erorilor reduce riscurile generate de ajungerea defectelor in productie.

2. Usor de executat

Secretul succesului testarii automate il reprezinta crearea unor scenarii de test care sa acopere toate posibilitatile de utilizare a sistemului software si sa prevada situatiile ce pot aparea. Chiar daca exista tooluri specializate de creare a scenariilor de testare, cea mai importanta resursa o reprezinta consultantii de Quality Assurance, care trebuie sa inteleaga aplicatia si modul in care este construita.

3. Volum mare de date

Avantajul testarii automate este ca, dupa ce ai creat scripturile de testare, sistemul IT poate fi testat automat integral la fiecare noua modificare adusa aplicatiei, indiferent cat de mica ar fi functionalitatea noua, gratie testarii de regresie. Testare automata functionala de regresie este cel mai important atu al testarii automate.

4. Teste de regresie

Testarea automata de performanta va ajuta sa determinati care este capacitatea de incarcare maxima suportata de sistemul dvs. si performanta acestuia: fie simuland utilizarea aplicatiei cu un numar ridicat de useri, fie simuland modul in care se comporta aplicatia atunci cand pe termen lung un numar ridicat de utilizatori o folosesc.

Cand incepem colaborarea cu clientii serviciilor de testare automata?

testare-software-automata01