Beneficii

Externalizarea IT reduce costurile unei firme

Externalizarea serviciilor IT este cu pana la 40% mai avantajoasa decat un departament IT intern, intrucat organizeaza pe criterii de eficienta procesele interne, identifica eventualele elemente ce aduc pierderi financiare si reduce costurile operationale si de personal. Potrivit unui studiu Deloitte, 64% din directorii generali care au apelat la servicii de externalizare, si-au redus costurile de IT.

Proiectie bugetara precisa

Externalizarea IT este o decizie de management strategic. Indiferent de pozitia ocupata, antreprenor sau manager IT, va puteti atinge obiectivele propuse prin asigurarea excelentei la nivel operational si prin stabilirea exacta a bugetului alocat. Pluriva va ofera posibilitatea de a alege intre costuri IT fixe sau variabile, conform proceselor dumneavoastra interne.

Focusul pe activitatea lucrativa

Externalizarea IT inseamna asumarea de catre Pluriva a responsabilitatii managementului si functionarii eficiente a zonei IT. In acest model de organizare va puteti concentra eforturile acolo unde este important, pe afacerea principala – in zona in care detineti competente maxime. Pluriva isi asuma rolul de a alege, impreuna cu dumneavoastra, solutii specializate complete, la nivel profesionist, pentru a implementa instrumente IT puternice, flexibile si sigure.

Externalizarea IT inseamna continuitatea proceselor interne

Companiile au nevoie de continuitate permanenta relativ la fluctuatia fortei de munca. Zonele de inactivitate si inconsistenta a serviciilor IT in diferite perioade – din cauza procedurilor de resurse umane, a concediilor etc. sunt eliminate complet prin serviciul de externalizare IT. In marea majoritate a cazurilor, in cadrul unei companii, proiectele IT si mai ales administrarea – mentenanta proactiva si reactiva – nu suporta amanari si segmentare.

Eficienta operationala

Orice infrastructura IT, indiferent de gradul sau de complexitate, este eficienta doar daca beneficiaza de o suita de servicii corect selectate, necesare si prestate competent. In business, eficienta este cuvantul cheie, solutiile recomandate de specialistii Pluriva vor fi in concordanta cu necesitatile de dezvoltare, tendintele de piata si bugetul disponibil.

Externalizarea IT ofera accesul la resurse specializate

In comparatie cu un departament IT, externalizarea IT poate acoperi intreg spectrul de aspecte si capabilitati tehnice. Pluriva va propune expertiza celor mai buni specialisti certificati, cu un nivel de incarcare corect si coerent. Astfel, veti putea utiliza resursele competente din compania dumneavoastra pentru proiectele esentiale.

Scalabilitatea proceselor

Externalizarea IT ofera o solutie scalabila pentru controlul proceselor companiei. Metodologia de implementare Pluriva asigura buna functionare a solutiilor atat pentru afacerile mici cat si pentru cele de dimensiuni mari. Serviciile sunt structurate in asa fel incat sa va permita sa raspundeti prompt schimbarilor de pe piata – sau a celor din cadrul companiei dvs. Aveti posibilitatea sa eliminati sau sa extindeti procesele administrate, acolo unde este necesar acest lucru.

Calitatea garantata a proceselor IT – prin Service Level Agreement

Acordul la nivel de servicii (SLA) inregistreaza o intelegere comuna a tipului de activitati, prioritatilor, responsabilitatilor si garantiilor. Nivelul de servicii defineste tinta de disponibilitate al infrastructurii IT, in acelasi timp oferind o masurabilitate a nivelului serviciilor prestate.