Viitorii antreprenori invata business in Pluriva ERP

Bucuresti, 20 februarie 2012. Pluriva este partenerul proiectului Start You, prin care elevi de liceu si studenti din intreaga tara vor dobandi cunostinte si experienta de business prin simularea activitatii reale dintr-o companie, sub coordonarea unor mentori de la firme de succes din Romania. Proiectul Start You este desfarurat de Asociatia EURO < 26, in parteneriat cu Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania si Young Scot.

Pluriva ERP sustine dezvoltarea business-ului romanesc

eveniment-mentorship-euro26-pluriva2

Aplicatia Pluriva ERP este o componenta centrala a proiectului Start You, intrucat participantii vor intelege cum se desfasoara procesele interne importante dintr-o firma, vor simula activitati reale si vor comunica cu mentorii pentru obtinerea de feed-back,folosind aplicatia de gestiune Pluriva ERP si accesand cursurile de eLearning din aceasta. In plus, unul din cei 20 de mentori, antreprenori sau actionari de la firme romanesti, este Marius Pascu, Sales Manager Pluriva.

Competitie deschisa

In cadrul Proiectui „Centre Start-up pentru tineri” – Start You este organizata Competitia Business Plan, in care elevi din intreaga tara isi creeaza firme de exercitiu, cu care concep un plan de afaceri. Acesta contine obiectivele de business si un plan de actiune pentru atingerea lor. Business plan-urile sunt evaluate si de catre mentori, care ofera feedback real, ce ii ajuta pe participanti sa inteleaga provocarile actuale ale pietei si sa dobandeasca cunostinte antreprenoriale. Competitia Business Plan este o activitate a Proiectului Start You care se desfasoara sub coordonarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, fiind introdusa in calendarul concursurilor nationale scolare 2011-2012.

Simulare de business in Pluriva ERP

eveniment-mentorship-euro26-pluriva11

In prima faza a competitiei, cate unul sau doi reprezentanti ai echipelor inscrise, impreuna cu profesorul coordonator, participa la intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri, care ii ghideaza pentru crearea de business plan-uri realiste. Echipele calificate in faza a doua a competitiei vor participa la un training extins, de maximum cinci zile, in care vor simula desfasurarea activitatilor comerciale reale – resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar-contabilitate etc. – lucrand direct in programul Pluriva ERP. Pentru a invata cum se foloseste corect solutia Pluriva, elevii vor beneficia de un training bazat pe cursurile cuprinse in platforma Pluriva eLearning. Tot in structura de eLearning, echipele vor primi feedback scris de la mentori si vor initia comunicarea cu acestia. Intreprinderile simulate vor fi impartite pe domenii de activitate si vor avea de luat decizii pe baza unor scenarii construite in aplicatia Pluriva ERP. Mediul simulat va tine cont de conditiile actuale de pe piata din Romania: concurenta, clienti, angajati sau perspective de dezvoltare. De crearea si implementarea acestor intreprinderi simulate in aplicatia Pluriva ERP si de realizarea cursurilor on-line s-a ocupat o echipa coordonata de Ciprian Condur, Business Unit Manager Pluriva.

Marius Pascu, mentor pentru tineri

In calitate de mentor, Marius Pascu urmareste cresterea calitatii business plan-urilor generate si dezvoltate de elevi, astfel incat acestea sa aiba sanse cat mai mari sa fie puse in practica in proiecte reale. Deasemenea in cadrul Proiectului Start You sunt organizate activitati de MentorShip, in care mentorii le impartasesc elevilor din experienta lor in construirea unor afaceri de succes si raspund la intrebarile participantilor.

Prezentari la Salonul de Inventica si la Liceul Lazar

eveniment-mentorship

Marius Pascu a sustinut deja doua prezentari in fata tinerilor participanti la Evenimentele MentorShip organizate de Asociatia Euro<26 in cadrul Centrului Start-Up Bucuresti. La evenimentul desfasurat la Romexpo, in Salonul National de Creatie si Inventica, Marius le-a vorbit tinerilor despre lumea afacerilor si le-a impartasit din experienta sa in IT-ul romanesc. El a povestit despre inceputurile sale in business, punand accentul pe nevoia de inovatie si consecventa. Tinerii aflati la Romexpo au adresat intrebari si au cerut sfaturi referitoare la modul in care se construieste o strategie performanta si la modalitatile de promovare a produselor si serviciilor IT. Marius Pascu a sustinut o prezentare si in cadrul lansarii oficiale a Competiei Business Plan, desfasurata la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti.

“Am avut ocazia sa discut cu foarte multi tineri interesati de afaceri, bune practici si dornici sa-si puna in aplicare ideile.” Marius Pascu, Sales Manager Pluriva