Sartorom a ales Pluriva ERP pentru controlul distributiei si service-ului aparatelor de laborator

Bucuresti, 29 ianuarie 2013. De peste 20 de ani lider de piata in domeniul aparatelor de laborator, firma Sartorom a decis sa inceapa sa utilizeze sistemul integrat de gestiune Pluriva ERP, pentru administrarea si controlul activitatilor din companie. Contractul de achizitionare a licentelor Pluriva ERP a fost semnat in luna ianuarie 2013, iar implementarea va porni imediat si se va finaliza in luna iulie, cand clientul va incepe sa foloseasca aplicatia.

Sartorom – lider de piata in domeniul aparatelor de laborator

Sartorom este prima firma de aparate de masura din Romania aparuta dupa 1989, prima firma de aparatura de laborator certificata ISO 9001 si prima firma de echipamente de laborator care ofera si servicii de metrologie si etalonari in regim acreditat ISO 17025. Echipa Sartorom numara 30 de angajati, dintre care unii isi desfasoara activitatea in birourile zonale din tara. Numarul de angajati – utilizatori ai aplicatiei Pluriva ERP poate varia oricat pe masura derularii contractului, fara modificarea pretului. Acest lucru este posibil gratie variantei de licentiere aleasa de client: OnPremise ERP, in care aplicatia este instalata si gazduita pe serverul Sartorom si poate fi accesata de un numar nelimitat de utilizatori.

Organizare si control

Solutia integrata Pluriva ERP va fi utilizata pentru organizarea si controlul tuturor activitatilor cheie ale companiei: vanzarea si service-ul aparatelor de laborator, prestarea serviciilor de laborator – etalonari si metrologie, aprovizionare, stocuri si management al relatiei cu clientii. Modulul Contabilitate va folosi informatii integrate, provenite din toate modulele utilizate, cum ar fi: vanzarioportunitati, mijloace fixe, salarizare, HR, mentenanta, proiecte, aprovizionare si stocuri. Sistemul Pluriva ERP va fi integrat cu aplicatia de urmarire a flotei auto, folosita in momentul de fata de catre client.

Rapoarte manageriale in timp real

Fiecare componenta a aplicatiei va furniza managementului Sartorom rapoartele necesare controlului si planificarii activitatii. Pluriva Business Intelligence este o solutie de BI integrata in sistemul Pluriva ERP, disponibila in costul standard al aplicatiei. Sistemul Pluriva ERP va fi utilizata si la sediul central Sartorom, din Bucuresti, dar si in birourile zonale din Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Braila si Craiova.

Solutie adaptata conform cerintelor Sartorom

„Transparentizarea proceselor din cadrul firmei pe tot fluxul lor, de la primul sales lead pana la activitatile de service legate de aparatele livrate reprezinta principala asteptare de la implementarea Pluriva ERP in firma noastra. Am ales o solutie romaneasca, adaptabila oricand la cerintele Sartorom, spre deosebire de alte solutii importate – la care ar fi trebuit sa se adapteze compania noastra. De asemenea costurile de licentiere, implementare si apoi suport sunt adaptate unei companii mijlocii ca Sartorom, spre deosebire de preturile fanteziste practicate de alti ofertanti. Solutia Pluriva ERP va trebui sa ofere rezolvarea unitara a tuturor aspectelor activitatii Sartorom, acoperite pe moment de programe eteroclite si de tabele Excel, si ca si consecinta sa aduca eficientizarea acesteia” – Carmen Bittenbinder, Administrator Sartorom

Expertiza Pluriva ERP

„Sartorom este un client cu activitate solida, ce lucreaza conform unor proceduri complexe, bine puse la punct. Aceasta implementare va intari expertiza Pluriva ERP in livrarea de solutii IT performante companiilor din domeniul distributiei si service-ului de echipamente si aparatură. In ultimele luni am inceput colaborarea cu sase astfel de firme din Bucuresti si Ilfov. Pentru firmele din acest domeniu de activitate, cel mai important este sa urmareasca usor echipamentele livrate clientilor, activitatile de service efectuate, precum şi consumul de piese de schimb: sa stie in orice moment ce s-a vandut, cui s-a vandut, cine se ocupa si ce servicii sunt necesare” – Georgian Rosu, General Manager Pluriva.