Prima demonstratie live a testarii software automate

Bucuresti, 31 mai 2012. Avantajul testarii automate este acela ca sistemul IT poate fi testat integral la fiecare noua modificare adusa aplicatiei, in conditiile in care au fost create in prealabil scripturile de testare necesare. Testarea software manuala ar putea fi totusi mai eficienta in cazul in care este nevoie de testarea unor fluxuri foarte lungi. Acestea sunt concluziile Primului Seminar de Testare Automata din Romania, organizat de Pluriva si IBM Romania in data de 30 mai 2012 in Sala Copernicus din cadrul IBM Innovation Center Bucharest.

Demonstatii live pentru testarea automata de performanta si de securitate

Evenimentul Automated Software Testing – 2012 Seminar @ IBM Innovation Center Bucharest a inceput cu prezentarea „Hands on Automated Performance Testing”, o demonstratie LIVE pe o aplicatie business din Romania a modului in care testarea automata raporteaza timpii de raspuns generati de functionalitatile aplicatiei pentru indeplinirea indicatorilor de performanta.

La fel de asteptata a fost si prezentarea „Hands on Automated Security Testing”, o alta demonstratie LIVE a modului in care automatizarea testarii reduce riscurile legate de securitatea sistemului si realizeaza conformitatea aplicatiei cu diferite standarde internationale de securitate.

Proof Of Concept de testare software automata

eugen-diaconeasa-testare-softwareCei care deoresc sa afle daca testarea automata este utila solutiei software pe care o dezvolta, sau pe care au receptionat-o pot beneficia la cerere din partea noastra de un Proof Of Concept gratuit, pentru un grup de functionalitati alese pentru a fi relevante in testarea automata” a declarat unul din speakerii evenimentului, Eugen Diaconeasa, Software Development Director Pluriva – cel mai important partener IBM pentru serviciile de Quality Assurance.

Testarea automata este potrivita pentru aplicatiile software aflate in evolutie continua, cu un ritm ridicat de schimbari dictate de clienti sau de factori legislativi, intrucat automatizarea testarii reduce semnificativ timpul necesar executiei testarii pentru trecerea in productie a unei noi versiuni sau functionalitati. Detectarea la timp a erorilor reduce riscurile generate de ajungerea defectelor in productie.

Discutii libere si seminar extins

Cele mai multe intrebari de la participanti s-au referit la utilizarea testarii software automate pentru optimizarea unei aplicatii existente, atunci cand aceasta nu functioneaza la parametri optimi si pentru lansarea unui proiect software nou.

Cel care a adresat speakerilor cea mai interesanta intrebare: „te poate ajuta testarea automata sa ai o aplicatie software la care sa nu mai fie nevoie de modificari dupa lansarea ei in productie?” a primit din partea IBM Romania un premiu surpriza.

La seminar au participat 50 de reprezentanti ai unor companii ce activeaza in urmatoarele domenii de activitate: banking, asigurari, IT, transport public, telecomunicatii, transport feroviar, FMCG, productie industriala, petrol si gaze, auto etc. Din modul deschis in care au decurs discutiile si din feedback-ul primit de la participanti, seria de evenimente comune Pluriva si IBM Romania va continua in perioada imediat urmatoare.

Pentru cei care nu au putut ajunge la Seminar si pentru cei care nu au mai avut loc in sala intrucat s-au inscris dupa ce se ocupasera toate locurile, putem organiza demonstratii live similare la sediul acestor companii, cu tematica eventual extinsa fata de ceea ce am prezentat la IBM Innovation Center”, a adaugat Eugen Diaconeasa de la Pluriva.

Iata galeria foto de la Automated Software Testing – 2012 Seminar @ IBM Innovation Center Bucharest: