Pluriva lanseaza primul ERP romanesc functional integral si pe iPad

Bucuresti, 08 octombrie 2011. Utilizatorii suitei de aplicatii de business Pluriva ERP au acces la o noua generatie de solutii mobile, prin lansarea versiunii pentru iPad a primului ERP romanesc ce functioneaza integral pe aceasta tableta. „Cresterea mobilitatii utilizatorilor de aplicatii de business reprezinta mai mult decat o tendinta temporara de piata, este o directie strategica pe care Pluriva a patruns, facand un pas important prin dezvoltarile realizate in ultima perioada”, a declarat Georgian Rosu, General Manager Pluriva – companie romaneasca furnizoare de solutii informatice de business.

Adaptare completa
Noua versiune Pluriva ERP functioneaza pe ambele tablete, iPad 1 si 2. Adaptarea solutiei pentru acest nou mediu de lucru s-a axat pe utilizarea avantajelor tabletelor fata calculatoare desktop sau laptopuri: ecran touch, raspuns rapid la comenzile utilizatorului si tehnologiile 3G si wi-fi incorporate. Echipa de dezvoltare Pluriva a tinut cont si de limitele tabletei fata de calculatoare normale, cum ar fi cea legata de tastatura touch screen. Versiunea originala a Pluriva ERP este o aplicatie web-based, ceea ce a redus procesul de adaptare la specificul tabeletelor iPad. Versiunea noua este functionala pentru toate verticalele de business in care programul a fost implementat: distributie, logistica, retail si servicii profesionale, si pentru toate solutiile ce compun suita Pluriva: Management Financiar – Contabil si al Bugetelor, Managementul Relatiilor cu Clientii (CRM) si Business Inteligence (BI). „Din punctul de vedere al nevoilor de business ale utilizatorilor, unele module vor fi mai des accesate de pe iPad decat altele, cum ar fi rapoartele. Am pregatit aplicatia Pluriva pentru aceste situatii”, a adaugat Georgian Rosu.

Servicii integrale pentru iPad
Primii utilizatori ai versiunii pentru iPad a Pluriva ERP sunt clientii ce detin deja astfel de dispozitive mobile. In cadrul departamentului Pluriva ce ofera servicii IT de business a fost creata o echipa tehnica specializata in configurarea tabletelor iPad pentru ca aplicatia sa functioneze optim. Aceasta echipa ofera servicii complete pentru iPad, inclusiv instalare si configurare email business si SharePoint, dar si suport si consultanta. Fiind un dispozitiv mobil, utilizat atat in scopuri de business cat si personale, iPad-ul prezinta riscuri de securitate mai ridicate decat un calculator care nu paraseste niciodata sediul firmei. De aceea este recomandata o politica de securitate stricta, care sa elimine riscul de furt al datelor in cazul in care dispozitivul este pierdut. Atat pentru utilizatorii curenti ai Pluriva ERP, cat si pentru cei noi, a fost realizat un ghid dedicat despre utilizarea aplicatilor de business pe iPad.

Mobilitatea utilizatorilor
Versiunea pentru tableta a solutiei Pluriva ERP le ofera utilizatorilor aceleasi functionalitati de care beneficiaza in mod normal, doar ca le pot accesa de oriunde s-ar afla: gestiune, operatiuni, facturare, rapoarte si analize. „In dezvoltarea acestui produs IT ne-am gandit la Directorul General care doreste sa stie in orice moment ce se intampla in compania lui, la Directorul de Vanzari care vrea sa verifice disponibilitatea pe stoc a unui produs si sa plaseze comanda de la sediul clientului, la Directorul de Achizitii ce vrea sa primeasca aprobarile in timp real sau la Directorul de Resurse Umane interesat sa afle informatii din departamente atunci cand se afla la un interviu. Pentru perioada urmatoare, noile lansari de tablete anuntate pe piata reprezinta noi provocari pentru echipa de dezvoltare Pluriva, intrucat ne dorim sa le oferim posibilitatea clientilor sa acceseze sistemul IT propriu de oriunde s-ar afla”, a concluzionat Georgian Rosu, General Manager Pluriva.

Business pe iPad. Noul nivel de mobilitate.