Au mai ramas doar zece zile pana la deschiderea Karpatia Horse Trials, Domeniul Cantacuzino – Floresti

Bucuresti, 30 septembrie 2014. Karpatia Horse Trials este un eveniment hipic international aflat la prima editie, ce se va desfasura in perioada 10-12 octombrie 2014, pe domeniul familiei Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova. Pluriva este partener oficial al Karpatia Horse Trials.

Domeniul Cantacuzino din Floresti

La doar 80 de kilometri distanta de Bucuresti, exista un domeniu care sta marturie pentru una dintre cele mai frumoase epoci ale istoriei Romaniei, epoca nobiliara a inceputului de secol XX. Este vorba despre Domeniul Cantacuzino din Floresti, avand in centru ceea ce, la inceput de secol XX, era considerat o bijuterie arhitecturala, palatul Micul Trianon. Spiritul si farmecul acestei cladiri concepute de arhitectul I.D. Berindei s-au pastrat chiar și dupa un secol plin de evenimente zguduitoare. Recuperat de catre Maria Ioana Cantacuzino, cladirea a ajuns in prezent in posesia Fundatiei Cantacuzino Floresti care doreste sa-i redea stralucirea de altadata si sa-l transforme intr-un spatiu care sa gazduiasca evenimente speciale, unice in Romania.

karpatia horse banner

Concurs international

Karpatia Horse Trials, competitie ecvestra internationala, impartita pe trei categorii de participanti si compusa din probele de dresaj, obstacole si cross-country. Programul celor trei zile mai cuprinde un concurs demonstrativ de atelaje cu doi si patru cai, demonstratii ecvestre si o demonstratie de leadership asistat de cai.

Atmosfera aristocrata data de eleganta echitatiei va fi imbogatita printr-o parada de ogari, precum si prin expozitii de fotografie, pictura si obiecte realizate manual. Pe domeniul de 130 de hectare de pasuni, alei de castani si platani centenari care intregesc aerul Belle Époque conferit de palatul Micul Trianon, publicul va avea si posibilitatea unei imersiuni in istoria fascinanta a locului, putand sa cunoasca intreg domeniul prin plimbari cu trasura.

Competitiile din cadrul primei editii Karpatia Horse Trials sunt organizate in colaborare cu Asociatia Sportiva Hipohouse, cu implicarea si participarea directa a Federatiei Ecvestre Romane (FER) si a Federatiei Ecvestre Internationale (FEI).

Pretul participarii la eveniment este de 10 lei pe zi iar biletele pot fi achizitionate de la intrare. Incasarile obtinute vor ajunge in fondul destinat restaurarii intregului Domeniu.

„Suntem incantati sa sprijinim prima editie a acestui eveniment ambitios. Ne-am implicat in acest proiect ca parteneri pentru ca domeniul hipic si domeniul IT au cel putin un lucru in comun: performanta.”  – Georgian Rosu, General Manager Pluriva

Pentru programul complet si detalii despre concurs:

 

Related Posts